Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Analiza SWOT dla Chorwacji, czyli mocne i słabe strony kraju

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ankieterka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankieterka » 16.04.2016 14:07

Kochani ! Ogromna prośba :)
W związku z moją pracą licencjacką odnoszącą się do turystyki w Chorwacji muszę zrobić analizę SWOT. Czyli: Mocne strony, Słabe strony, Szanse dla turystyki i Zagrożenia. Ja niestety byłam tam tylko 2 razy i ciężko mi powiedzieć coś na ten temat. Najchętniej bym napisała same mocne strony ale tak nie można... Pomożecie mi? Proszę abyście wpisali chociaż po jednym przykładzie do każdej "kategorii"
Przykład:
Mocne strony: gościnność gospodarzy w kwaterach prywatnych
Słabe strony: kręte i śliskie drogi
Szanse: Rozwój nowych produktów turystycznych oraz rynków niszowych , takich jak ekoturystyka
Zagrożenia: Ataki terrorystyczne, fale uchodźców

Dziękuję :)
Użytkownik usunięty
Re: Analiza SWOT dla Chorwacji, czyli mocne i słabe strony k

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2016 14:52

Jakie kręte i śliskie drogi :?: :roll:

Jakie zagrożenie terrorystyczne :?: :twisted:

Dziewczyno, byłaś w Chorwacji dwa razy, a wypisujesz takie głupoty :roll: :roll: :roll:

Po jednym pobycie da się stworzyć taką analizę w pół godziny, a co dopiero po dwóch :roll:

Na tym forum jest skarbnica opinii o Chorwacji, trzeba tylko przestudiować wątki,
poczytać co dobrego, a czasem mniej dobrego piszą forumowicze :roll:
Zajmie to trochę czasu, ale praca licencjacka będzie fajna, rzetelna,
a ty będziesz mieć z niej dużą satysfakcję 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.04.2016 15:12

Zgadzam się z Lednice.
Po dwóch pobytach nie umiesz zrobić analizy SWOT??? Masakra.
Rozumiem, gdybyś pisała o Ganie czy Zimbabwe to mógłby być problem, ale o Chorwacji????
Mam wrażenie, że chcesz żeby inni za Ciebie napisali pracę, a Ty będziesz bez większego trudu miała tytuł. Lenistwo i tyle.
Pisząc ten post, mam co najmniej po 4,5 punktów do każdej kategorii. A podane przez Ciebie zagrożenia, sorry jedno zagrożenie, to śmiech.
Skoro nie umiesz na własnych doświadczeniach napisać czegoś, co jest podstawową, to poczytaj choć o sytuacji turystycznej, jej rozwoju w necie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2016 17:04

ankieterka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankieterka » 17.04.2016 17:21

Dziękuję bardzo :)
ankieterka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankieterka » 17.04.2016 17:25

To Panstwa wyżej ^^ ogólnie to ze podałam po jednym przykładzie to nie oznacza ze to wszystko co mam. W Chorwacji byłam jak byłam mała wiec tez polegały one na jedzeniu i opalaniu się. Mimo wszystko dziękuję za poświęcony czas na odpowiedz. Szkoda ze nie na temat. Ale trudno. Jaki kraj taka pomoc.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2016 17:41

ankieterka napisał(a): Szkoda ze nie na temat. Ale trudno. Jaki kraj taka pomoc.

Nie na temat :?: :roll:

Napisałem wyraźnie, że wszystko jest na forum 8)

Tak ciężko poczytać forum i wynotować opinie potrzebne do analizy SWOT :?: :roll:

Sorki, ale praca licencjacka to jest praca własna i proponuję zabrać się do samodzielnego jej tworzenia :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.04.2016 18:19

ankieterka napisał(a):... Mimo wszystko dziękuję za poświęcony czas na odpowiedz. Szkoda ze nie na temat. Ale trudno. Jaki kraj taka pomoc.

Nasuwa się po czymś takim - jaki kraj tacy ankieterzy.

Kiedyś musiałem zebrać dane potrzebne mi do pewnej pracy. Przesiedziałem wiele godzin w uczelnianej bibliotece. Rozumiem, że postęp techniki, internet, itd...
Ale skoro mamy ten internet to może z niego skorzystać nie tylko w taki sposób, że "inni zrobią za mnie"?

Ale odpowiem. Prawdopodobnie nie do końca zgodnie z oczekiwaniami.

Mocna strona: pogoda
Słaba strona: odległość
Szanse: medale na Igrzyskach Olimpijskich (np: piłka ręczna)
Zagrożenia: ostrosz drakon
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.04.2016 11:21

To i ja coś dodam od siebie, chociaż popieram przedmówców: praca jaka by nie była (magisterska czy licencjacka) powinna być samodzielna, te dane należałoby zebrać samodzielnie.
Mocne strony: ciepłe i czyste morze.
Zagrożenie: wspomniany ostrosz ale też i możliwość wystąpienia komara tygrysiego.
Przy czym szanse na trafienie na ostrosza na żwirowej plaży są raczej bardzo mizerne (jak nie zerowe) a o komarach się nie wypowiem-nie wiem, czy tam są te tygrysie, ale ogólnie komary mnie zawsze i wszędzie znajdowały...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.04.2016 11:24

kojacek napisał(a):a o komarach się nie wypowiem-nie wiem, czy tam są te tygrysie, ale ogólnie komary mnie zawsze i wszędzie znajdowały...

Jeśli Cię znajdowały - to tylko komarzyce :wink: :idea:
Jugosławia ok :)
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jugosławia ok :) » 18.04.2016 11:35

[quote="Lednice"]

Jakie zagrożenie terrorystyczne :?: :twisted:

Dziewczyno, byłaś w Chorwacji dwa razy, a wypisujesz takie głupoty :roll: :roll: :roll

Zgadzam się z resztą ale co do tych które widać to nie za bardzo
- zagrożenie terrorystyczne jest możliwe w związku z napływem fali emigrantów
wiem że to niepoprawne politycznie ale to fakt (ja z ciapatymi na plaży nie zmierzam leżeć
i bać się o żonę czy córkę żeby jej nie zgwałcili a mnie łba nie ucięli)
- i w odniesieniu do powyższego trudno mi się zgodzić że autorka wypisuje głupoty
poza tym proponuję czytać ze zrozumieniem to jest tylko przykład
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.04.2016 11:41

Mocne strony: rakija
Słabe strony: czasem chrzczona
Szanse: kiedyś pozamykają przekrętów
Zagrożenia: jest ryzyko, że nie.
Jugosławia ok :)
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jugosławia ok :) » 18.04.2016 11:42

anakin napisał(a):Mocne strony: rakija
Słabe strony: czasem chrzczona
Szanse: kiedyś pozamykają przekrętów
Zagrożenia: jest ryzyko, że nie.

No na Ciebie zawsze można liczyć :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :papa:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.04.2016 12:20

Janusz Bajcer napisał(a):
kojacek napisał(a):a o komarach się nie wypowiem-nie wiem, czy tam są te tygrysie, ale ogólnie komary mnie zawsze i wszędzie znajdowały...

Wiem, tak to jest, że to główne przedstawicielki tej płci, od których musiałem się zawsze rękoma oganiać :mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.04.2016 12:37

kojacek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Wiem, tak to jest, że to główne przedstawicielki tej płci, od których musiałem się zawsze rękoma oganiać :mrgreen:

:)
mocna strona: aparycja
słaba strona: ręce
szanse: coś nowego
zagrożenia: kac moralny
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies