Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ALPY vs JADRAN (Zillertal vs Krk).

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2014 20:34

Skrzydełko?
Na diablątku?
:mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.08.2014 20:41

mysza73 napisał(a):Chyba Ci sprezentuję takie jedno skrzydełko :wink: ,
bo jakimś cudem mam 3, jedno chyba gdzieś odfrunęło :roll: :wink: .

...aleś Ty jesteś łaskawa ,oddała byś zapasowe skrzydełko 8O
...a jak ci będzie schodzić powietrze z następnego :roll:
...dzięki ,
.... ale przyjąć nie mogę ,nie chcę żebyś poszła na dno ,jak to Potter powiedziała :roll:
....jak kamyczek :oczko_usmiech:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 28.08.2014 20:53

Cześć :P ,
jak miło że to właśnie tu postanowiłaś się ujawnić :P,
szkoda tylko, że musisz to moje marudzenie czytać :oops: ,
ale ja zazwyczaj nie marudzę na Cro, serio 8O ,
w sumie to jestem Cromaniaczką 8) .

Dziękuję za powitanie :D, relację czyta się bardzo fajnie, a marudzenie jakoś specjalnie do mnie nie dociera;-). Zdaję sobie sprawę, z Waszego rozczarowania pogodą - po to w końcu jedziemy na wakacje.
KRK jest trochę specyficzna, ja jechałam z wydrukowanymi namiarami na plaże, konoby itp. Dzięki temu wiedziałam gdzie chcę i jak trafić. Kwaterę też wybrałam z "rozmysłem", choć trochę drogo, ale priorytetem miała być bliskość plaży dla psów.
Poza tym termin i pogoda zrobiła swoje. Ostatniego dnia w centrum Krk byłam w szoku na widok przelewającego się tłumu. My rano i wieczorkiem mieliśmy luzy w centrum, konobach, sklepach. Nigdzie nie było też problemu z psem, zawsze pytaliśmy się i było miłe zaproszenie (we Włoszech nie jest tak fajnie), fakt że nasza dziewczyna to wyjątkowo grzeczna border collie.
Zazdroszczę Alp, nasz plan był podobny, ale że pierwszy raz w Chorwacji chcieliśmy spędzić jak najwięcej czasu tu.
Ja w każdym bądź razie zaraziłam się Cro i forum ;-)).
Niecierpliwie czekam na dalszy ciąg i finał.
pozdrawiam serdecznie
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 29.08.2014 08:12

FUX napisał(a):Skrzydełko?
Na diablątku?
:mrgreen:

Czyżbyś dojrzał różki 8O , albo co gorsza ogonek :roll: 8O :wink: .

mervik napisał(a):
mysza73 napisał(a):Chyba Ci sprezentuję takie jedno skrzydełko :wink: ,
bo jakimś cudem mam 3, jedno chyba gdzieś odfrunęło :roll: :wink: .

...aleś Ty jesteś łaskawa ,oddała byś zapasowe skrzydełko 8O
...a jak ci będzie schodzić powietrze z następnego :roll:
...dzięki ,
.... ale przyjąć nie mogę ,nie chcę żebyś poszła na dno ,jak to Potter powiedziała :roll:
....jak kamyczek :oczko_usmiech:

Ono nie jest zapasowe :roll: ,
ono jest nie do pary :roll: ,
zapasowy, to ja mam cały komplet, również dwukomorowy :oczko_usmiech: ,
Zuzia dostała kiedyś w szkole, jako nagrodę za coś tam :lol: ,
bardzo mnie do nich namawia, bo jak twierdzi mają "mniej rzucające się w oczy kolory" (ona nazywa to bardziej dosadnie :roll: ),
ale nie mam do nich zaufania, wyglądają jakoś tak mało solidnie :?

:lool:

SYLWKA_2014 napisał(a):Cześć :P ,
jak miło że to właśnie tu postanowiłaś się ujawnić :P,
szkoda tylko, że musisz to moje marudzenie czytać :oops: ,
ale ja zazwyczaj nie marudzę na Cro, serio 8O ,
w sumie to jestem Cromaniaczką 8) .

Dziękuję za powitanie :D, relację czyta się bardzo fajnie, a marudzenie jakoś specjalnie do mnie nie dociera;-). Zdaję sobie sprawę, z Waszego rozczarowania pogodą - po to w końcu jedziemy na wakacje.
KRK jest trochę specyficzna, ja jechałam z wydrukowanymi namiarami na plaże, konoby itp. Dzięki temu wiedziałam gdzie chcę i jak trafić. Kwaterę też wybrałam z "rozmysłem", choć trochę drogo, ale priorytetem miała być bliskość plaży dla psów.
Poza tym termin i pogoda zrobiła swoje. Ostatniego dnia w centrum Krk byłam w szoku na widok przelewającego się tłumu. My rano i wieczorkiem mieliśmy luzy w centrum, konobach, sklepach. Nigdzie nie było też problemu z psem, zawsze pytaliśmy się i było miłe zaproszenie (we Włoszech nie jest tak fajnie), fakt że nasza dziewczyna to wyjątkowo grzeczna border collie.
Zazdroszczę Alp, nasz plan był podobny, ale że pierwszy raz w Chorwacji chcieliśmy spędzić jak najwięcej czasu tu.
Ja w każdym bądź razie zaraziłam się Cro i forum ;-)).
Niecierpliwie czekam na dalszy ciąg i finał.
pozdrawiam serdecznie

Ja też miałam wszystko przemyślane, zaplanowane i wydrukowane :wink: ,
a że był to nasz 11 raz w Chorwacji, to miałam porównanie i pewnie stąd moje ... marudzenie :wink: ,
zaraz się zabieram, za dalszy ciąg :wink: :papa:.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 29.08.2014 09:20

Mysza
Ty nie strzelaj tych fochów bo słońce całkiem zajdzie :(
Trochę optymizmu :) :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 29.08.2014 09:30

ELIMAR napisał(a):Mysza
Ty nie strzelaj tych fochów bo słońce całkiem zajdzie :(
Trochę optymizmu :) :)

:oops: :oops: :oops: ,

ale spoko, teraz jak już wyjdzie, to nie zajdzie :mrgreen: :smo: .
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 29.08.2014 09:31

Czyli ....
Chorwacja GÓRĄ :) :) :)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 29.08.2014 09:38

A swoją droga to jak czytam relacje z Cro to wszędzie w tym roku pada :(
A my właśnie tuż przed wyjazdem.
Niby prognozy pomyślne ... to nie mogę się foszyć tylko do słonka się uśmiechać :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 29.08.2014 10:09

ALPY vs JADRAN cd :mrgreen:

31.07.2014
VRBNIK

Budzę się i trochę się boję otworzyć oczy, bo niby deszczu nie słychać, ale nigdy nic nie wiadomo, co tam na zewnątrz się dzieje :roll: :wink: .
Ale ja do odważnych należę :lool: , więc otwieram oczy i ... SŁOŃCE 8O , normalnie słońce świeciło jak w Chorwacji 8O :oczko_usmiech: .
No to szybka toaleta i lecę na starówkę, ale to Wam pokażę dopiero w następnym odcinku :smo: .
Tego dnia najpierw był plażing :mrgreen: ,
maaaatko jak ja tęskniłam za takim prawdziwym chorwackim słoneczkiem :hearts: .
Na ale jak już mnie mąż zgonił z tej plaży :oops: , pojechaliśmy zobaczć Vrbnik, bo sporo dobrego o nim czytałam :lol: .
W sumie to wszystko się zgadzało, ale była też jedna, ale tycia, naprawdę maciupeńka kaszanka :roll: :wink: .
No to w drogę :mrgreen: .
Droga fajna, malownicza, ogólnie drogi na Krku są w bardzo dobrym stanie :x (widzicie jaka jestem obiektywna :oczko_usmiech: ).

Vrbnik jest pięknie położony, na dosyć wysokiej skale :P .
Ale z parkowaniem tam nie jest wesoło :? , nie myślę tu nawet o jakimś gratisowym parkingu :roll: , choć w sumie skończyło się na gratisie :oczko_usmiech: .
Podjeżdżamy na jeden z płatnych parkingów w centarze, ale nie było nawet pół wolnego miejsca, o miejscu dla naszego Jeepa nie wspominając :wink: .
Mąż nas, znaczy mnie i Zuzie, wysadził, a sam pojechał poszukać miejsca, no i znalazł, całkiem niedaleko - za free, no i super :lol: .
Idziemy w miasto :smo: .

Obrazek

Zwróciliście, mam nadzieję, uwagę na kolor nieba 8O :wink: .

Choć na zielony kolor trawki, raczej rzadko spotykany w Cro, też należy zwrócić uwagę :wink: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dochodzimy wreszcie do dominującej nad labiryntem uliczek dzwonnicy :P .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i okazuje się, że można na nią wleźć (za 10 kunek, Zuźka gratis :wink: ), no to włazimy :mrgreen: .
I to była ta jedyna kaszanka :roll: .
Po pierwsze wejście było ... strome, niestety jedyne zdjęcie nie nadaje się do publikacji :roll: :wink: .
po drugie na górze "rządziły" gołębie i strasznie tam napaskudziły, śmierdziało niemiłosiernie :roll: ,
a wszystkie poręcze, bez użycia których nie dało się wleźć ani zleść, były w tych odchodach :evil: .
A po trzecie (już ostatnie :wink: ), nie można bylo sobie z tej dzwonnicy popatrzeć na okolicę, bo otwory okienne były wysoko, a o podestach nie pomyślano :roll: .
Pewnie powiecie, że mogłam stanąć w kolejce po wzrost, zamiast po rozum :smo: ,
ale to będzie niesłuszna uwaga :evil: , bo mąż też złorzeczył, że słabo widać, do tego jeszcze przywalił głową w dzwon, o ten :roll: :oczko_usmiech: .

Obrazek

On trochę większy ode mnie, to jakieś zdjęcie zrobił :wink: .

Obrazek

Obrazek

Dobrze, że na dole był kranik i mogłam umyć ręce po tych atrakcjach :roll: :wink: .
Podczas dalszego spaceru było już tylko miło :P ,
ale o tym w następnym odcinku,

więc zapraszam na cd :smo: :papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 29.08.2014 10:26

mysza73 napisał(a):31.07.2014
VRBNIK

Już się ucieszyłem, że bielizna wybrana, dopasowana :oops: i relacja ruszy z kopyta. Ale chyba jednak nie do końca. :( Odcinek tak krótki, że te moje to jak jamniki takie długie. :D

pzdr :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 29.08.2014 10:33

longtom napisał(a):
mysza73 napisał(a):31.07.2014
VRBNIK

Już się ucieszyłem, że bielizna wybrana, dopasowana :oops: i relacja ruszy z kopyta. Ale chyba jednak nie do końca. :( Odcinek tak krótki, że te moje to jak jamniki takie długie. :D

pzdr :wink:

No wiesz co 8O , jak krótki 8O ,

no ale skoro tak twierdzisz, nie będę dyskutować, bo i tak zawsze winna jestem, a to nogi za nisko, a to odcinek za krótki :smo: ,
polecę tylko na trg, zakupy na weekend poczynię i skończę ten Vrbnik :mrgreen: :wink: .
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 29.08.2014 10:39

Ja również zglaszam skargę, proszę o dłuższy odcinek :D
chodź przeczytam pewnie już wekendzie,
bo znów mnie nosi.
Dozobaczenia :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2014 10:45

Niebiesko na dole :wink: niebiesko na górze :wink: - podoba mi się ... :lol:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 29.08.2014 11:48

Janusz Bajcer napisał(a):Niebiesko na dole :wink: niebiesko na górze :wink: - podoba mi się ... :lol:

I zielona trawa. To przez te ulewy.
mysza73 napisał(a):A po trzecie (już ostatnie :wink: ), nie można bylo sobie z tej dzwonnicy popatrzeć na okolicę, bo otwory okienne były wysoko, a o podestach nie pomyślano :roll: .
Pewnie powiecie, że mogłam stanąć w kolejce po wzrost, zamiast po rozum :smo: ,
ale to będzie niesłuszna uwaga :evil: , bo mąż też złorzeczył, że słabo widać, do tego jeszcze przywalił głową w dzwon, o ten :roll: :oczko_usmiech: .

No i co jest lepsze: małym być czy dużym :?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 29.08.2014 12:09

Heheh
Przez tę ładną ..... TURKUSOWĄ? (NIEBIESKĄ?? BŁĘKITNĄ??) sukienkę zdjęcie nie nadaje się do publikacji???

No weź ..... tak to już z Wami jest! Najpierw napędzą SMAKA a potem....

:smo: :oczko_usmiech: :smo: :oczko_usmiech: :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży