Franz napisał(a):Vjetar napisał(a):Nie ma za co...włóczę się bo czasem trafi się jakaś ładna...zapora.
Na przykład... taka:
Masz lajka ode mnie.
Po prostu "miodzio lodzio".
Pozdrawiam
mysza73 napisał(a):A gdzie to, bo ja też lubię jeziorka ?
Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):A gdzie to, bo ja też lubię jeziorka ?
Oo! Mysza! Myślałem, że Cię wywiało w jakieś ładne strony, Agnieszko.
Franz napisał(a):To jest przy Reißeckhütte, w Wysokich Taurach. Można dojechać zębatką.
Nawet ją prowadziłem.
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):ale mogłoby zacząć chmury przewiewać ,
bo zapowiada mi się załamanie pogody ,
to pewnie będą spóźnione Zielone Świątki .
mysza73 napisał(a):Franz napisał(a):To jest przy Reißeckhütte, w Wysokich Taurach. Można dojechać zębatką.
Nawet ją prowadziłem.
Pięknie ,
ale z tej zębatki chyba nie skorzystam .
Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):ale mogłoby zacząć chmury przewiewać ,
bo zapowiada mi się załamanie pogody ,
to pewnie będą spóźnione Zielone Świątki .
Wczoraj też już po raz pierwszy zerknąłem na mapy pogody.
mysza73 napisał(a):zdradzisz mi stronę gdzie sprawdzasz pogodę, bo pewnie masz jakąś sprawdzoną ,
Mariusz kiedyś zapodał taką stronę, pamętam, że dla Lago di Garda mi się świetnie sprawdziła,
ale mi jakoś z ulubionych znikła i nie mogę znaleźć .
Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):zdradzisz mi stronę gdzie sprawdzasz pogodę, bo pewnie masz jakąś sprawdzoną ,
Mariusz kiedyś zapodał taką stronę, pamętam, że dla Lago di Garda mi się świetnie sprawdziła,
ale mi jakoś z ulubionych znikła i nie mogę znaleźć .
Z moich doświadczeń wynika, że prognoza jest wyłącznie prognozą i niczym więcej, zatem zawsze może być inaczej. Od meteorologów wiem, że wiarygodność prognoz dłuższych od trzydniowej jest porównywalna z rzutem monetą. Niestety...
Zwykle kieruję się prognozami z wetterzentrale.de , czasami zerkam na yr.no .
Niestety, w moim przypadku, kiedy często górski teren mnie interesuje, zdarzyło się wielokrotnie, że dobra prognoza, owszem, sprawdzała się w dolinach, ale góry tonęły w chmurach. Kiepskie prognozy dla dolin sprawdzają się również w górach.
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):a na kiedy Ty sprawdzasz ?
Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):a na kiedy Ty sprawdzasz ?
ale po prostu zaczynam obserwować rozwój sytuacji.
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):ja będę potrzebowała szczęścia na konkretny termin .
Franz napisał(a):W drogę powrotną udajemy się dookoła jeziora. Zatrzymuję się na moment, by rzucić okiem na leżące po drugiej stronie Merligen oraz rozdzielone doliną Justis szczyty Rothorn i Niederhorn - ten ostatni kończy zdobytą wczoraj grań Güggis...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe