No to zakończmy już dziś tą relację
.
Miało być kilka słów o apartmanie.
Ja jakoś specjalnie wymagająca nie jestem
, luksusów nie potrzebuję
,
jedyne czego wymagam, to żeby było czysto
, a w tym apartmanie czysto nie było
.
Ale że ja awanturnicą też nie jestem, a mieliśmy tam być tylko tydzień, więc zacisnęłam zęby, ogarnęłam wszystko tak, abym mogła w miarę normalnie funkcjonować i nie robiłam awantury.
Na całe szczęście łazienka była czysta, bo tego już bym nie odpuściła
Nie robiłam tych dymów tylko dlatego, że kobitka, która nas przywitała, była osobą starszą i nie była właścicielką, co oczywiście niczego nie usprawiedliwia
.
Do tej pory zawsze udawało mi się dobrze oceniać po zdjęciach apartman, który wybierałam, aż do tego razu
.
No ale podobno zawsze musi być ten pierwszy raz
.
Nie wiem czy już można podawać linki do apartmana
, więc napiszę, że
zabraniam jakiemukolwiek Cromaniakowi jechać do apartmana na Dobrinjską 22 w Krku
No i to właśnie ten apartman rzucił straszny cień na całą wyspę Krk, bo przez to ja już od początku byłam źle nastawiona
.
Podsumowując moje wrażenia o wyspie, mąż miał podobne odczucia
.
Gdybym wcześniej nie była w Dalmacji, nie widziała Peljesaca czy Splitskiej, to pewnie by mi się na Krku spodobało
, a tak to mogę powiedzieć tylko, że "może być, ale szału nie ma"
, no weźmy choćby te palmy
.
No to teraz mój wynik meczu
Wbrew pozorom nie był to aż taki łatwy mecz, na pewno nie była to tzw "godzinka z prysznicem"
.
Najbardziej zacięty był
set pierwszy - krajobraz
, bo tu i tu, co by nie mówić, było ładnie
.
Ale mimo wszystko był to set dla Zillertalu, bo jak juz napisałam, Chorwacja to dla mnie Dalmacja
Set drugi - apartman, jak się już teraz domyślacie zdecydowanie dla Zillertalu, apartman w Krku "nie wyszedł z dziesiątki", dla mniej zorientowanych w slangu siatkarskim wyjaśnię, że oznacza to, że Krk przegrał z kretesem
.
Set trzeci - wrażenia ogólne, również dla Zillertalu.
Byliśmy pod dużym wrażeniem organizacji i nastawienia w Austrii do turystów
.
A u mnie Austriacy najbardziej zapunktowali czystością, wszędzie, ma ulicach, w toaletach przy kolejkach (wiem, ze to trochę chore, ale dla mnie to bardzo ważne
)
.
Tak więc
ALPY vs JADRAN 3-0