Mam pytanie bo już się pogubiłem mam karte walutowa t-mobile w dolarach:
- wyplacac z ddc czy bez?
- jakie bankomaty polecacie?
- w t-mobile wszystkie wyplaty sa bezplatne?
eStefan napisał(a):DarkMo napisał(a):Po zaokrągleniu tak to powinieneś opisać jak chcesz być taki dokładny:
0.5738233392 = 0,57
0,5595 = 0,56
W przyszły wtorek będę w Chorwacji to sprawdzę jak to rozlicza Mastercard w realu płacąc kartą Kantor Alior Banku USD lub wypłacając kuny z bankomatu.
Koniec tego OT.
Teraz to padłem niestety z przerażenia.
Skąd Ty ciągle bierzesz i wywlekasz to 0,5595, które wykazałem jako bzdurę. Myślisz że Mastercard i Alior stosują Twoją matematykę do rozliczeń?
Jakie OT? Wykaż że się mylę. Dla mnie możesz sobie obliczać "kursy" jak chcesz, tylko nie umieszczaj tego na ogólno dostępnym forum. Ktoś może czuć się oszukany.
patrykss napisał(a):Mam pytanie bo już się pogubiłem mam karte walutowa t-mobile w dolarach:
- wyplacac z ddc czy bez?
- jakie bankomaty polecacie?
- w t-mobile wszystkie wyplaty sa bezplatne?
DarkMo napisał(a):eStefan napisał(a):Kuna za 55 groszy albo za 57 fajne zaokrąglenie
Po zaokrągleniu tak to powinieneś opisać jak chcesz być taki dokładny:
0.5738233392 = 0,57
0,5595 = 0,56
W przyszły wtorek będę w Chorwacji to sprawdzę jak to rozlicza Mastercard w realu płacąc kartą Kantor Alior Banku USD lub wypłacając kuny z bankomatu.
Koniec tego OT.
eStefan napisał(a):kup sobie w sklepie obok domu choćby batonik i wszystko stanie się jasne.
Kwota zablokowana a kwota zaksięgowana (po kilku dniach i liczy się kurs z tego dnia) to są różne kwoty.eStefan napisał(a):Skoro kwota jest tylko zablokowana to musisz poczekać do rozliczenia tej transakcji. Z tego co kojarze w tym banku z tą kartą i kontem, rozliczą to po kursie z dnia rozliczenia, a wtedy dolar może być silniejszy do forinta niż dziś. Dzisiaj rano dolar do złotówki był słaby bo po 3.70XX do forinta też mogłbyć słabszy. Generalnie z doświadczenia i rozmów z infoliniami kwota zablokowana zazwyczaj jest na wyrost.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne