napisał(a) Piter_M » 06.09.2016 21:57
c.d.DZIEŃ 3
DOJAZD DO MALLNITZTego dnia właściwie tylko jechaliśmy i dojechaliśmy do naszego hotelu w Mallnitz.
Mieliśmy w planach jeszcze zwiedzić Vranov nad Dyjí, ale zrezygnowaliśmy bo mieliśmy do przejechania ponad 500 km i chcieliśmy do Mallnitz dojechać o normalnej godzinie.
Gdy dojeżdżaliśmy już prawie na miejsce zaskoczyła mnie jedna rzecz, mianowicie podjazd do samej wioski Mallnitz. Wiedziałem że będziemy mieszkać na wysokości 1200 m n.p.m. ale nie spodziewałem się takiego podjazdu
Załamałem się, że każdego dnia będę musiał zjeżdżać i wyjeżdżać do góry tą drogą
Na szczęście nie było tak źle, pierwsze wrażenie było tylko szokiem dla mnie, przy trzecim wjeździe już nawet o tym nie myślałem
72. Nasz hotel.
Tym razem już nie mieliśmy tyle szczęścia co poprzedniego roku w Fusch gdzie dostaliśmy pokój 2 razy większy niż ten który zamówiliśmy. Tym razem dostaliśmy dokładnie ten pokój który był w ofercie, jak dla naszej czwórki był trochę ciasnawy ale w sumie było ok.
Największy plus tego hotelu - karty turystyczne
Karnten Card na cały pobyt za darmo
Po zakwaterowaniu i rozpakowaniu poszliśmy na spacer po Mallnitz.
73.
74.
75.
76.
77.
78. Szczyt Auernig (2130), najbliższy i najłatwiej dostępny szczyt w okolicy Mallnitz.
79. Wnętrze kościoła w Malnitz.
A po spacerze kolacja, piwo i odpoczynek
Pogoda tego dnia była dobra, dużo chmur ale też dużo niebieskiego nieba ... liczyliśmy, że następny dzień będzie też ładny
c.d.n.