napisał(a) smer » 06.07.2010 09:52
Drodzy Forumowicze. Odpuśćcie sobie krytykę zdjęć, bo każdy fotograf ma prawo przedstawić swoje zdjęcie w taki sposób, w jaki mu odpowiada i jest to tylko i wyłącznie jego wybór.
Jeśli zamysłem autorki było zapodanie fotografii w takiej właśnie konwencji, to mamy alternatywę: albo je oglądamy, albo nie, i tyle...
Mi osobiście również ramka i zaokrąglone rogi "nie leżą", ale potrafię sobie włączyć w mózgu filtr i nie dostrzegać tych (drobnych przecież) szczegółów. A co do sposobu "wywołania" fotografii, to jestem jak najbardziej za tym, żeby od czasu do czasu ktoś wrzucił coś INNEGO.
I nieważne, czy będzie to bufoniasty pseudoartyzm, czy jarmarczny kicz. Ważne, że pozwoli nam spojrzeć na świat innymi oczami.
Naprawdę nie zbrzydło Wam oglądanie tysiąca tych samych ujęć, fotografowanych i później obrabianych w ten sam sposób?
MKB, nie przejmuj się komentarzami malkontentów, i nie daj się zastraszyć, bo coś czuję, że nagonka dopiero się rozpoczyna i jak się rozkręcą, to każą Ci wrzucać surowe NEFy.