Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ALPY vs JADRAN (Zillertal vs Krk).

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2014 11:15

kkra napisał(a):Ty i Zuzia wyglądacie jak dwie siostrzyczki:)

8)
kkra napisał(a):ja tam myślę, że Alpy wygrają :mrgreen:

:hut:

Franz napisał(a):
mysza73 napisał(a):W jednej kategorii Krk przegrywa sromotnie z Dalmacją, a mianowicie jest to kategoria "Palmy".

Fakt, nawet w Irlandii rosną ładniejsze. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Sprawdzić, czy uwierzyć Ci na słowo :? :wink: .

Lidia K napisał(a):
mysza73 napisał(a):Bardzo klimatyczny był za to kościółek św. Donata (Sv. Dunata) z IX w.
jeden z najcenniejszych i najstarszych zabytków starochorwackiego budownictwa (za tym samym przewodnikiem :wink: ).

No i niezwykły. Krzyża na "dachu" żadnego nie ma.

I tym razem, nie jest to "zasługa" męża mego :wink: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2014 11:48

ALPY vs JADRAN cd :mrgreen:

29.07.2014
DOBRINJ i OMIŠALJ

Po analizie dat muszę sprostować, że to w ten wtorek obraziłam się na Cro :( (byłam przekonana, że to był poniedziałek :? ).
Od rana padało, nawet do pekary nie poszłam, co nie zdarzyło mi się nigdy od 10 lat :roll: .
Tego dnia smsy do Potter raczej nie nadają się do cytowania :roll: :evil: ,
żeby nie bylo Tony, tego dnia Ty też dostałeś smsa :wink: .

No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro i w przyszłym roku jadę gdzie indziej, przestało padać 8O :roll: :wink: .
No to co, załoga do wozu i w drogę, kierunek Dobrinj :D .
Pierwsze podejście było nieudane, bo wszystkie parkingi przy drodze zajmane 8O .
Więc siłą rozpędu dojechaliśmy do Šilo :wink: .
Ale w Šilo nic nas nie zaciekawiło :roll: ,
najładniejszy był chyba obraz z lawendą :lool: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wracamy do Dobrinj, tym razem jest miejsce dla Jeepa :mrgreen: .
Miasteczko leży w głębi lądu i jest najstarszą chorwacką osadą na wyspie.
Było też ważnym ośrodkiem rozwoju głagolicy.
O uliczkach mój przewodnik nic nie wspmina :? , a dla mnie były one duuużo bardziej klimatyczne niż w Punacie :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Foch forever :wink: :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczko nieśmiało wyglądało od czasu do czasu, więc mój foch nie był już chyba forever :wink: ,

czyli cdn :wink: :papa:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 25.08.2014 12:20

mysza73 napisał(a):
Lidia K napisał(a):No i niezwykły. Krzyża na "dachu" żadnego nie ma.

:wink: :lol:
Nie chciałam wcześniej zwracać uwagi podobnej do tej którą już raz Tomek (longtom) napisał a którą ja kiedyś też już napisałam ale skoro męża przywołałaś to faktycznie ma chłop zdolności w obcinaniu :wink: Czy aparat którym robi zdjęcia jest z zamierzchłych analogowych czasów i nie ma ani wizjera ani ekraniku. Bo to by tłumaczyło, że nie widzi jak kadruje. Na szczęście Twoją relację się czyta z ciekawością i ogląda również z przyjemnością. :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.08.2014 12:31

Lidia K napisał(a):
mysza73 napisał(a):Bardzo klimatyczny był za to kościółek św. Donata (Sv. Dunata) z IX w.
jeden z najcenniejszych i najstarszych zabytków starochorwackiego budownictwa (za tym samym przewodnikiem :wink: ).

Obrazek

A to na pewno nie jest bunkier :?: :D
pzdr :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.08.2014 12:40

longtom napisał(a):A to na pewno nie jest bunkier :?: :D

mysza zalicza wszystkie zakamarki , nie ważne czy to bunkier czy kościół :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 25.08.2014 14:05

Foch forever rules
Ale coś tam jednak niebieskiego się tam przebija ! :)

Dziękuję za sms :) :smo:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 25.08.2014 14:24

mysza73 napisał(a):O uliczkach mój przewodnik nic nie wspmina :? , a dla mnie były one duuużo bardziej klimatyczne niż w Punacie :D .

Sprawiają miłe wrażenie.

Pozdrawiam,
Wojtek
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 25.08.2014 19:42

mysza73 napisał(a):No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro i w przyszłym roku jadę gdzie indziej, przestało padać 8O :roll: :wink: .

:lol: :lol: :lol: jak ja Cię dobrze rozumiem - też przeżyłam taki szok kulturowy ( w związku z tym obstawiam, że wynik Twojego meczu będzie taki sam jak efekt moich rozgrywek :wink: )

Oczywiście, obserwuję dalej przebieg meczu :D

A okolice Zillertalu zapamiętuję, żeby kiedyś je odwiedzić - a mostek to obowiązkowo :lol: (my na razie po Salzburerlandzie buszowaliśmy i ciągle wiemy, że jeszcze sporo tam do odwiedzenia)

pozdrawiam serdecznie
:D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 25.08.2014 19:51

mysza73 napisał(a):...to co Ty byś jeszcze chciala zobaczyć 8O :smo: .

Ciebie na plaży tej... :lol:
mysza73 napisał(a):Obejrzałyśmy z Zuzią dokładnie i nijak nie zmieścilibyśmy na niej Potter

Czy Ty coś sugerujesz ? :evil:

mysza73 napisał(a):

Obrazek

Obrazek

Już mi się podoba :mrgreen: :papa: .
madziaos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaos » 25.08.2014 19:57

mysza73 napisał(a): ALPY vs JADRAN cd :mrgreen:

No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro i w przyszłym roku jadę gdzie indziej, przestało padać 8O :roll: :wink: .

Hej, śledzę od początku. Alpy w Twojej relacji mnie urzekły. Już się rozmarzyłam... Mostek... szacunek, ja oglądając Twoje zdjęcia miałam galaretowate nogi :-)

Po ulewach na KRK w lipcu, a jak widzę po datach tylko nieco (o dwa dni) się rozminęłyśmy (te deszcze, które Wam towarzyszyły na KRK, my mieliśmy w Budapeszcie :-)), też stwierdziłam, że moja noga w Chorwacji już nie postanie. A byłam dopiero drugi raz.

Obstawiam, że Alpy wygrają :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2014 20:01

mysza73 napisał(a):
Po analizie dat muszę sprostować, że to w ten wtorek obraziłam się na Cro ...

Słoneczko nieśmiało wyglądało od czasu do czasu, więc mój foch nie był już chyba forever :wink: ,

Biedna Chorwacja 8) :roll:

A może wystarczyło się obrazić na wyspę Krk :?: 8)

Dubrownik i Zagrzeb płakali z powodu tego obrażenia :D :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2014 08:34

Lidia K napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Lidia K napisał(a):No i niezwykły. Krzyża na "dachu" żadnego nie ma.

:wink: :lol:
Nie chciałam wcześniej zwracać uwagi podobnej do tej którą już raz Tomek (longtom) napisał a którą ja kiedyś też już napisałam ale skoro męża przywołałaś to faktycznie ma chłop zdolności w obcinaniu :wink: Czy aparat którym robi zdjęcia jest z zamierzchłych analogowych czasów i nie ma ani wizjera ani ekraniku. Bo to by tłumaczyło, że nie widzi jak kadruje. Na szczęście Twoją relację się czyta z ciekawością i ogląda również z przyjemnością. :D

Już kiedyś pisałam, że to ucinanie mi nóg (cały czas nad nim pracuję :wink: ), to taki defekt, który jestem w stanie zaakceptować :mrgreen: .

longtom napisał(a):
Lidia K napisał(a):

A to na pewno nie jest bunkier :?: :D
pzdr :wink:

Żeby skryć się w nim po erupcji wulkanu :wink: .

mervik napisał(a):
longtom napisał(a):A to na pewno nie jest bunkier :?: :D

mysza zalicza wszystkie zakamarki , nie ważne czy to bunkier czy kościół :oczko_usmiech:

Trzeba mieć szerokie horyzonty :wink: .

tony montana napisał(a):Foch forever rules
Ale coś tam jednak niebieskiego się tam przebija ! :)

Noooo, moja bokserka pod koszulką :roll: :wink: .

Franz napisał(a):
mysza73 napisał(a):O uliczkach mój przewodnik nic nie wspmina :? , a dla mnie były one duuużo bardziej klimatyczne niż w Punacie :D .

Sprawiają miłe wrażenie.

Pozdrawiam,
Wojtek

Chętnie porównałabym z Arcos de la Frontera czy Alquezar :wink: .

Tymona napisał(a):
mysza73 napisał(a):No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro i w przyszłym roku jadę gdzie indziej, przestało padać 8O :roll: :wink: .

:lol: :lol: :lol: jak ja Cię dobrze rozumiem - też przeżyłam taki szok kulturowy ( w związku z tym obstawiam, że wynik Twojego meczu będzie taki sam jak efekt moich rozgrywek :wink: )

Oczywiście, obserwuję dalej przebieg meczu :D

Muszę skończyć przed sobotą, bo wtedy to się dopiero mecze zaczną :wink: .

Tymona napisał(a):A okolice Zillertalu zapamiętuję, żeby kiedyś je odwiedzić - a mostek to obowiązkowo :lol: (my na razie po Salzburerlandzie buszowaliśmy i ciągle wiemy, że jeszcze sporo tam do odwiedzenia)

pozdrawiam serdecznie
:D

Przebuszujemy Austriakom te Alpy :mrgreen: .

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):...to co Ty byś jeszcze chciala zobaczyć 8O :smo: .

Ciebie na plaży tej... :lol:

:roll:
Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):Obejrzałyśmy z Zuzią dokładnie i nijak nie zmieścilibyśmy na niej Potter

Czy Ty coś sugerujesz ? :evil:

To, że Ty i mąż Twój, oraz dzieci Twe, nie zmieścilibyście się :mrgreen: :smo: .

Potter napisał(a):Już mi się podoba :mrgreen: :papa: .

Chyba powinnaś kontynuować leczenie :roll: :smo: .

madziaos napisał(a):
mysza73 napisał(a): ALPY vs JADRAN cd :mrgreen:

Hej, śledzę od początku. Alpy w Twojej relacji mnie urzekły.

Alpy są piękne :P ,
ale ja niedawno byłam na szalonym rajdzie po Dolomitach :wink: i mam pewien dylemat :? :roll: :wink: .

madziaos napisał(a):Po ulewach na KRK w lipcu, a jak widzę po datach tylko nieco (o dwa dni) się rozminęłyśmy (te deszcze, które Wam towarzyszyły na KRK, my mieliśmy w Budapeszcie :-)), też stwierdziłam, że moja noga w Chorwacji już nie postanie. A byłam dopiero drugi raz.

Ja Budapeszt wspominam bardzo słonecznie :P , ale to nie było w tym roku, of kors :wink: .
madziaos napisał(a):Obstawiam, że Alpy wygrają :-)

Jeszcze parę odcinków i ujawnię mojego zwycięzcę :wink: .

Lednice napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Po analizie dat muszę sprostować, że to w ten wtorek obraziłam się na Cro ...

Biedna Chorwacja 8) :roll:

A może wystarczyło się obrazić na wyspę Krk :?: 8)

Dubrownik i Zagrzeb płakali z powodu tego obrażenia :D :wink:

Dobry kierunek myślenia obierasz :wink: .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.08.2014 08:36

mysza73 napisał(a):No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro

Też w tym roku się na Cro dąsałam, ale nie z powodu deszczu, tylko tego że wieczorem trzeba było w dresie siedzieć ;) Bo jak tu spokojnie winko popijać, kiedy w nóżki zimno? :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2014 10:06

Roxi napisał(a):
mysza73 napisał(a):No i jak już cała rodzina i znajomi w Polsce wiedzieli, że mam foch forever na Cro

Też w tym roku się na Cro dąsałam, ale nie z powodu deszczu, tylko tego że wieczorem trzeba było w dresie siedzieć ;) Bo jak tu spokojnie winko popijać, kiedy w nóżki zimno? :mrgreen:

Dobrze, że ja na Krk pojechałam po tygodniu w Alpach, to miałam dzięki temu jakieś długie gatki :roll: :wink: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2014 10:25

ALPY vs JADRAN cd :mrgreen:

Plażing :mrgreen:

No to żeby nie było, że już całkiem lachę na Cro położyłam :oops: ,
pokażę, że było też bardzo typowo - znaczy słonecznie, lazurowo, skrzydełkowo :smo: .

Gdybym takie niebo zobaczyła rano w latach poprzednich, pewnie kręciłabym nosem, że pogoda się pogarsza :? ,
lecz w tym roku takie niebo to szczyt marzeń mych :wink: .

Obrazek

Żeby mieć swoją ulubioną miejscówkę, trzeba było ją rano zarezerwować :wink: .

Obrazek

Na horyzoncie widać wysepki, więc to będzie piękny dzień :mrgreen: .

Obrazek

Grunt, to dobrze rozpocząć taki dzień :lol: .

Obrazek

Parasol chronił nas tym razem przed słońcem :smo: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolor Jadranu wreszcie był taki jak trzeba :hearts: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i żeby nie było, skrzydełka też były w użyciu :smo: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

8O

cdn :smo: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży