Zdjęcie nr.2 kolory biją w oczy,na przedostatnim chyba widzieli że przyjeżdżasz-i pozamiatali ulicę,jak dla mnie smakuj powoli nie za szybko.
Pozdrawiam.
Piotr
Piotrek Byrdziak napisał(a):Zdjęcie nr.2 kolory biją w oczy,
Piotrek Byrdziak napisał(a):na przedostatnim chyba widzieli że przyjeżdżasz-i pozamiatali ulicę
piotrf napisał(a):Pałac z czwartego zdjęcia znam z filmu
tylko . . . krawca brak
weldon napisał(a):A czy Francuzi, przypadkiem, nie przejechali się na komarach przede wszystkim?
Wydawało mi się, że największą, powodującą największe opóźnienia w budowie kanału, przeszkodą, była wysoka śmiertelność robotników, z którą to Francuzi nie potrafili sobie poradzić i dlatego, widząc nieuchronne fiasko przedsięwzięcia, "poświęcili się" ładowaniu pieniędzy akcjonariuszy do własnych kieszeni.
Amerykanie wysłali tam lekarza, który w pierwszej kolejności osuszył tereny prac, zlikwidował siedliska chorób, wprowadził nowoczesne technologie, m.in. kolejkę do wywożenia urobiska i dokończył prace.
Franz napisał(a):Mostem biegnie słynna Panamericana, łącząca Alaskę z Patagonią. No... prawie. Szosa prowadzi przez obydwa kontynenty z jedną wszakże przerwą. Nie istnieje we wschodniej części Panamy, uniemożliwiając przejazd do Kolumbii.
walp napisał(a):Ta przerwa jest spowodowana trudno dostępną dżunglą, w miejscu zwanym Przesmykiem Darién.
Fresz napisał(a):Witam. Na Wikipedii przeczytałem, że 3 września 2007 r. Panama rozpoczęła budowę stulecia i w ciągu ośmiu lat zamierza poszerzyć kanał. Czy to widać, że jest nowszy?