Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ale drogo...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
efekt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) efekt » 02.08.2006 20:47

Gajus.ems napisał(a):
Midas napisał(a):W tym roku chyba nawet zapakuję z dwie zgrzewki Żywca, bo ....na Karlowackie za 17 (w sklepie ponoć dochodzi do 10Kn), mnie nie stać. A wakacje bez browca?......to nie wakacje.
Pozdrav. :cry:

Również i ja biore niemal wszystko, do tej pory jednak nie brałem piwa, teraz/wyjazd za 8 dni/ kupilismy z kumplem po 2 zgrzewki TATRA MOCNE i TYSKIE. Nazabawniejsze jest to , że małżonkom mówimy , że bierzemy zapas na prawie 3 tygodnie, bo piwo w CRO po 1 euro w sklepie/ oj drogo/ Małżonka ma satysfakcje , że mnie rozszyfrowała i piwo jest na 2 tygodnie. Nie wie jednak, że tak naprawde jest na tydzień, albo i krócej, bo jak np spotkam VOLUMENA !!! Karlovacko i Ożujsko jest jednak troche słabszej jakości od naszego,/delikatnie mówiac/ ale być w CRO i nie wypić skrzyneczki OŻZUJSKO toż to nie uchodzi.
POZDRAWIAM GAJUS.

ludzie jaka wiocha jak kogos nie stac na wakacje w Chorwacji to niech siedzi w familoku i pije piwo pod klata ja jade na wakacje po to by sie wyluzowac psychicznie a nie latać z kalkulatorem i ględzic o jezu jak drogo Polacy to naprawde potrafią

nie zapomnijcie o papierze toaletowym i i soli bo to tez pewno zajebiscie drogo wychodzi
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 04.08.2006 15:40

borys0508 napisał(a):
mp_dux napisał(a):Ja tam sobie zabrałem nawet pięć zgrzewek wody.A co.Jak szaleć to szaleć.
no i dobrze zrobiles ceny napoji zawrotme !!!! mala cola w barze 7pln tyle co piwo dla mnie wybor byl prosty hehe za rok napoje Z polski lub w czechach po drodze(( opinie kolegow ktorzy podrozowali autami

Nie dajmy sie zwariowac!! ceny w Chorwacji sa normalne a ci co zabieraja ze soba wszystko niech jada na wczasy gdzies w kraju zamiast chodzic i wpatrywac sie w talerze ludzi jedzacych w chorwackich restauracjach:-)

kilka cen z lipca 2006:

1.woda mineralna 1,5 L - 6 k
2.sok ananasowy 1 L - 10 k
3.Nestea,Sprite 0,5 L- 7 k

Ceny zdecydowanie normalne.

Jet Ski - 180 K za 15 min
Rejs statkiem(calodniowy) 3 osoby 350 K

PS.Chorwaci juz sie smieja z Polskow,ze przywoza wlasna wode!:-))

pozdrawiam
exit
art 7
Odkrywca
ale drogo

Nieprzeczytany postnapisał(a) art 7 » 04.08.2006 18:59

dla mnie być w obcym kraju i nie popróbowac ich specjałów kuchni,piwa,wódki to tak jak być w rzymie i nie widzieć papieża/choćby niemieckiego/.wcześniej ktoś pisał ze ceny za jedzenie w kajpie to około 50 kun czyli około 30 złp to tak jak w polsce.wyjezdzajac do chorwacji nie zabieramy prawie wcale jedzenia inni jak chcą to niech biora ich wola.jak sie poprawi w IV RP :wink: to tylko kase bedziemy wozic w bagażniku albo złote karty

art
exit
Odkrywca
Re: ale drogo

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 04.08.2006 19:38

[quote="art 7"]jak sie poprawi w IV RP :wink: to tylko kase bedziemy wozic w bagażniku albo złote karty

Czy to IV czy V to malo wazne.Zyjemy w kraju w ktorym nie jest zle.Jeszcze 10 lat temu nie bylo takich mozliwosci podrozowania jak dzisiaj:-))

Co do wakacji kazdy szczegol pobytu sklada sie na niezapomniane przezycia ( takze jedzenie ich wyrobow) bo co to za frajda jesc to samo co w kraju a jedyne co sie zmienia to widok okolicy i klimat?

moze jeszcze zabierac polskie gazety?

pozdrawiam
exit
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 04.08.2006 19:54

moze jeszcze zabierac polskie gazety?

[/quote]
No nie, jasne że należy czytać chorwackie.
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 04.08.2006 20:00

TaTa napisał(a):moze jeszcze zabierac polskie gazety?

No nie, jasne że należy czytać chorwackie.[/quote]

wystarczy wziasc ksiazke:-))) po cholere czytac te gazety i to w dodatku na urlopie?
Caly ten syf masz na codzien poza urlopem.

pozdrawiam
exit
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 04.08.2006 20:50

wystarczy wziasc ksiazke:-))) po cholere czytac te gazety i to w dodatku na urlopie?
Caly ten syf masz na codzien poza urlopem.

I tu się z Tobą zgodzę.

Podstawowe cechy udanego urlopu :
1. bez telewizora
2. bez gazet
3. bez komputera
4. z wyłączonym telefonem :-)
.....

inne.

:-)
kasikaka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasikaka » 12.08.2006 22:34

AndrzejJ. napisał(a):
kasikaka napisał(a):jadę na tydzień.nie będę tam szalała.to ma mi tylko starczyć na jedzenie i to nie na jedzenie kupowany tylko przy plaży.chce w miarę możliwości robić zakupy w jakiś supermarketach.zaznaczam,że nie jade tam bez niczego z polski,biorę ze sobą zupki chińskie,makaron,ryż,jakiś sos itp.itd.
jeść na pewno nie będę w restauracjach(bo nie starczy :lol: ),sama sobie coś zmotam,z tego co tu piszecie alkohol nie jest drogi :D :wink:
tak przeliczając 100 euro to jakieś 715 kun,podzielić to na 7 dni tj ponad 100kun na jeden dzień,to chyba nie jest mało... :?: nawet jesli będzie za mało to i tak muszę jakoś wyżyć z tego,bo więcej pieniędzy nie mam...

poradzisz sobie :D mam nadzieję ,że opiszesz te ekstremalne doświadczenia na forum jak wrócisz :wink:

Witam wszystkich :) Kasia wróciła jakiś tydzień temu z Chorwacji no i oczywiście przeżyła jak chyba widać :D Jeśli mam być szczera to dość drogo,ale starałam się nie przeliczać na złotówki,bo tak to chyba bym nic nie kupiła.Aczkolwiek muszę stwierdzić iż owoce to są b.drogie!! średnio za kg brzoskwiń trzeba było zapłacić 20 kn na jakimś stoisku w miasteczku,natomiast w markecie jakieś 14-15.Dobra ale koniec z cenami ,bo to nie ta kategoria :) Wracając do tego jak żyłam.Otóż muszę Was niektórych zdziwić,że te 100 euro,które wzięłam w zupełności mi starczyło.Mało tego przywiozłam jeszcze 20 do domciu.A muszę stwierdzić,że nie oszczędzałam,bo kupiłam krem do opalania,buty na jeżowce i prezenty przywiozłam.Ale teraz pytanie jak to możliwe co? :lol: Otóż tak,niestety ale nie miałam okazji iść na żadną dyskotekę,bo takowej nie było w Novalji->odradzam imprezowiczom,były możę 3 radio-bray,ale miałam straaaasznie daleko z campingu do miasta i takie wycieczki około godziny 24 na disco i do domu około 6 jakoś mnei nie rajcowały,zwłaszcza że na nóżkach :cry: Więc tym sposobem zaoszczędziłam mnóstwo pieniędzy.To byłoby chyba na tyle i więcej tam nie pojadę,bo bez samochodu na PAgu to ani rusz.Poza tym to super morze,super góry i widoki,tylko ludzie jacyś tacy dziwni? mam wrażenie.

Pozdrowiam Kasia :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.08.2006 22:48

Ten post ma już 9 stron i nie bardzo rozumiem wypowiedzi kilku forumowiczów. Skoro im jest tak drogo to niech jadą w inne miejsce. Jak jeszcze bardziej podniesie sie standart usług, będzie więcej Niemców, Francuzów innych turystów z zachodniej Europy to Chorwaci ustawią ceny pod nich i my bedziemy musieli się do tego przyzwyczaić. Na szczęście na razie nie jest tak źle więc nie narzekajmy.
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 20.08.2006 00:37

ludzie jaka wiocha jak kogos nie stac na wakacje w Chorwacji to niech siedzi w familoku i pije piwo pod klata

Moim zdaniem jak ktoś chce wieźć jedzenie z Polski to niech sobie wiezie. A stawianie sprawy, że lepiej jest siedzieć w domu, to już opinia indywidualna. Nie każdy ma pieniądze na knajpy, ale czy to znaczy że ma nigdzie nie jechać?? Mi wyjazd do Cro, Włoch, Hiszpani itd. zawsze dostarczał niezapomnianych wrażeń, nawet jeżeli nie każdy obiad jadłam w knajpie.Wierz mi, sa inne zmysły poza smakiem. Najważniejsze to żeby dobrze się czuć i wypocząć, jak kto lubi lub jak kogo stać.
Scorpioo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scorpioo » 20.08.2006 11:23

Ja jedzenia do HR nie zabieram nawet jesli bylo by jeszcze drozsze, chocby dlatego, ze to sa wakacje.. i nie widzi mi sie siedzenie w kuchni czy nawet na swiezym powietrzu i przyrzadzanie obiadu, deseru, czy bog wie tam jeszcze czego. Wole ten czas spedzic np. w restauracji czekajac na posilek i podziwiajac przechodzace 'widoki' ;)

W czasie wakacji motto czas to pieniadz powinno byc na odwrot..bo za pieniadze wlasnie mozna kupic ten czas.

Poza tym balkanskie jadlo to nastepny powod wyprawy :D
(tylko nie mylic z pizza, za ktora na miejscu przepadaja krajanie - bo oczywiscie tania)

Niedlugo dojdzie do tego, ze nad nasz cieply Baltyk tez bedziem wozic jedzenie z domu...bo przeciez tez drogo a wyjechac gdzies trzeba, prawda?
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 20.08.2006 12:01

Trochę mi się śmiac chce z tej dyskusji, bo tak naprawde co Wam przeszkadza że ludzie wożą jedzenie?? każą Wam je sobie gotować, czy co, bo troche nie rozumiem?? Każdy wiezie to na co ma ochotę i tyle.
Ja tam wiozę trochę żarcia, nie jest mi wstyd z tego powodu i nie uważam że robię "wiochę". Każdy spędza wakacje tak jak go stać i tak jak lubi. Nie czuje sie pokrzywdzona z tego powodu że nie jem codziennie w restauracji, ani nie zaglądam nikomu w talerz.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 20.08.2006 12:06

Zamknijcie ten wątek i nie przelewajcie więcej jałowych słów, bo to forum miało służyć innym celom. I o tym - zwłaszcza młodsi forumowicze - zawsze pamiętajcie.
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 20.08.2006 12:56

Jestem za. Koniec tematu i tyle. Już lepiej pogadać o pogodzie :wink: pozdrawiam wszystkich :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 20.08.2006 12:57

Trebor napisał(a):Zamknijcie ten wątek i nie przelewajcie więcej jałowych słów, bo to forum miało służyć innym celom. I o tym - zwłaszcza młodsi forumowicze - zawsze pamiętajcie.

Moja znajoma ziemniaki i cebulę do Włoch wozi ale nie dlatego, że jej nie stać , tyllko dlatego że jej dzieciaki w żadnej resteuracji nie chcą nic żreć :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone