Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Anglia Walia Irlandia Szkocja

Wielka Brytania (Anglia, Szkocja i Walia) jest w pełni otoczona wodą. W Wielkiej Brytanii akcenty zmieniają się zauważalnie co 40 km (25 mil). Szczególnie trudno jest wymówić jedno walijskie miasto. Llanfairpwllwlllandysiliogogogoch jest jedną z najdłuższych nazw miast na świecie. Stonehenge jest starsze niż piramidy - powstało około 3000 roku p.n.e.
Użytkownik usunięty
Re: Anglia Walia Irlandia Szkocja Szwecja Norwegia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2019 06:33

CROberto napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a): Bo ja chętnie popatrzę na zdjęcia miejsc, w których nie byłem.

Ależ proszę bardzo :!:
Nikt tego nie zabrania ... , ... tak jak i nikt nie zabrania autorowi zamieszczania kolenych zdjęć...
Damian,problem jak wiesz - tkwi w czymś innym ...

Wiem. Zaś ze względu na fakt, że jestem globalnym modem na dwóch innych forach, jestem w stanie Cię zrozumieć.
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 22.05.2019 08:42

Pääkäyttäjä napisał(a):Wiem. Zaś ze względu na fakt, że jestem globalnym modem na dwóch innych forach, jestem w stanie Cię zrozumieć.

Witaj w klubie 8) Co prawda może krajowym i już ostatnio niezbyt aktywnym (są inni), ale też znam temat.
Ja np. pisząc relacje, mam mało komentarzy. Ale nie jest to dla mnie istotą pisania relacji.
Podchodzę do tego tak: sam szukam zawsze jak najwięcej informacji o kolejnej destynacji. Nie pytam najpierw, tylko staram się wyczytać jak najwięcej sam. I wyobrażam sobie, ze ktoś kiedyś na taką relację trafi i dostanie garść informacji podanych na talerzu. I będzie mu prościej :) Tyle ;) Bo niezwykle cenię też ludzi, którzy dzielą się wiedzą i innym jest przez to na świecie odrobinę łatwiej :)

pozdrowienia dla moderatorów, Michał :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2019 09:44

Szukam informacji na własną rękę, jej jakość określa się przez poziom zawartości i treść. Jak trafiam na dyskusję, gdzie trzeba się przedzierać przez bezsensowne komentarze, to szlag mnie trafia i często tracę zainteresowanie tematem bo wątek się po prostu rozmywa (coś z w stylu "padła mi pompa VP w SDI" a dostaję odpowiedź "fuj, trza se było wziąć TDI zamiast SDI" - serio...?)...
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 22.05.2019 10:13

Pääkäyttäjä napisał(a):coś z w stylu "padła mi pompa VP w SDI" a dostaję odpowiedź "fuj, trza se było wziąć TDI zamiast SDI" - serio...?)...

Albo "lepszy styropian czy wełna ?" i się zaczyna rzeźnia :lol: :twisted:

Ale napisze w naszym klimacie :wink: , dość tego OT w tym wątku, niech Wojtek pisze, a kto chce niech czyta :papa:

pozdrawiam, Michał
korbaczik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) korbaczik » 05.06.2019 09:06

Franz jak ta przerwa jest przez nowy wyjazd to fajnie i cieszę się na następne rewelacyjne zdjęcia. A jak to przez kretyńskie zaczepki to lej to, bo ludzie czekają na relacje. :hut:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 05.06.2019 11:25

korbaczik napisał(a):Franz jak ta przerwa jest przez nowy wyjazd to fajnie i cieszę się na następne rewelacyjne zdjęcia. A jak to przez kretyńskie zaczepki to lej to, bo ludzie czekają na relacje. :hut:

Słuchaj no trollu i spamerze :!: Mógłbym tu na twój temat wypisać "litanię wiązankę -rymowankę" ,ale tego nie zrobiłem ponieważ pewne reguly tu obowiązują..
PROSZĘ MODA O INTERWENCJĘ,BO NIE POZWOLĘ ŻEBY takiktoś CZY KTOKOLWIEK WYZYWAŁ MNIE OD KRETYNA.
Ostatnio edytowano 05.06.2019 11:32 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2019 11:29

CROberto napisał(a):PROSZĘ MODA O INTERWENCJĘ,BO NIE POZWOLĘ ŻEBY takiktoś SPROWADZAŁ MNIE DO POZIOMU KRETYNA.

Interwencja już była >>> banany-i-ostrzezenia-t47580-120.html#p2072391
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 05.06.2019 11:34

Ok. Dziękuję.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.06.2019 23:02

Wojtku, a taką karawaną w realu też jechałeś :wink:

psy-szczekaja-karawana-idzie-dalej.jpg

Pozdrawiam, Konrad :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.06.2019 05:20

CROberto napisał(a):
korbaczik napisał(a):(...) A jak to przez kretyńskie zaczepki to lej to (...)
(...) NIE POZWOLĘ ŻEBY takiktoś CZY KTOKOLWIEK WYZYWAŁ MNIE OD KRETYNA.
Czasami się zastanawiałem - i do dziś wciąż to czynię (jedno z wielu ubocznych hobby) - nad sposobem interpretacji wypowiedzi.
"- boboo, głupoty gadasz"
"- boboo, kretyńsko się uśmiechasz"
"- boboo, czy ty zdurniałeś?"
W życiu bym nie wpadł na to, że ktoś takimi słowy nazwał mnie głupim, kretynem albo durniem.
Po prostu ktoś stwierdził, że "dane czynności", które zdarzyło mi się wykonać nadają się do takiego określenia, albo po prostu zapytał czy coś się u mnie zmieniło.
Czynności, nie ja.
Mam dziwną pewność, że lapsusy godne w/w określeń zdarzają się większości (jeśli nie każdemu).
Późniejsza retrospekcja takich lapsusów najczęściej prowadzi do:
"ale głupotę zrobiłem", lecz dużo rzadziej do: "ale jestem głupi".

Kiedyś miałem przypadek z prokuratorem, który również interpretował na swój sposób.
Na szczęście sędzia był normalnie interpretującym człowiekiem.
- panie K. czy nie był pan wtedy i wtedy tam i tam?
- tak, panie prokuratorze.
- acha. I co pan tam robił?
- jak to co robiłem? Przecież powiedziałem, że mnie tam nie było.

I gadaj tu z takim :?

Edit: 7:00
Jeszcze jedna interpretacja mi się przypomniała, tutejsza.
Napisałem kiedyś komuś, że Rysio nie jest hipokrytą.
Ów ktoś stwierdził, że nie będzie gadał z kimś, kto go (tego ktosia) nazywa hipokrytą.
Ejżja
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ejżja » 06.06.2019 06:58

Zaznaczam, że nie próbuje wkładać kija w mrowisko, to tylko moje luźne przemyślenia po przeczytaniu kilku stron z tej relacji, z którą byłam do tyłu ... Relacje Franza przeglądam, choć wybiórczo, z powodów, które już wielu przede mną wymieniło. Gość kawał świata zwiedził i swoją wizją podróży się dzieli, a robi to tak, jak mu pasuje, bo są to JEGO relacje. A co do komentarzy... jeden kontempluje widok cmentarza na zdjeciu przez pół dnia i nie dzieli się tym z nikim, a drugi jara się, że owce są fajne i bedzie o tym pisał i przypominał, pod każdym postem. Tacy są ludzie i nic z tym nie zrobim. Celowe podbijanie relacji też jest dyskusyjne. Każdy ma jakiegoś konika, jak dosiądzie to już nie ma odwrotu. Jednemu "uwaliła" się Irlandia i owce, a drugiemu proza Tolkiena :D Proszę nie róbcie gówno-burzy pod wątkiem.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.06.2019 08:59

Wojtku
Kiedy kontynuacja tej i innych relacji?
korbaczik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) korbaczik » 30.06.2019 19:29

Franz nie rób se jaj!
Wiem że jak ktoś walnie Ci kupę na środku pokoju i jeszcze zażąda papieru, to się chce odejść od tego smrodu, ale... Shit happens......
Pisz dla takich jak np. boboo który inteligentnie podsumował histeryczny wrzask. Pisz dla nas wszystkich, co jesteśmy ciekawi świata i podróży.
Posluchaj rady Habanero bo super to ujął.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.06.2019 19:52

korbaczik napisał(a):Franz nie rób se jaj!
Wiem że jak ktoś walnie Ci kupę na środku pokoju i jeszcze zażąda papieru, to się chce odejść od tego smrodu, ale... Shit happens......
Pisz dla takich jak np. boboo który inteligentnie podsumował histeryczny wrzask. Pisz dla nas wszystkich, co jesteśmy ciekawi świata i podróży.
Posluchaj rady Habanero bo super to ujął.

Ostatni raz Ci zwracam uwagę na ton wypowiedzi.
Więcej podobnych prowokacji/zaczepek tolerował nie będę.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.07.2019 22:28

Kiedy się zwróciłem osobiście do CROberto o zaprzestanie personalnych ataków na mnie i innych użytkowników, nie odniosło to żadnego skutku, dlatego zwracam się do moderatorów o usuwanie z moich wątków wszelkich wpisów tego trolla i spamera.

Poza tym - widząc reakcję moderatorów - oczekuję, że za jego obraźliwe słowa zostanie również odpowiednio napiętnowany, co najmniej ostrzeżeniem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom

Anglia Walia Irlandia Szkocja - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone