Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ankieta - Czy jadąc do Chorwacji śpimy po drodze?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jadąc do Chorwacji śpisz po drodze?

ZDECYDOWANIE TAK - jeżeli zawsze śpicie po drodze
52
100%

Liczba głosów : 52

robal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robal » 06.05.2005 13:57

volumen napisał(a):Witajcie ponownie... Tu wasz niezmordowany ankieter 8)
Czas na kolejną ankietę, tym razem zapytam o to, czy jadąc do Chorwacji śpicie po drodze. Nie chodzi mi tylko o ten rok, ale o wszystkie wyjazdy. Aby nie było wielkiego zamieszania proponuję następujące odpowiedzi:

ZDECYDOWANIE TAK - jeżeli zawsze śpicie po drodze
CZĘSTO - jeżeli większość (ponad 70%) wyjazdów była z noclegiem po drodze
PÓŁ NA PÓŁ - jeśli ilość noclegów jest w przedziale 30 - 70%
SPORADYCZNIE - jeśli mniej niż 30% wyjazdów odbywa się z noclegiem
NIGDY - nie nocujemy po drodze do Chorwacji

Zapraszam do wspólnej zabawy :D

Jadąc z Trójmiasta po ok.1000 km - spanko - pierwszy raz do omisa , drugi peljesac(orebic) - nie dałbym rady...!
JARUT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARUT » 08.05.2005 14:45

Witam .
Najczęściej spokojny przejazd - jok. 500km dziennie a więc
dwa noclegi na trasie
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 08.05.2005 14:57

A masz jakies namiary na porządne noclegi? Nie ma to jak sprawdzone adresy.
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 08.05.2005 15:00

...z Białegostoku wyjechaliśmy o 9:30 rano...o 2:30 w nocy 2,5h snu poświęciłem na nocleg pod Grazem (1100km)...potem już bez przerwy do Makarskiej do godziny 20:00...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.05.2005 17:49

Cayman napisał(a):...z Białegostoku wyjechaliśmy o 9:30 rano...o 2:30 w nocy 2,5h snu poświęciłem na nocleg pod Grazem (1100km)...potem już bez przerwy do Makarskiej do godziny 20:00...

Graz , to ten w austrii.Kurcze, nie kumam jak mogles pojechac z Bialegostoku do Austrii a potem do Makaraskiej.Przeciez to tak, jakby jechac z Gdanska do Warszawy przez Bydgoszcz.
Waldi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldi » 12.05.2005 19:06

Wyjazd z Wrocławia. Praktycznie przy mecie nie wykraczającej poza Split spanie nie jest konieczne, chyba że w celi zaliczenia atrakcji ( J. Plitvickie). Ale to jest standardowa sytuacja. :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.05.2005 21:13

Zdecydowanie TAK.Choć potrafię zrobić w Polsce w jeden dzień Rawicz-Ełk i z powrotem(1200km). Lecz na drugi dzień człowiek jak przetrącony. Do Cro(Pula) jechaliśmy pierwszy raz bez noclegu 3 os. dorosłe + dwoje dzieci (jedno 8 miesięcy) cięgiem. MAKABRA!!!!!!! Po tej akcji stwierdziłem nigdy więcej. Drugi wyjazd do Pakostany z noclegiem (i zwiedzaniem Plitvic). Powrót przez Jadrankę, Alpy i tam nocleg.
Ubiegły rok znów Plitvice ale tylko nocleg i potem Orebic. Ale co ciekawe 2 powroty cięgiem. Z Orebica 20 h. Od 8.30 rano do po 4 ej nad ranem następnego dnia.
pzdr
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 09.06.2005 09:08

Witam.
Myślę że zależy to od kilku czynników, między innymi od długośći trasy, formy kierowcy i samochodu jakim się porusza.
pzdr darrou
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.06.2005 21:43

Zdecydowanie śpię.Z kilku powodów-nie lubię się nigdzie spieszyć na urlopie,kocham spać,mam "kurzą ślepotę",a po kilkunastu godzinach jazdy lubię sobie strzelić piwko.
Byłem 4 razy w CRO.Zawsze spałem w Letenye przy granicy wegiersko-chorwackiej.W tym roku mam zamiar spać w tym samym motelu po raz piąty.Chyba uda mi sie wycyganić jakis rabacik dla stałego klienta :!: :wink:
xelius_traveller
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) xelius_traveller » 30.06.2005 12:17

Aby oszczedzić troche kasy śpimy w aucie na parkingu przy autostradzie (Austria, Słowenia).
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 30.06.2005 12:33

Ja jadę w tym roku po raz pierwszy i po przeczytaniu wszystkich za i przeciw oraz mając na uwadze swoje możliwości, doświadczenie i klimę w autku postanowiłem ze będę jechał "na raz" . Z warszawy do Igrane powinienem dojechać w jakieś 20 godzin - przez czechy i austrie wyjazd około 13-14.
No chyba ze do spania w drodze sie zalicza te 2 godziny kimania/odpoczywania na parkingu nad ranem w Słowenii które też planuje :wink: :wink: :wink:
PS zawsze też istnieje opcja że oddam rano kierownice dziewczynie która w sumie całą drogę pewnie prześpi......hmmmm ale czy ja wtedy będe mógł zasnąć :roll: :roll: :roll: :roll:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 30.06.2005 12:58

Tomek O. napisał(a):PS zawsze też istnieje opcja że oddam rano kierownice dziewczynie która w sumie całą drogę pewnie prześpi......hmmmm ale czy ja wtedy będe mógł zasnąć :roll: :roll: :roll: :roll:

Ja bym nie zasnął :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jadę pierwszy raz, więc po szaleńczej jeździe przez Polskę (jakieś 560km) nocowanko w Wisle, potem po jakiś 760 km Plitvice i do Marusici k/Omisa. Z powrotem dwa (chyba) noclegi nad Balatonem u pani Klary.
Nie mam zamiaru się śpieszyć: urlop zaczynam od zatrzaśnięcia drzwi od mieszkania. :lol:
Pozdrav
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 05.07.2005 21:18

[quote="ally"]Rozumiem, że przedmiotem ankiety jest nocleg... poza fotelem samochodu :wink:
Bo jeśli tak to ja w takim razie muszę kliknąć na "nigdy" :)[/quote]

Tak, też wygląda moje nocowanko, jakieś2-4 godz. na pakingu najczęściej w Austrii. Wynika to po części z faktu ,że mieszkamy przy samej granicy.
pozdrav :lol:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 05.07.2005 22:23

My też zawsze kimamy 4-5 godzin na rozłożonych siedzeniach, ale wybrałem w ankiecie opcję spania. Czyli powinna być dodatkowa opcja dla takich jak my. Chociaż ktoś tu mówił że to jedna z rzeczy 'których Polak nie powinien robić w Chorwacji' czy jakoś tak :lol:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.07.2005 15:38

Zawsze śpimy w Mikulov.... wczesniej dochodziły jeszcze Plitvice (np.Campsite Corana czy kwatera)....

Pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ankieta - Czy jadąc do Chorwacji śpimy po drodze? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone