tony montana napisał(a):Wstaję zatem, coby dnia nie tracić o 6,30 i lecę
... fajna godzina żeby w spokoju coś zobaczyć, ja też tak praktykuję ... ...
Pozdrawiam.
tony montana napisał(a):Zresztą później tez tylko koło niego przechodziłem, nie wchodziłem do środka
kmichal napisał(a):tony montana napisał(a):Wstaję zatem, coby dnia nie tracić o 6,30 i lecę
... fajna godzina żeby w spokoju coś zobaczyć, ja też tak praktykuję ... ...
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Zresztą później tez tylko koło niego przechodziłem, nie wchodziłem do środka
Też nie byłem w środku. Za dnia dworzec nie wygląda tak efektownie. Wieczorem jest rewelacyjnie podświetlony - może pamiętasz te fotki u mnie. I ta fontanna również - poświęciłem jej trochę czasu, bo warto było.
Pozdrawiam,
Wojtek
Mikeee napisał(a):Świetne te wieczorne zdjęcia
tramwaje są boskie - szczególnie te pozbawione reklam
uliczki Alfamy wyglądają trochę jak Neapol u Marzeny
Jest klimat
pozdrawiam,
Michał
kulka53 napisał(a):tony montana napisał(a):nie od razu wiedziałem, jak obsłużyć kulkę
Domostwa Lizbony mogą być , ale jak widzę wyraźnie miasto dodatkowo zyskuje dzięki swemu położeniu.
Da radę oblecieć co najważniejsze w jeden dzień? Czy lepiej dwa, na spokojnie?
tony montana napisał(a):kulka53 napisał(a):
Mam problem z odpowiedzią na pytanie: jeden dzień w Lizbonie to z jednej strony skandal...z drugiej zaś - mając Viva Vagem za 6 Euro na cały dzień... DA SIĘ (przegiąłem!!) - Belem, Se, Castelo, najwazniejsze place, cały czas metrem trmwajami, windami... no da się, ale czy warto tylko jeden dzień w takim mieście pieknym??
Nie wiem
Mikeee napisał(a):tony montana napisał(a):kulka53 napisał(a):
Mam problem z odpowiedzią na pytanie: jeden dzień w Lizbonie to z jednej strony skandal...z drugiej zaś - mając Viva Vagem za 6 Euro na cały dzień... DA SIĘ (przegiąłem!!) - Belem, Se, Castelo, najwazniejsze place, cały czas metrem trmwajami, windami... no da się, ale czy warto tylko jeden dzień w takim mieście pieknym??
Nie wiem
ja byłem w Lizbonie jeden pełny dzień i uważam, że to zdecydowanie za krótko (musiałem się wtedy dostosować). Czuję niedosyt i już planuję powrót. Dla dociekliwych 1 dzień to nawet za krótko na samą Belem. Jak już się jest w tak odległym, a zarazem przeciekawym miejscu jak Lizbona, warto poświęcić jej więcej czasu (zakładam, że pojedziecie tam samochodem). Ale to tylko moja subiektywna opinia
tony montana napisał(a):Szkoda życia na spanie na wyjazdach no nie?
kmichal napisał(a):.. zgadza się ... ... ja tak od rana po Arco biegałem ... ...
Pozdrawiam.
Mikeee napisał(a):ja byłem w Lizbonie jeden pełny dzień i uważam, że to zdecydowanie za krótko (musiałem się wtedy dostosować). Czuję niedosyt i już planuję powrót. Dla dociekliwych 1 dzień to nawet za krótko na samą Belem. Jak już się jest w tak odległym, a zarazem przeciekawym miejscu jak Lizbona, warto poświęcić jej więcej czasu (zakładam, że pojedziecie tam samochodem). Ale to tylko moja subiektywna opinia
pozdrawiam,
Michał
kulka53 napisał(a):Szczerze mówiąc spodziewałem się takich odpowiedzi
Jeśli pojedziemy - to na pewno samochodem. Póki co nie robię żadnych większych planów, trochę poczytałem przewodniki, pooglądałem mapę, ale wiem nie za wiele o tym zakątku Europy.
Wstępnie zakładam 3 tygodnie czyli 23 dni z weekendem. Chciałbym zwiedzić Portugalię i Galicję, ale sądzę, że w tym czasie to niewykonalne bo odejmując dojazd zostałoby 18 dni na miejscu.
Dlatego pasowałby mi przeznaczyć jeden dzień na Lizbonę i drugi na okolice .
Ale może pojechalibyśmy na miesiąc, kto wie. Tyle że na pewno nie w 2016.
Dzięki
tony montana napisał(a):Jako jeden z dwóch pasażerów wsiadam do Elevadora Santa Justa (normalnie są tutaj mega kolejki)
tony montana napisał(a):Z lewej Katedra SE, z prawej Arco Augusta
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):ruiny kościoła Karmelitów - Igreja do Carmo
Wewnątrz wystawione są wspaniałe eksponaty.
Pozdrawiam,
Wojtek
maslinka napisał(a):Lisboa (jak na razie ) - super! Tramwaje tworzą klimat
tony montana napisał(a):Jako jeden z dwóch pasażerów wsiadam do Elevadora Santa Justa (normalnie są tutaj mega kolejki
Mikeee napisał(a):ta kolejka była jedynym powodem, dla którego odpuściliśmy wyjazd na górę. Miałeś szczęście. Piękne widoki
tony montana napisał(a):Arco nad Gardą? I nadal nie pokazujesz?
kmichal napisał(a):... myślę, że w styczniu ruszę ... ...
... ale aż takich porannych spacerów w Arco jak ty w Lizbonie to nie miałem, ale też było sympatycznie ... ...
Pozdrawiam.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe