as12345600 napisał(a):..... Rakija ma jakieś 45%. ....
as12345600 napisał(a):Kadzagugu napisał(a):Rakija to ich narodowy bimber Ale kupować go trzeba u miejscowych a nie w sklepie
Etam bimber. Domowa wódeczka. I jest i czysta i taka z ziołami czyli travarica.
FortArt napisał(a):A może jeszcze coś?
drogomir napisał(a):Jak byłem pierwszy raz w Chorwacji to gospodarz jak żona wychodziła rano do kościoła (a wychodziła co dziennie) przychodził z domacą rakiją tak po 100g dla zdrowia (miała z 70%) później cały ranek na małym hobby i poprawialiśmy oficjalnie wieczorem (za zgodą jego żony i mojej też) to był ciężki urlop ale bardzo dobrze znosiło się upał
Kadzagugu napisał(a):Piotrek_B napisał(a):Kadzagugu napisał(a):A orientujecie sie ile można wwieźć alkoholu....
drzewo do lasu będziesz woziłKadzagugu napisał(a):A orientujecie sie ile....
- 200 sztuk papierosów lub
- 100 sztuk cygaretek lub
- 50 cygar lub
- 250 gram tytoniu
- 1 litr spirytusu
- 2 litry likierów lub tym podobnych wynalazków
- 2 litry wina
o piwie w chorwackich przepisach nic nie piszą
Co miałeś na myśli swoją wypowiedzia?
Radziłbyś spróbować ichniejszych specyfików?
Jadę pierwszy raz więc nie wiem.
Słyszałem o ich sztandarowym napitku (o ile dobrze pamiętam to Rakija), nie wiem czy dobrze myślę ale jeżeli jest to cos ziołowego w stylu czeskiej Becherovki to na 100% odpada.
Nie ogarne na pewno.
drogomir napisał(a):Jak byłem pierwszy raz w Chorwacji to gospodarz jak żona wychodziła rano do kościoła (a wychodziła co dziennie) przychodził z domacą rakiją tak po 100g dla zdrowia (miała z 70%) później cały ranek na małym hobby i poprawialiśmy oficjalnie wieczorem (za zgodą jego żony i mojej też) to był ciężki urlop ale bardzo dobrze znosiło się upał
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne