napisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2009 10:38
No właśnie, to jest artykuł, który cytowałem (gazetkę wyrzuciłem już i nie mogę w nia zerknąć
). Jest tam też odnośnik do tabelki w pdf. i można wszystko porównać.....TYLKO PO CO
Odpowiedziałem w tym temacie tylko dlatego, że akurat pod ręką miałem gazetę, a ktoś potrzebował informacji. Uważam natomiast, że bieganina na wakacjach w celu "uratowania" kilkunastu złotych jest bez sensu. Jeżeli ktoś przemieszcza się ciągle po Europie i często korzysta z bankomatów w różnych krajach, to na pewno warto założyć konto w banku, który zapewnia bezprowizyjne wypłacanie kasy, ale jeżeli raz w roku jedziemy do Crolandii i może raz czy dwa wypłacimy ze ściany, to ile "stracimy"
...równowartość jednego Karlovacko w knajpce
Podobnie jak przeliczniki w kantorach, kiedyś różnica sprzedanego tam euro (kupionego w PL) i sprzedanej złotówki była znaczna, a w dodatku złotówki nie można było sprzedać w wielu miejscach (mówię o okresie ok. 7 lat temu). Dzisiaj sprzedając złotówki i eurasy...różnica może wystąpić na 2 lub 3 miejscu po przecinku. I po cholerę za tym biegać
Lepiej w tym czasie położyć d.... nad Jadranem lub pójść na wycieczkę....czego Tobie Gaceq i wszystkim życzę...