aquavitae napisał(a):Rok czy dwa lata temu Leon podawał na forum średnią płacę, o ile mnie pamięć nie myli wychodziło to na złotówki około 1,5-2 razy polskiej średniej płacy, ale pamięć moja może być zawodna....
aquavitae napisał(a):Tak a propos Australii to żeby nie skłamać podczas mundialu 7 zawodników z antypodów urodziło się w Cro, a trzech Cro w Australii, do tego jeszcze rodzice australijczyka Viduki oboje przyjechali z Cro
kasikaka napisał(a):jadę na tydzień.nie będę tam szalała.to ma mi tylko starczyć na jedzenie i to nie na jedzenie kupowany tylko przy plaży.chce w miarę możliwości robić zakupy w jakiś supermarketach.zaznaczam,że nie jade tam bez niczego z polski,biorę ze sobą zupki chińskie,makaron,ryż,jakiś sos itp.itd.
jeść na pewno nie będę w restauracjach(bo nie starczy ),sama sobie coś zmotam,z tego co tu piszecie alkohol nie jest drogi
tak przeliczając 100 euro to jakieś 715 kun,podzielić to na 7 dni tj ponad 100kun na jeden dzień,to chyba nie jest mało... nawet jesli będzie za mało to i tak muszę jakoś wyżyć z tego,bo więcej pieniędzy nie mam...
kasikaka napisał(a):jadę na tydzień.nie będę tam szalała.to ma mi tylko starczyć na jedzenie i to nie na jedzenie kupowany tylko przy plaży.chce w miarę możliwości robić zakupy w jakiś supermarketach.zaznaczam,że nie jade tam bez niczego z polski,biorę ze sobą zupki chińskie,makaron,ryż,jakiś sos itp.itd.
jeść na pewno nie będę w restauracjach(bo nie starczy ),sama sobie coś zmotam,z tego co tu piszecie alkohol nie jest drogi
tak przeliczając 100 euro to jakieś 715 kun,podzielić to na 7 dni tj ponad 100kun na jeden dzień,to chyba nie jest mało... nawet jesli będzie za mało to i tak muszę jakoś wyżyć z tego,bo więcej pieniędzy nie mam...
kasikaka napisał(a):nie no oczywiście,że nie starczy mi na żadne wstępy,ale cóż jak się nie ma to się nie wyczaruje .jak wrócę to wszystko napiszę i zobaczymy na ile mi starczy i jak tam będę żyła.do usłyszenia po 5 sierpnia :) i trzymajcie kciuki,żebym przeżyła