Re: Anglia Walia Irlandia Szkocja Szwecja Norwegia
napisał(a) jolkaik55 » 10.04.2022 23:37
Wojtku,
od wielu lat śledzę to forum i wielokrotnie już skorzystałam z zamieszczanych informacji. Nie zamierzałam się rejestrować, bo nie widziałam takiej potrzeby. Pośród wielu różnych relacji czytałam również kilka Twoich i od jakiegoś czasu zauważyłam dziwny mechanizm, a właściwie jego zaburzenie. Zaintrygowało mnie, że Twoje relacje najwyraźniej, jakby to powiedzieć, zaczęły być ubijane. Najpierw myślałam, że to przypadek, potem dostrzegłam regułę. Przejrzałam większość Twoich relacji, przynajmniej tych na bieżąco aktualizowanych, i reguła stawała się coraz bardziej wyrazista. Jesteś po prostu szykanowany na tym forum.
Wtedy dotarłam też do tego wątku i chyba tutaj jest źródło. Tutaj zaczął się ten atak na Ciebie. Najpierw wywołany przez jedną osobę, którą później najwyraźniej wspomógł jeszcze ktoś, od kogo moglibyśmy się wszyscy spodziewać reakcji odwrotnej z uwagi na jego funkcję. Wygląda na to, że jesteś solą w oku nie tylko dla przeciętnego zazdrośnika, ale również dla osób pełniących funkcję administratora. I to jest nie tylko zadziwiające, ale też przerażające.
Przeczytałam całość tego ataku dwukrotnie i nie mogę wyjść ze zdumienia, że zamiast stosownej reakcji ze strony administratora, doczekałeś się wzmocnienia tego ataku.
Chcąc się przekonać osobiście, czy to rzeczywiście tak ohydnie działa jak wygląda, zarejestrowałam się nawet na forum i widzę że jest właśnie tak. Jesteś szykanowany przez administratorów, co podpada pod kategorię hejtu. Nie wiem, dlaczego się z tym godzisz, a jednocześnie podziwiam Twoją silną wolę, by ciągnąć niektóre wątki pomimo tego łajdactwa, które Cię spotyka.
Widzę nawet, że wielu z tych, którzy oddali sprawiedliwy głos w Twojej sprawie, zostało zbanowanych lub usuniętych.
Widać, czym się kończy odwaga powiedzenia prawdy. Widać pogardę ludzi, którzy mają jakąś władzę nad tym, co się dzieje na forum. Ludzi, którzy nawet nie rozumieją znaczenia używanych przez siebie słów, a uważają się za kogoś lepszego, mimo że są na bakier z językiem polskim, (na przykład) sugerując "cofanie się wstecz".
Przykre, że musisz stawiać czoła niedoukom, którzy w swoim zadufaniu decydują, co jest dopuszczalne na tym forum a co nie. Ludziom ograniczonym, którym się nie mieści w głowie, że jeden człowiek może pokazać aż tyle przeróżnych ciekawych miejsc na świecie, że może nam przekazać tyle wiedzy z rozmaitych dziedzin.
Wojtku, dobrze, że pomimo wszystko kontynuujesz wiele z rozpoczętych tematów. Bądź nadal ponad te łajdactwa i pisz nie tylko w innych wątkach, ale również tutaj. Posłuchaj tylu wcześniejszych głosów, proszących Cię o kontynuację, do których dołączam teraz i ja. Weź pod uwagę, proszę, że się przemogłam, mimo że działalność administratorów może przyprawić o obrzydzenie, i zarejestrowałam na forum po to, by Cię wesprzeć.
Pewnie za te gorzkie słowa prawdy też zostanę ukarana, ale to jest mało istotne. Ważna jest prawda. I ważne jest to, żebyś pisał dalej.
Pozdrawiam Cię serdecznie,
Jola