Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Alpejskie przełęcze i włoska plaża

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 04.07.2010 15:25

Villach - przełęcz Wurzenpass - Jezioro Jasna - przełęcz Vrsic - Trenta Triglav Kemping - Kanion / przełom Soca, Kemping Isamar Isola Verde, Chioggia - Arqua Petrarca - Kanion Brenta - Przełęcz Passo Rolle - Predazzo - Przełęcz Passo Pordoi - przełęcz Passo Falzargo - Cortina d'Anprezzo - Drautal, Tyrol - Villach.

Czyli ALpy Julijskie, Laguny Veneto, Lido, Wenecja Euganejska, Dolomity i Tyrol.

Wczasy. Dwa dni w Trenta w Słoweńskich Alpach Julijskich, tydzień na włoskim wybrzeżu, Kemping Isamar w Isola Verde koło Chioggia, Wycieczka do Arqua Petrarca w Wenecji Euganejskiej, i na północ przełęczami przez Dolomity i Tyrol.

W ostatniej chwili przed wyjazdem los pozbawił mnie mojej ukochanej lustranki nikona... miałam tylko cyfrową zabaweczkę. Dlatego postanowiłąm nieco "obrobić zdjęcia", nadać im konwencji... sama nie wiem... jakiejś wyprawy z lat siedemdziesiatych.

na początek przełęcz Vrsic:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W następnym odcinku przełom rzeki Soca
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 04.07.2010 17:01

ok, tylko po co ten napis na zdjeciach? :roll:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 04.07.2010 17:35

i po co te paskudne ramki i ten zielonożółty zafarb??
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 04.07.2010 17:45

Bodzioch Marek napisał(a): ten zielonożółty zafarb??

bo to bylo na filmie ORWO :wink:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 04.07.2010 18:04

patryy napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a): ten zielonożółty zafarb??

bo to bylo na filmie ORWO :wink:
te crossy troche inaczej wyglądały;P
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 04.07.2010 21:17

zielonożółty zafarb to jest właśnie ten sentymentalny klimat. Vintage to sie nazywa. Retro.
a orwo to nie bardzo kojarzę...
Napis svnm wynika stąd że zdjęcia te wykorzystywane są również na blogu oraz komercyjnie dlatego jak już robi netowe jpegi 72dpi to jedna wersja musi starczyć na wszystko... wiem ze to troszkę zagmatwane ale wybaczcie mi ten napis.
przełom Soca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soca:

Obrazek

Obrazek

tu mieszkaliśmy:

Obrazek

czyli kamp Triglav:

Obrazek

Obrazek
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 05.07.2010 10:54

MKB napisał(a):zielonożółty zafarb to jest właśnie ten sentymentalny klimat. Vintage to sie nazywa. Retro.
nie przekonałas mnie jakoś :wink: te niebieskie ramki to też retro??
szkoda bo fajne klasyczne kadry zepsute "ozdobami" :roll: znak wodny, czy podpis też można jakos w rogu dyskretnie;).
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2010 11:24

Nie przekonuje mnie ten styl Vintage. Dużo bardziej wolałabym te piękne widoki oglądać w "tradycyjnym" wydaniu.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.07.2010 11:53

moze wstawisz kilka oryginalow bo mnie TO jakos nie zacheca do dalszego ogladania choc moglo byc ciekawie ...
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 05.07.2010 12:47

Bodzioch Marek napisał(a):
MKB napisał(a):zielonożółty zafarb to jest właśnie ten sentymentalny klimat. Vintage to sie nazywa. Retro.
nie przekonałas mnie jakoś :wink: te niebieskie ramki to też retro??
szkoda bo fajne klasyczne kadry zepsute "ozdobami" :roll: znak wodny, czy podpis też można jakos w rogu dyskretnie;).

yskyerka napisał(a):Nie przekonuje mnie ten styl Vintage. Dużo bardziej wolałabym te piękne widoki oglądać w "tradycyjnym" wydaniu.

Mam te same odczucia !

Poniżej moje zdjęcie z pustyni syryjskiej, wykonane dwadzieścia lat temu !

Dzisiaj oprócz "sentymentalnych wspomnień" ... to takie zdjęcia raczej "straszą" i denerwują ... już zdecydowanie lepsze były czarno-białe, niż pseudo-kolorowe.

Obrazek

Może za stary jestem i nie podoba mi się takie "retro".

A tak poza tym, to ta relacja winna być chyba w dziale "Jak nie Chorwacja to...???"

Pozdrawiam
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 05.07.2010 13:33

Zdjęcie z pustyni syryjskiej, choć wykonane dwadzieścia lat temu wcale nie straszy. Racze budzi sentyment dla minionych chwil. Podoba mi się... czuję ten upał.
Taka konwencje postarzania zdjęć jest dziś dosyć popularna, szczególnie w fotografii mody (Madonna, Louis Vuitton: http://models.com/work/louis-vuitton-lo ... tton-ss-09).

Jadę dalej:
Isola Verde, kemping Isamar,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chioggia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arqua Petrarca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.07.2010 13:58

tiaaaaaa

Foto stylizowane na stare a na nich "nowe" elementy, ciuchy, wozek, tablice paringowe. Mnie bez kitu nie lezy ...
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 05.07.2010 14:59

piotrulex napisał(a):tiaaaaaa

Foto stylizowane na stare a na nich "nowe" elementy, ciuchy, wozek, tablice paringowe. Mnie bez kitu nie lezy ...

zgadzam sie..i te stemple na zdjeciach :/ ...jak juz chcesz pokazac,daj oryginały
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 05.07.2010 15:40

zapodaj więc jeszcze jakieś tekstury, i walnij czerwony ślaczek po przekątnej
będzie jakby za czasów ZSRR;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.07.2010 07:55

Bodzioch Marek napisał(a):zapodaj więc jeszcze jakieś tekstury, i walnij czerwony ślaczek po przekątnej
będzie jakby za czasów ZSRR;)

Ej, no słuchajcie. Mnie się też "to" spojrzenie na zdjęcie nie podoba, wyraziłam swoje danie i tyle ale dajcie mu już spokój, nie szydźcie z Niego. To Jego wątek, Jego relacja, Jego spojrzenie na świat. Uszanujcie to.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone