anika napisał(a):hmmmm...to ile kun dziennie na głowę wydaje sie w Chorwacji?
03.09 Baska Voda Hrvatska
6.30 AM
Aaaaa! jaki piękny dzień!wstawać!w drodze na taras zgrabnym chwytem za butelkę [puszka to morderstwo] "Karlovacko" [0 Kn - kupione wczoraj] teraz śniadanko nabierze całkiem nowego wymiaru [tytułem wyjasnienia - jestem "hotelowcem" więc śniadanko i obiadek mam zapewnione ,czyli jakbym sobie przywiózł z kraju ]
Total=0Kn
8.00 AM
Ożywcza bryza ,słoneczko jeszcze niezbyt wysoko.Pora na poranną kawę ,kawiarnia "Palm".
"-Crne ,velike kave ,molim!.....i Lozo ,..ne! Lozo ne velike!"
Jest pięknie ,dziewczęta w letnich sukienkach ,w dłoni zimna szklaneczka ,kostka lodu rozpuszcza się powoli.
Racun=30Kn [z napiwkiem] Total=30 Kn
9.30 AM
Zaczyna przypiekać ,ochłody trza mi w Jadranie ,ot co!Po drodze ,w markecie ,butelka "Studenaca" by nieco krew rozcieńczyć 5Kn
Total=35Kn
11.30 AM
Uff!przypieka!trzeba do cienia.A najbliższy cień daje czerwony parasol "Ożujsko".Przecież nie będę tak siedział jak kołek "-Toczeno ,molim!"
Dziewczęta już bez letnich sukienek ,no! świat jest piękny!"- Jos jedno toczeno!Taaak ,one się wszystkie do mnie uśmiechają!No dobra! do boju!Jak tylko znajdę "zahod".
Racun - 30Kn Total=65Kn
4.00 PM
Plażowanie jest męczące ,kawa powinna pomóć.Racun - 10Kn [na okrągło]Po drodze jeszcze kiść winogron [15Kn].No! istny ze mnie Dionizos!
Total=90Kn
7.00 PM
Można by coś zjeść ,teraz gdy słoneczko odpuściło.Pójdziemy więc sobie na obiadek [0Kn ,zapłacony w Polsce].Co my tu mamy na talerzu?jakieś mięsko?ale nie smażone ,to lampeczkę "bijelo-suho" można [10Kn]
Total=100Kn
8.30 PM
Prysznic ,portfel i w drogę![pamiętać następnym razem!wyjąć portfel przed wejściem pod prysznic]Baska czeka!Znów "Palm" ,kawa mała.Rozmiar Lozo pokazuje odległość między kciukiem a wskazującym![Racun- 30Kn]Roztkliwiam się na wspomnienie dzieciństwa i postanawiam zafundować sobie dwie gałki lodów [8Kn]Dobre! tylko czemu mi tak bardzo słodko???Ratunku!! odrobinę goryczy!!!Toceno[15Kn] - już lepiej.Tylko dlaczego promenada faluje?To napewno z głodu!
Total=ile to będzie? 100 i....30 ...i ...2 w pamięci...jeszcze raz! chyba..hyyyp 153
10.00 PM
Skoro [Sude miiiii...tralalala]faluje z głodu ,trzeba się posilić.O! tu jest fajna rybka z grilla ,weźmiemy tą niedużą A kto tu postawił to piwo???konobar!!!prijatelju moj!!!To je samo dobro!Ahoj ,laku noc![60Kn]
Total=abo ja wiem? ,tralala
11.30 PM
Od kiedy droga do hotelu jest pod górę???co ja jeszczeeee...miałem?aha!piwo na rano kupić!ma się tą pamięć ,nie? hehe[ile to było??]
11.59 PM
Od 15-tu minut stoję pod schodami!Czy tu nie ma windy!!!
Total=nie mam siły!sami sobie policzcie!Dobranoc!
04.09 Baska Voda Hrvatska
6.30 AM
Aaaaa! jaki piękny dzień!wstawać!w drodze na taras zgrabnym chwytem za butelkę [puszka to morderstwo] "Karlovacko" [0 Kn - kupione wczoraj]