Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Andaluzja - wrzesień 2006

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 18.04.2008 19:58

Cieszę się, że czytacie! :lol:

Jola - właśnie takich momentów jak w Granadzie brakowało mi podczas całej wycieczki, żeby choć trochę poczuć ten klimacik.

Shtriga - ano tak - niebo, pomarańcze!!! I ta cała reszta! Zawsze mówię, że wrócę tam, gdzie jest tak pięknie, ale powoli zaczynam sobie zdawać sprawę, że jest to niewykonalne :cry:
Następny odcinek będzie ostatni, ale też powinien Cię zainteresować bo wybieramy się w góry Sierra Nevada, tyle, że autobusem :lol: :lol: :lol:
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 18.04.2008 22:09

Atojko kochana!!!! Aż się zarumieniłam :oops:
Dziękuję!
:papa:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 19.04.2008 20:33

Dusiu wyjątkowo klimatyczny był ten odcinek :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 21.04.2008 12:50

Dusia napisał(a):Cieszę się, że czytacie! :lol:

Jola - właśnie takich momentów jak w Granadzie brakowało mi podczas całej wycieczki, żeby choć trochę poczuć ten klimacik.

Shtriga - ano tak - niebo, pomarańcze!!! I ta cała reszta! Zawsze mówię, że wrócę tam, gdzie jest tak pięknie, ale powoli zaczynam sobie zdawać sprawę, że jest to niewykonalne :cry:
Następny odcinek będzie ostatni, ale też powinien Cię zainteresować bo wybieramy się w góry Sierra Nevada, tyle, że autobusem :lol: :lol: :lol:

Czytają z zainteresowaniem, oglądają dokładnie, bardzo się podoba i jeszcze deser będzie: góry.

Przekonałam się, że z wycieczką to może i bardzo dużo w krótkim czasie się zobaczy. Ale i tak chciałoby się tam posiedzieć, pospacerować, pooddychać Alhambrą. Bardzo ładnie nam to przedstawiasz. I pomyśleć, że właśnie obcy zostawili Hiszpanom te hiszpańskie wspaniałości.
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 23.04.2008 15:37

Lidia - oj nie nastawiaj się tak na te opisy gór - piękne są, ale głównie z okien autokaru je oglądaliśmy. Niestety.

To jest tak - najpierw wypadałoby pojechać na taką wycieczkę zorganizowaną, zobaczyć wszystko "co trzeba", a potem za jakiś czas wrócić samemu i spokojnie sobie poobjeżdżać te miejsca, które w pamięć zapadły. Niestety, jak już pisałam, życia by nam na to nie starczyło, nie wspomnę o funduszach.

Ale i na takiej zorganizowanej wycieczce czas dla siebie się znajdzie, mój Tato na ten przykład, urywał się notorycznie (był 3 raz w Hiszpanii) i zamiast np rejsu statkiem w Sevilli łaził sobie po centrum. Trzeba się tylko grzecznie na zbiórkach stawiać o określonej godzinie i czasem można mieć więcej luzu.

Zawodowiec - Dzięki!

Może jeszcze przed zlotem skończę, bo tylko jeden dzień do opisu został. Gdzieś między pakowaniem, a karmieniem :D chwilka się znajdzie!
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 02.06.2008 13:48

Dusia napisał(a):...Może jeszcze przed zlotem skończę, bo tylko jeden dzień do opisu został...

Przed zlotem już się nie da, to pewne :!:
No ... chyba że każesz czekać do koziołkowego :oczko_usmiech: .
A został już tylko jeden dzień do skończenia.
Znajdziesz chwilkę? :)
jusza
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jusza » 02.06.2008 17:02

Ostrzegam! W Andaluzji można zakochać się po uszy!
I proszę, wręcz błagam - niech nikt nie wyjeżdża tam na tzw. "wycieczkę zorganizowaną", gdzie przewodnik i tempo, i kolejna atrakcja do zobaczenia, i czas do autokaru wsiadać... Andaluzję trzeba smakować z iście hiszpańską "manianą".
W tym roku znów tam będę i znów to będą te same uliczki Sewilli, choć wcale nie te same... I może znów Huelva (Kolumb stąd ruszył...) i śliczna Tarifa, może też Kadyks, a może Malaga (choć to to najmniej śliczne miasto), może Gibraltar raz jeszcze... I wtedy jest pięknie, gdy jest "może"...
Ale ostrzegam!!!
jusza
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jusza » 30.07.2008 18:20

Właśnie wróciłem...
Gdyby komuś potrzebne były bieżące informacje, a będę w stanie pomóc, odpowiem na pytania.
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 21.09.2008 11:43

jusza napisał(a):Właśnie wróciłem...
Gdyby komuś potrzebne były bieżące informacje, a będę w stanie pomóc, odpowiem na pytania.

poproszę o priv., żeby nie zaśmiecać Forum :)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 01.11.2008 07:08

jusza napisał(a):Właśnie wróciłem...

Napisz coś od siebie,o swojej wyprawie.Wszyscy chętnie poczytają i pooglądają.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 07.12.2008 22:14

Dusia napisał(a):Następny odcinek będzie ostatni (..) wybieramy się w góry Sierra Nevada, tyle, że autobusem :lol: :lol: :lol:

Dusiu, wróciłam dziś znów do Twojej opowieści, pozachwycałam się urokami pełnej kolorów Andaluzji 8) i ... brak mi tego ostatniego odcinka :(. Może uda Ci się znów wrócić do tej wspaniałej podróży? Liczę na to, bo nie ukrywam, że Andaluzja jest w moich planach na któryś z pięciu :wink: najbliższych lat, a może to będzie już za rok czy dwa?

Pozdrawiam sedrecznie :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania - España

Andaluzja - wrzesień 2006 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone