Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ameryka Środkowa: od Panamy po Meksyk

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2013 23:13

Cudne fotki, czekam na cd relacji. :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.05.2013 12:54

razpol napisał(a):Cudne fotki, czekam na cd relacji. :)

Od razu przyznam, że Nikaragua wywarła na mnie większe wrażenie, niz Kostaryka.

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 02.06.2013 21:47

Wydaje mi się, że jeśli próbuje się usunąć własne wpisy, kiedy już ktoś następny coś dopisał, to nie da się tego zrobić całkowicie. Można usunąć treść, ale pozostanie ślad, że w ogóle wpis zaistniał. Tymczasem wygląda na to, że rozmawiałem w tym wątku z widmem o identyfikatorze "Andrzej J.", gdyż w moich wpisach zostały cytaty jego słów, natomiast wyparowały całkowicie jego wpisy.

Zatem jeśli prawidłowo wnioskuję, uczynił to ktoś o uprawnieniach administratora. Czy ten ktoś byłby skłonny wyjaśnić przyczyny takiego postępowania?

Pozdrawiam,
Wojtek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.06.2013 22:28

Może to widmo o identyfikatorze "Andrzej J." spowodował wyparowanie wpisów :?:

Pozdrawiam
Piotr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2013 23:11

Franz napisał(a):Wydaje mi się, że jeśli próbuje się usunąć własne wpisy, kiedy już ktoś następny coś dopisał, to nie da się tego zrobić całkowicie. Można usunąć treść, ale pozostanie ślad, że w ogóle wpis zaistniał. Tymczasem wygląda na to, że rozmawiałem w tym wątku z widmem o identyfikatorze "Andrzej J.", gdyż w moich wpisach zostały cytaty jego słów, natomiast wyparowały całkowicie jego wpisy.

Zatem jeśli prawidłowo wnioskuję, uczynił to ktoś o uprawnieniach administratora. Czy ten ktoś byłby skłonny wyjaśnić przyczyny takiego postępowania?

Pozdrawiam,
Wojtek

Wyjaśnienie admina w sprawie AndrzejaJ. jest tu >>> nowe-forum-uwagi-t38466-1710.html#p1184736
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.06.2013 11:21

Janusz Bajcer napisał(a):Wyjaśnienie admina w sprawie AndrzejaJ. jest tu >>> nowe-forum-uwagi-t38466-1710.html#p1184736

Dziękuję za odpowiedź. Wprawdzie podany przez Ciebie link prowadzi na stronę, gdzie nie ma postu p1184736, ale znalazłem go na wcześniejszej stronie. Przytoczę go w całości:

admin napisał(a):Próba logowania na zbanowane konto też jest aktywnością użytkownika. Ktoś z nas przez przypadek odbanował Andrzeja (jest pierwszy na liście i pewnie stąd pomyłka) i stąd jego faktyczna aktywność w sobotę.

W żaden sposób nie znajduję tu niczego, co by wnosiło jakieś światło w kwestię, którą poruszyłem.

Chyba, że teraz już każdy może usunąć swoje posty tak, że nie pozostanie po nich żaden ślad...

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 17:12

Ale zaraz AndrzejJ i f.l to ta sama osoba ? Ja dostałam od f.l dzisiaj, więc aktywność trwa nadal.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.06.2013 17:32

Kenik napisał(a):Ale zaraz AndrzejJ i f.l to ta sama osoba ? Ja dostałam od f.l dzisiaj, więc aktywność trwa nadal.

Nie wiem i specjalnie mnie to nie interesuje.
Próbowałaś kiedyś usnąć swój wpis, po którym już pojawił się kolejny?

Kiedyś to się nie dało. Zrobię teraz taki eksperyment. Kiedy niżej pojawi się kolejny wpis, spróbuję usunąć ten.

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 17:54

No to próbuj bo ja mojego poprzedzającego Twój mogę tylko edytować.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.06.2013 18:19

Kenik napisał(a):No to próbuj bo ja mojego poprzedzającego Twój mogę tylko edytować.

No właśnie. Ja też. Dlatego pytałem, jak do tego doszło.

Ale odpowiedzi - jak widać - brak.

Pozdrawiam,
Wojtek

P.S.
Przeprowadziłem kilka prób z zamianą na kropki. Nic mi z tego nie wyszło - za mało widać wiem na ten temat...
Ostatnio edytowano 03.06.2013 22:28 przez Franz, łącznie edytowano 4 razy
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 03.06.2013 22:19

Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.06.2013 22:29

Tak szczerze Wojtku, to naprawdę nie ma czego żałować (tych pokasowanych jego wpisów). :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.06.2013 22:32

Franz napisał(a):P.S.
Przeprowadziłem kilka prób z zamianą na kropki. Nic mi z tego nie wyszło - za mało widać wiem na ten temat...

Wyszło Ci :) .
Widziałem przed paroma chwilami kropki (w tym poście powyżej edytowanym 4 razy).
Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2013 22:34

Franz napisał(a):
Kenik napisał(a):No to próbuj bo ja mojego poprzedzającego Twój mogę tylko edytować.

No właśnie. Ja też. Dlatego pytałem, jak do tego doszło.

Ale odpowiedzi - jak widać - brak.

Pozdrawiam,
Wojtek

P.S.

Jeśli zmieniłeś post przez dopisanie PS, to możesz zmienić post kasując wszystko z niego, wpisać same kropki i wysłać go ponownie.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.06.2013 22:43

admin napisał(a):Wyjaśnienie jest tu: nowe-forum-uwagi-t38466-1770.html#p1185827

Dziękuję za odpowiedź.
Próbowałem zrobić coś analogicznego, ale oczekiwanego rezultatu nie uzyskałem. Zakładam jednak, że to efekt mojej niewiedzy w tm zakresie i wierzę, że coś takiego jest możliwe.

Fatamorgana napisał(a):Tak szczerze Wojtku, to naprawdę nie ma czego żałować (tych pokasowanych jego wpisów). :wink:

Zdaję sobie sprawę, że Andrzej jest osobą kontrowersyjną. Być może Tobie zalazł głębiej za skórę.
Ja akurat czułem nić sympatii. Zgoda, nie wiem nic o sprawach, które poróżniły go z różnymi osobami na forum - szczerze mówiąc, to chyba dobrze.

Co do jego postów - są, czy były, jego własnością. Wpisał je z własnej woli (co mnie cieszyło), skasował je z własnej woli - OK. Dziwiło mnie tylko, że posty potrafią wyparować bez śladu. Zakładałem, ze do tego potrzebne są uprawnienia administratora, ale widocznie Andrzej dał sobie radę inaczej.

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna

Ameryka Środkowa: od Panamy po Meksyk - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone