napisał(a) mawek » 23.06.2009 19:19
evil napisał(a):A co to jest za bank ? Wiecie , kto jest jego udziałowcem i jakie ma doświadczenia w bankowości ? Ludzie dajcie sobie spokój z "wynalazkami" !
gaceq napisał(a):Witam
Jak wiadomo Alior bank nie pobiera prowizji od wypłat z bankomatów na całym świecie - tylko po jakich kursach przelicza tranzakcję ?? Może ma ktoś
jakieś doświadczenia w wypłacie gotówki za pomocą karty tego banku ? Po jakich kursach następuje przeliczenie ? Czy przypadkiem nie rekompensuje sobie brak prowizji wyższym kursem przeliczenia ? Nie chodzi mi tu tylko o Chorwację ale inne kraje.
Pozdrawiam
evil, masz rację, trzeba sprawdzic bank, ja sprawdziłem jak mogłem i tam mam konto, tylko 3 zł i nic więcej, a to dlatego że we wszystkich bankomatach w Polsce i podobno (nie wszędzie jeszcze zdążyłem być
)na świecie wypłaty kartą płaską są za darmo. Konto mam od stycznia narazie 0 kłopotów, 0 kolejek... miałem konta w BPH, PKOSA, CITI, na prowadzenie ROR wybrałem ten. Powie ktoś że różnice są złotówkowe, ... to niech wyciąga z kieszeni i wyrzuca w gotówce co miesiąc do kosza kilka złotych.