tony montana napisał(a):wypatrujemy zatem rodzinę z trójką dzieci, której może się przydać krzesełko do siedzenia (dla mamy), oraz parasol (dla reszty rodziny), podchodzę i proponuję tłumacząc, że jutro wyjeżdżamy i chętnie oddany "for free", dzieci cieszą się i biegną jeszcze kawałek za nami krzycząc "fenkju"
kmichal napisał(a):... my tzn. dzieciaki dostaliśmy podobny prezent od Bośniaków będąc w Podacy...
... zresztą mamy do dzisiaj z nimi kontakt na FB ...
. ...
To miłe z Waszej strony...
...
Pozdrawiam.
No coś Ty... (w sensie że na fb masz kontakt z nimi), takich relacji nie mamy z poznanymi zagranicą osobami, ale rozumiem, że PRZED tym prezentem już się poznaliście trochę wcześniej?
Czy oni podeszli, wręczyli Wam parasole a Wy - "no to dajcie swojego fejsa bo fajni jesteście"?
Mikeee napisał(a):znalazłem ofertę za 341 EUR /14 dni na compacta.
bilety z lotem bezpośrednim do Lizbony za 688 PLN tam i nazad/osobę
Co myślisz?
1. Bilety lotnicze - NIC TYLKO BRAĆ, a skąd ten lot?
2. Auto - dla porównania ja zamawiałem Renault Clio (dostaliśmy Forda Fiestę), ale jakoś 2 mce przed wyjazdem... zapłaciłem za 16 dni 620 Euro, z lotniska Barajas w Madrycie z SIXT
Ale to było z tym dodatkowym wykupieniem wkładu własnego, o którym pisze Krystof oraz z możliwością przekroczenia granicy Portugalii (skorzystałem) i Gibraltaru (nie skorzystałem - zaparkowałem jeszcze w ESP)
Mikeee napisał(a):]Obidos
Spacer po murach - świetna sprawa
Franz napisał(a):Przede wszystkim - wspaniały spacer po uliczkach.
Pozdrawiam,
Wojtek
W których dodatkowo chodziło mnóstwo ludzi w średniowiecznych strojach, jakaś kilkudniowa impreza była
Niestety spędziliśmy tam o wiele za mało czasu, z czego część przeznaczona była na jedzenie
Krystof napisał(a):BTW - szczęśliwego nowego roku (celowo małą literą). K.
Najlepszego Krzysiu
Kupiłeś już AIR BERLIN?
My chyba jednak Italia by car, news z wczoraj Może to ci gorszego sortu
albo lepszego... już się pogubiłem
ajdadi napisał(a):Jakoś udało mi się nadrobić...pozdrawiam
O, jesteś, to dobrze, najlpeszego w 2016
kulka53 napisał(a):W Grecji w popularniejszych miejscach posezonowo widuje się porzucone wyposażenie plażowe...
Fajne to Nazare
Na Krecie było to standardem, idziesz, a tutaj atakuje Cie zdradziecko porzucony drut z pozostawionego parasola
NAzare - faktycznie MOCNO warto