Skała robi wrażenie.
A ten Nikon chyba ma gorszą optykę od Soniaka.
A cała wycieczka ... jak zwykle dobrze zaplanowana.
P.S. a poza tym, jak zwykle jesteśmy dyskryminowani, w naszym kraju, przez brak WuCetów w Lidlu.
Lednice napisał(a):Autem do Gibraltaru da się wjechać
Franz napisał(a):My mieliśmy zamiar wjechać kolejką i schodzić na piechotę. Niestety, trafiliśmy na okres konserwacji, więc w efekcie daliśmy się namówić na autokarówkę po skale.
Pozdrawiam,
Wojtek
Lednice napisał(a):Autem do Gibraltaru da się wjechać
FUX napisał(a):A gdzie małpy?
Buber napisał(a):Skała robi wrażenie.
A ten Nikon chyba ma gorszą optykę od Soniaka.
A cała wycieczka ... jak zwykle dobrze zaplanowana.
P.S. a poza tym, jak zwykle jesteśmy dyskryminowani, w naszym kraju, przez brak WuCetów w Lidlu.
JanuszB napisał(a):Lednice napisał(a):Autem do Gibraltaru da się wjechać
Da się wjechać samochodem. Jedyne problemy to kolejka na granicyi parkowanie. Wjeżdżaliśmy w niedzielę ok. 6 rano i nie było kolejki. Objechaliśmy skałę do okoła zatrzymujac sie w ciekawszych miejscach Ok. 8.30 zaparkowaliśmy na bezpłatnym parkingu przy dolnej stacji koleki linowej na skałę (było mało wolnych miejsc).
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):FUX napisał(a):A gdzie małpy?
Juz niedługo, będzie z 25 zdjęć
Ufffffffff ... ,
dwa razy zdjęcia oglądałam i nie widziałam ... już myślałam, że niedowidzę albo co
Buber napisał(a):tony montana napisał(a):Nikon to zwykła "zoomowka: (30x) za 700 PLN. Chcę oba teraz sprzedaż (Sony A450 też), bo kupiłem coś innego (Fuji z wymiennymi obiektywami sztuk 2)
A jakie masz te szkła do Fujika, jeśli można wiedzieć ??
ajdadi napisał(a):Widziałem Cadiz...widziałem skałę...poczekam za małpkami...pozdrawiam
kmichal napisał(a):... no to się małpki doczekałem ... ... teraz mogę iść spokojnie spać ... ... no może nie aż tak spokojnie bo burza nadciąga ... ...
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):Nam się udało, że mieliśmy lepszą widoczność w na (w) Gibraltarze.
W kwestii wjazdu samochodem - przed laty, po odstaniu sporej kolejki granicy, wjechałem tam wozem. Wtedy jeszcze prywatne wozy mogły wjeżdżać na skałę, z czego skorzystałem, oczywiście. Jazda była ciekawa, jako że na pewnym odcinku dopuszczony był ruch dwukierunkowy na tej uliczce o szerokości jednego samochodu. Teraz już prywatnych nie wpuszczają.
Pozdrawiam,
Wojtek
tony montana napisał(a):To model X-M1, z obiektywami
16-50
50-230
i torbę ładną dostałem w zestawie
O taki zestaw
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe