Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ankieta - Czy jadąc do Chorwacji śpimy po drodze?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jadąc do Chorwacji śpisz po drodze?

ZDECYDOWANIE TAK - jeżeli zawsze śpicie po drodze
52
100%

Liczba głosów : 52

a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 13.04.2005 18:34

Jak jeździliśmy do HR - nie miałam jeszcze prawa jazdy.
Czyli ... luz-blues na siedzeniu obok kierowcy 8)
W "kasku" pilota, z mapą w zasięgu ręki , serwująca butelki z wodą mineralną, wypatrująca ciekawostek po drodze.

Teraz je mam.
I ... mogę je sobie na razie wsadzić głęboko ... do portfela :wink: :lol:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 13.04.2005 18:43

a to ja napisał(a):Teraz je mam.
I ... mogę je sobie na razie wsadzić głęboko ... do portfela :wink: :lol:

Mam nadzieję, że na myśli masz jednak tylko "płytkie" schowanie na kilka najbliższych miesięcy :) a nie jakieś "opory" związane z niechęcią do kierowania... bo drugi kierowca w rodzinie nawet przy jednym wspólnym samochodzie, to jednak dodatkowy komfort i zwiększenie mobilności... pomijając zalety, na które zwracałaby uwagę "sekcja" kochająca rakiję i nie tylko... :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 13.04.2005 19:05

Miałam na myśli to, że ... szybko nie depnę na chorwackiej autostradzie .
Pozdrawiam mego technicznego"guru" :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 13.04.2005 19:18

a to ja napisał(a):Miałam na myśli to, że ... szybko nie depnę na chorwackiej autostradzie .

Spokojnie, na jesień założymy nowy temat "Do Cro z 1-latkiem" i na pewno jeszcze ktoś poza Petris potwierdzi, że jest to wykonalne :wink:
Co prawda ja moje córki "męczyłem" nad Bałtykiem chyba dopiero w wieku 3 lat ale młodsza już od 6 roku życia jeździła tylko pod namiot...

Pozdrawiam

P.S. Chyba ze mnie marny "guru" skoro nie było Cię tutaj tak długo :wink:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 16.04.2005 09:10

Maciej napisał(a):Ha, mój głos był pierwszy...w kategorii sporadycznie :) Bo na 6 wyjazdów tak na dobre spalem tylko w zeszłym roku (Karlovac i Mikulov). Teraz przynajmniej w jedną stronę też mam zamiar spać w słoweńskich alpach ale to ze względu na "okoliczności przyrody niepowtarzalne" :oczko_usmiech:
Generalnie - każdy sam wie co mu lepiej pasuje. Ja z własnych doświadczeń wolę 2-3 godzinną drzemkę gdzieś na w miarę spokojnym parkingu. Tyle mi wystarczy zeby w miarę sensownie "ozdrowieć".
Nocleg ma plusy bo można się odświeżyć, wyspać w łóżku etc ale szczerze mówiąc mnie wyjazdowa adrenalina zazwyczaj na tyle trzyma że więcej niz 2-3 godziny i tak nie pośpię. Do tego dochodzę ewentualnie niedogodności noclegu z ktorymi w motelach czy przydroznych kwaterach trzeba się liczyć.
Krótko mówiąc bez zwiedzania po drodze to i bez noclegu, ze zwiedzaniem nocleg oczywiscie być musi.
PZDR :)
PS. Robert Ty chyba masz drugi etat w OBOP-ie albo innym SMG/KRC :lol:

Witaj Maciej
Piszesz ,że masz zamiar nocować w Alpach Julijskich w tym roku-czy masz jakieś ciekawe miejsca do zatrzymania się na jedną lub dwie noce. :hut:
Wracając z Cro chciałbym trochę zobaczyć te miejsca
:lol:

pzdr :papa: :papa:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.04.2005 23:31

W Alpach Julijskich kiedys spalismy 2 noce w gorskim schronisku Aljazev Dom - przed wejsciem i po zejsciu z Triglavu. I to byl nasz jedyny 'prawdziwy' nocleg po drodze, chociaz w ankiecie wpisalem ze spimy zawsze.
Bo chociaz oboje prowadzimy to zawsze kimamy gdzies na Wegrzech przy drodze na rozkladanych siedzeniach. Zawsze spimy jak zabici co najmniej 5 godzin, widac mamy organizmy skautow :D
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.04.2005 19:29

Diego ! Na razie nie mam nic konkretnego na oku, sporo namiarów na ciekawe pensjonaty jest tu: http://www.sloveniaholidays.com/ ale wiadomo ze od linków zawsze lepsze są opinie tych co byli i polecają bądź nie. Raczej nic wcześniej nie będe rezerwował żeby się w drodze czasem nie stresować. Jadę w czerwcu więc przed sezonem-zatrzymać się chcę w Bledzie bądź Bohinju. Coś na pewno się tam znajdzie :wink:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 17.04.2005 21:45

Maciej napisał(a):Diego ! Na razie nie mam nic konkretnego na oku, sporo namiarów na ciekawe pensjonaty jest tu: http://www.sloveniaholidays.com/ ale wiadomo ze od linków zawsze lepsze są opinie tych co byli i polecają bądź nie. Raczej nic wcześniej nie będe rezerwował żeby się w drodze czasem nie stresować. Jadę w czerwcu więc przed sezonem-zatrzymać się chcę w Bledzie bądź Bohinju. Coś na pewno się tam znajdzie :wink:

Dzięki Macieju za link spróbuje cos tam poszukać :lol:

pzdr :papa: :papa:
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 17.04.2005 21:47

W tym roku 3 raz w drodze do CRO nocleg w Słowenii w Mariborze, a wracając przed Brnem w Pohorelicach - mały hotelik.
Zawsze planujemy wyjazdy dodając dwa dodatkowe dni na dojazd z noclegiem. Jeden raz jechałem non stop z - małą przerwa na parkingu i co z tego, że byłem wcześniej na miejscu, jak i tak pół dnia miałem z głowy z uwagi na zmęczenie.
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 19.04.2005 18:39

Głos oddany. Śpię po drodze do CRO , w tym roku chciałbym przespać się gdzieś w Słoweni.
BigJar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigJar » 19.04.2005 20:32

Chrapiemy w Mikulov.
1 mamy tam już znajomych
2 jedziemy z małymi dziećmi, które trudno znoszą podróż
3 lubimy czeskie pivo
4 piękna okolica
5 Wiedeń pokonujemy w nocy lub wczesnym rankiem

Pozdrawiam,
BJ
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 19.04.2005 23:26

jak do tej pory ani razu nie mialem noclegu podczas wyprawy do CRO, ale z opisow niektorych osob widze ze sporo trace skoro mozna zwiedzic po drodze tak ciekawe miejsca :)
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 20.04.2005 11:40

Zawsze jechalismy do bólu, bez noclegu.Na granicy CRO wstepowały nowe siły...ale tak fajosko by było- powolutku,mały nocleg i zatrzymywac sie gdzie dusza zapragnie...jej...
darek bednarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek bednarz » 25.04.2005 19:01

w zeszłym roku jechałem przez Słowacje ,Wegry nocleg Bosnia nocleg,Chorwacja nocleg i dotarlem do Czarnogóry a po drodze tyle ciekawych miejsc, a jakie widoki Polecam
Trasa przez Bosnie jest naprawde piekna
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.05.2005 10:33

Glos oddany,zawsze spimy w hotelu, lubimy boczne drogi , bo tam widac prawdziwe oblicze kraju.Volumen a moze by tak ranking atrakcyjnosci miejsc?Zalozmy, ze moznaby zaznaczyc 3 miejsca.Ciekawe czy bardziej podoba nam sie Dubrovnik,czy Trogir np?Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ankieta - Czy jadąc do Chorwacji śpimy po drodze? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone