SgwdYrEira napisał(a):Jednemu z noblistów też się podobała, nawet bardzo
Ciekawe, czy jest coś, czego Ty nie wiesz.
Kwestia irlandzkich rejestracji też pewnie jest dla Ciebie oczywista?
Pozdrawiam,
Wojtek
SgwdYrEira napisał(a):Co do rejestracji irlandzkich, jeśli miałyby być tworzone analogicznie do angielskich, to początek (litery) mówi o miejscu rejestracji a następnie dwie cyfry mówią o roku produkcji w systemie 08 - 2008 r. pierwsza połowa roku, 58 - druga połowa tegoż roku (nie do końca jestem pewien czy chodzi o okres I-VI i VI-XII, możliwe, że jest trochę inaczej). Jednak rejestracje do roku, bodajże 2001, zaczynają się od litery, która mówi właśnie roku produkcji. Jeśli jesteś ciekaw szczegółów, mogę spytać brata.
piotrf napisał(a):Franz napisał(a):Nie wiem, czy jest ktokolwiek chętny na uchylenie rąbka tajemnicy Szmaragdowej Wyspy...
Jak to powiedzial jeden z moich kolegow : "I powiedz , po co ci to ?"
SgwdYrEira napisał(a):Co do rejestracji irlandzkich, jeśli miałyby być tworzone analogicznie do angielskich, to początek (litery) mówi o miejscu rejestracji a następnie dwie cyfry mówią o roku produkcji w systemie 08 - 2008 r. pierwsza połowa roku, 58 - druga połowa tegoż roku (nie do końca jestem pewien czy chodzi o okres I-VI i VI-XII, możliwe, że jest trochę inaczej). Jednak rejestracje do roku, bodajże 2001, zaczynają się od litery, która mówi właśnie roku produkcji.
Ciekawe jak w Irlandii wygląda sprawa ubezpieczenia OC? Tutaj może jest to zbieżne z Anglią? A tam rozwiązanie jest jak najbardziej rozsądne, ubezpieczony jest kierowca, nie samochód, można mieć kilka aut i jedno ubezpieczenie.
Franz napisał(a):Nie wiem, czy jest ktokolwiek chętny na uchylenie rąbka tajemnicy Szmaragdowej Wyspy...
Franz napisał(a):piotrf napisał(a):Franz napisał(a):Nie wiem, czy jest ktokolwiek chętny na uchylenie rąbka tajemnicy Szmaragdowej Wyspy...
Jak to powiedzial jeden z moich kolegow : "I powiedz , po co ci to ?"
Rozumiem.
Skoro nie ma, to nie będę się narzucał.
Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom