piotrf napisał(a):To taka ichnia Trylogia w kamieniu zapisana . . .
Taka Trylogia z Biblią połączona...
Pozdrawiam,
Wojtek
woka napisał(a):Zajrzałem i ja.
woka napisał(a):Wiem, że każda odpowiedź (włącznie z najlepszymi autorytetami) jest obarczona błędem lub całkiem błędna ..... ale zastanawiam się czym dłubano w tym kamieniu i ile czasu to zajmowało ( nie można cytować zdjęć, a szkoda, wskazałbym co mam na myśli). Przecież nawet w obecnych czasach zajęłoby to "całe wieki".
Co ten "dłubiący" myślał jak to dłubał. Robił to w wielką chęcią ... czy dłubał i klął "na wszystkich świętych".
woka napisał(a):Ponadto te budowle na zboczach. W jakim celu to stawiano ? Przecież jest to nie logiczne, nic nie przynosiło (przynajmniej patrząc teraz). Zapewne jakiś "guru" wrzasnął a lub poddany i na wpół głupi - budował. Może tu bardziej od zachwytu należałoby okazywać współczucie ? Nie wiem.
woka napisał(a):Wiem, że powinienem być zachwycony tą starożytnością ale jakoś nie mogę ..... Nie działa na mnie. Więcej tutaj niewiadomych i marketingu historycznego niż to wszystko warte.
walp napisał(a):Z ostatniego rankingu najszczęśliwszych państw na świecie, dowiadujemy się, że najbardziej szczęśliwi ludzie
mieszkają w Ameryce Łacińskiej, szczególnie w obszarze, przez który obecnie z Tobą podróżujemy.