Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Alpejskie wędrówki i wspinaczki

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
tony montana
Weteran
Re: Alpejskie wędrówki i wspinaczki: nad Como

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 26.02.2015 21:57

A tam w dole to Lago di Garlate?
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 26.02.2015 22:00

tony montana napisał(a):A tam w dole to Lago di Garlate?

Bingo!
A jak wzrok wysokolić, to i Olginate się znajdzie.

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 26.02.2015 23:22

Od strony Lago di Como nadciągają już coraz grubsze pierzyny obłoków.
P29G1156.JPG

P29G1158.JPG

P29G1159.JPG

P29G1160.JPG
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2015 04:55

Wiesz co Franz zabierz mnie w góry. Może się przydam do niesienia czekanu, kawy w termosie, będę opowiadał dowcipy. Ja też chcę podziwiać widoki z góry, a nie z dołu. :hut:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.02.2015 14:26

darek1 napisał(a):Wiesz co Franz zabierz mnie w góry. Może się przydam do niesienia czekanu, kawy w termosie, będę opowiadał dowcipy. Ja też chcę podziwiać widoki z góry, a nie z dołu. :hut:

Spójrz, Darku, na ostatnią fotkę. Toż te widoki niemal z szosy są osiągalne!
Nie trzeba się specjalnie po górach włóczyć - podjeżdżasz samochodem wysoko i robisz półgodzinny spacerek. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.02.2015 16:24

Na razie jeszcze całkiem ładnie to wygląda, jednak poważnie się zastanawiam nad dalszym ciągiem tego wyjazdu. Chłopaki mówią, że niż zadomawia się właśnie po południowej stronie Alp. Czyli moja próba przebicia się przez niego absolutnie nic nie dała...

P29G1161.JPG

P29G1163.JPG

P29G1165.JPG

P29G1166.JPG
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.02.2015 16:48

Franz napisał(a):
darek1 napisał(a):Wiesz co Franz zabierz mnie w góry. Może się przydam do niesienia czekanu, kawy w termosie, będę opowiadał dowcipy. Ja też chcę podziwiać widoki z góry, a nie z dołu. :hut:

Spójrz, Darku, na ostatnią fotkę. Toż te widoki niemal z szosy są osiągalne!
Nie trzeba się specjalnie po górach włóczyć - podjeżdżasz samochodem wysoko i robisz półgodzinny spacerek. :)

Pozdrawiam,
Wojtek

Czyli coś dla mnie :mrgreen: :wink: .
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.02.2015 16:56

mysza73 napisał(a):Czyli coś dla mnie :mrgreen: :wink: .

Jak najbardziej.

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 27.02.2015 17:26

Darku! Prawie z krzesła spadłem! Nie myślałem, że doczekam takiej chwili, takiego wyznania! :wink: :)
Prawdziwie kropla drąży kamień... 8)

Powitać w klubie.
Pozdrawiam!

Franz napisał(a):Nie trzeba się specjalnie po górach włóczyć ...

Wojtku - nie demoralizuj Darka - przecież wyraźnie pisze, że chce zostać Szerpą! Widziałeś Szerpę w samochodzie? 8O

P. :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.02.2015 17:40

plavac napisał(a):

Darku! Prawie z krzesła spadłem! Nie myślałem, że doczekam takiej chwili, takiego wyznania! :wink: :)
Prawdziwie kropla drąży kamień... 8)

Zakładam, że Darek jednak zażartował. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.02.2015 18:15

Wkrótce docieramy do parkingu, gdzie rozstaję się z moimi towarzyszami wędrówki. Przychodzi pora podjęcia decyzji, ale ona nie może być inna.

Rozkulbaczamm się, popijając piwko, zjeżdżam z gór i ruszam na wschód. Niestety, jazda odbywa się w żółwim tempie - drogi zatłoczone, miasto za miastem, a w każdym korek. Więcej czasu spędzam, tkwiąc w miejscu, niż jadąc, a kiedy już jadę, rzadko kiedy udaje się przekroczyć sześćdziesiątkę. Chyba wszyscy Włosi rozpoczęli wielki exodus...

W efekcie już późnym wieczorem docieram nad jezioro Garda - kurs jego zachodnim brzegiem jest ciekawy, ale nie mam czasu ani ochoty na przystanki, by pstrykać nocne fotki. Trzeba raczej poszukać noclegu, a dokładniej odnaleźć miejsce, w którym już kiedyś przeczekiwałem okres niepogody.

P29G1167.JPG

P29G1169.JPG

P29G1171.JPG
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 27.02.2015 18:31

Czasem nawet 100 km potrafi dać w kość. Pamiętam kiedyś powrót z Łopusznej do Krakowa w... 6 godzin!

Garda, powiadasz? Coś za często słyszę ostatnio tą nazwę... :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2015 18:59

Jak Franz nie chce mnie zabrać w góry no to może Ty Plavac. Plecak Ci poniosę, sprzętu alpinistycznego popilnuję żeby nikt nie ukradł.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 27.02.2015 22:18

darek1 napisał(a):Jak Franz nie chce mnie zabrać w góry no to może Ty Plavac. Plecak Ci poniosę, sprzętu alpinistycznego popilnuję żeby nikt nie ukradł.

E tam, od razu nie chce... Tak się z Tobą tylko droczy. :wink: Ale ze mną możesz zawsze. Z tym plecakiem toś dobrze wymyślił! Coraz niżej mnie przygniata!
Ale sprzętu alpinistycznego nie trzeba pilnować. Ja z czekanem w rękach i rakach na butach kładę się spać.
Nigdy nie wiadomo, gdzie się człowiek rano obudzi...

Górskich snów Wszystkim! :)
Piotr
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.02.2015 07:13

No ale wiesz Plavac rano możesz się obudzić bez czekana i raków. To jeszcze nic bo i jeszcze bez telefonu i portfela. Kto wie jeszcze co może się zawieruszyć. Co cztery oczy to nie dwoje. No chyba, że założysz na wejściu do namiotu pułapkę na szczury albo wnyki. Pozdrawiam nizinny turysta Darek1.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe