Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Andalucia, Algarve, Lisboa czyli IBERIADA 2015

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.07.2015 23:59

:D fajna ta Twoja "mała zajawa"...

Interesuje mnie Lisboa, a i również mam nadzieję, że wszystko co inne spodoba mi się w niej najbardziej...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.07.2015 08:48

MarDomi napisał(a):Nie może mnie tu zabraknąć.
Kolejna gruba wyprawa 8), choć na początku trochę adrenalinka Wam się podniosła :roll:
Czekam na ciąg dalszy :)

Pozdrawiam

Tak, to była dość "odległa" i intensywna jak zwykle wyprawa....
Niestety, aktualnie podobne się nie zapowiadają (z powodu .... komplikacji zawodowych)
:papa:

jolcix napisał(a):rewelacja ! z przyjemnością poczytam :)

Witam i zapraszam :)

kulka53 napisał(a):W każdej Twojej relacji jestem (no, może jedną opuściłem :oops: )
M. chwilowo jest "absent" :?
Pracuje... stąd też przestój w relacji sardyńskiej.
Zresztą, nie tylko to ją absorbuje ostatnio... ale wszystko jak sądzę zmierza ku szczęśliwemu zakończeniu.

No mam nadzieje, że wszystko będzie ok!
I czekam na dalszą część Sardynii

kulka53 napisał(a):Początek nieco pechowy, ale cóż, tak bywa. Nas też nie tak dawno prom wywiózł na manowce i straciliśmy jeden dzień :?
Wnętrze Hiszpanii może niezbyt pasjonujące, ale jednak tak pięknie spalone słońcem :) . Podoba mi się, bo przypomina Grecję :cool:

Wiem, pamiętam o Waszym promie... z drugiej strony patrząc, odebrałbym auto w nocy, poleciał na tą Cordobę i co.... kazałbym Rodzinie zwiedzać ją o 5 rano? ;)

Mikeee napisał(a):
tony montana napisał(a):A to nasza furka

Fiesta vel Aston Martin :mrgreen:
No to chyba na Astona warto było poczekać do 7:00? :D

Z zajawki widzę, że kilka miejsc pokrywa się z moimi podczas wyprawy do Portugalii.
Ciekawym co dalej :)

A relacja była?
Oczywiście, że to Aston, nie schodzę z pewnego poziomu jeśli chodzi o auta z car rentali ;)

Goniaa napisał(a):Zapowiada się kolejna ciekawa relacja, więc dosiadam się i ja :)

Zapraszam, coś tam było już w tym roku czy jeszcze przed urlopem?
:papa:

ruzica napisał(a):Jestem :) , chociaż nas Portugalia w planach na jakieś dalsze kiedyś..A Hiszpania, kto wie :roll: może za rok :?:

Zajawka baardzo zachęcająca(X i XI zwłaszcza) będę zaglądać :)

Tak, Algarve i Cabo de Sao Vicente niczego sobie :)

AniaJ. napisał(a):Ja co prawda nie planuję wyprawy w tym kierunku, a przynajmniej JESZCZE nie planuję :wink: tym chętniej popatrzę, może kiedyś. ..

Ja też długo nie planowałem (bo daleko), ale jak juz zobaczyłem u innych co tam można zoabczyć to nie było zmiłuj ;)

Lednice napisał(a):A ja się zastanawiałem, gdzie Tony Montana się podziewał :!: :wink:

No i wszystko jest jasne :D

A mysza żyje :?: :roll: 8)

Bo coś nie daje znaków życia na forum :roll:

Podróż bardzo fajna. Cała Hiszpania to dla mnie póki co ziemia nieznana 8)

No ale jestem już jestem...
Mycha ....w MLINI się byczy :)

majeczka napisał(a)::D fajna ta Twoja "mała zajawa"...

Interesuje mnie Lisboa, a i również mam nadzieję, że wszystko co inne spodoba mi się w niej najbardziej...

Lisboa piękne miasto, ale i inne miejsca, które pokaże chyba sroce spod ogona nie wypadły ;)
:oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.07.2015 09:25

tony montana napisał(a):
Lednice napisał(a):A mysza żyje :?: :roll: 8)

Ile tam będzie siedzieć, miesiąc? Tam nie ma tylu kościołów. :roll: :mrgreen:
A Vlaho neta ma...
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 30.07.2015 12:27

piekara114 napisał(a):
tony montana napisał(a):

A Vlaho neta ma...

Mlini do widoków w tej relacji się nie umywa
mieliśmy tam krótki pobyt w tym roku i bardzo musiałam wyidealizować to miejsce w Cro od poprzedniego pobytu...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 30.07.2015 15:46

piekara114 napisał(a):
tony montana napisał(a):

A Vlaho neta ma...

No żyję ... jeszcze :mrgreen: , miło że pamętacie :smo:
tylko powoli upodabniam się do murzyna jakowegoś :roll: .
Net u Vlaha śmiga, ale tylko pogodę sprawdzam ... czy aby się nie spsuje :oczko_usmiech: :smo: .

Tony, zaznaczam se coby nie przeoczyć tego, jak to dziś mi ładnie ująłeś deszczu, drożyzny, kurzu, smrodu i syfu :smo: :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.07.2015 19:36

piekara114 napisał(a):
tony montana napisał(a):

A Vlaho neta ma...

Nie wiem, nie wiem... Nie znam Vlaho ;)

Kasia i Krzyś napisał(a):Mlini do widoków w tej relacji się nie umywa

Też to mówię Myszy, że mogłaby spróbować innego dania ale ona tylko Cro i Cro.... ;)

mysza73 napisał(a):
No żyję ... jeszcze :mrgreen: , miło że pamętacie :smo:
tylko powoli upodabniam się do murzyna jakowegoś :roll: .
Net u Vlaha śmiga, ale tylko pogodę sprawdzam ... czy aby się nie spsuje :oczko_usmiech: :smo: .

Korzystaj póki możesz, odkąd wróciłem w nocy z pon na wtorek do Polski w Trójmieście nie było więcej niż 17, dziś i wczoraj lało sporo....

Lubię nasze morze, kocham nasz region, ale jakbym przyjechał np ze Śląska i wydał 4 koła za dwa tygodnie za apartmana we Władku i dostałbym taką pogodę to chyba pociąłbym się ....

:boss:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.07.2015 19:46

ja pierdolę... jak tam ładnie...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.07.2015 19:55

Krystof napisał(a):ja pierdolę... jak tam ładnie...

Krzysiu to fotoszopa, marumi i inne "gówna" ;)

Sam wiesz, że tam straszny syf...

:devil: :coool: :la:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.07.2015 19:58

wiem, wiem - byłem dwa razy - ten drugi raz, by sprawdzić, czy dobrze pamiętam...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.07.2015 20:07

Krystof napisał(a):wiem, wiem - byłem dwa razy - ten drugi raz, by sprawdzić, czy dobrze pamiętam...

W TYM wieku pamięć bywa zawodna.....
A MÓGŁBYŚ tak SKOŃCZYĆ łaskawie swoją relację!?!?!?!
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.07.2015 20:15

nie
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.07.2015 20:54

Odcinek 2. Z Madrytu do Cordoby

Zdjęcia były już w poprzednim odcinku, teraz kilka słów objaśnienia co do traski
Czyli NUDNA autostrada A4 przez bezkresne, pustynne wnętrze Hiszpanii

Z lotniska kierujemy się na środkową obwodnicę Madrytu (M40) (przez M14 przy lotnisku), aby na chwilę skorzystać z drogi R4, potem wskakując na A4.

Wszystkie te drogi są dwu albo trzypasmowe - całe 400 km jakie mamy do Cordoby jest darmowe.

Jeśli, analizując mapy i planując wyjazd do Hiszpanii, zastanawiacie się, która droga jest darmowa, podpowiem: większość jest darmowych, tylko te oznaczone jako AP (AutoPista) są płatne

Z takiego Toledo można np dojechać do Madrytu zarówno bezpłatną A42 jak i płatną AP41 - wybór należy do Was

A4 jest do dwusetnego kilometra (na wysokości Valdepenas) nudna jak ta relacja, potem droga skręca nieco w prawo i jedziemy "w poziomie", zaczynają się wzniesienia, mosty, tunele i jest co oglądać (oprócz byków - plansz ustawionych przy trasce)

Teraz gdzie zaparkować w Cordobie? Najlepiej przy Torre de la Calahora przy Avenida Fray Albino. (Miejsce "zgapiłem od Wojtka) Parkowanie tutaj jest darmowe - nie wiem jak z miejscem, ale w niedzielę 12 lipca o 11.15 było. O tutaj:
Obrazek

Jak już wysiądziecie z auta i poczujecie ten ŻAR (ŻĄ MISZEL) z nieba możecie kierować się w kierunku wieży. Ja wysiadłem i pierwsze co mnie zafascynowało to DŹWIG
Obrazek

Most jakiś taki stary (o zabytkach Cordoby więcej kiedy indziej, bo Cordoby będzie 10 odcinków) ;)
i rzeka mętnawa ;)
Obrazek

Rzecz(o)na Torre
Obrazek

Wieża mi się bardzo spodobała (zresztą jak wszystko w Cordobie)
Obrazek

Obrazek

Czas wejść na Puente Romano
Obrazek

Pooglądać Gwadalkiwir - rzekę spotkamy jeszcze dwa razy: w Sewilli oraz u jej ujścia do oceanu w Sanlucar de Barrameda
Obrazek

Obrazek

Powoli zbliżamy się do Puerta del Puente
Obrazek

Obrazek

A to już potężne mury Mesquity
Obrazek

Obrazek

Dawkę historii poznamy kiedy indziej, na razie popatrzmy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powoli robi się gorąco.... nadmienię tylko, że gdy wyjeżdżaliśmy z Cordoby za kilka godzin było ... 43 stopnie w cieniu

GRACIAS ADIOS
tony
Ostatnio edytowano 10.02.2020 13:51 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.07.2015 22:14

No zazdroszczę, ale trochę foty przejarałeś...
:mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.07.2015 10:08

Zajawa super, przygoda na lotnisku już trochę mniej, ale dobrze że już lecimy dalej :)
Niebo w Cordobie bosko niebieskie :hearts:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.07.2015 10:12

FUX napisał(a):No zazdroszczę, ale trochę foty przejarałeś...
:mrgreen:

Oj, nie dramatyzuj ;)

Roxi napisał(a):Zajawa super, przygoda na lotnisku już trochę mniej, ale dobrze że już lecimy dalej :)
Niebo w Cordobie bosko niebieskie :hearts:

Juz nawet wylądowaliśmy :)
:smo: :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Andalucia, Algarve, Lisboa czyli IBERIADA 2015 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies