napisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2007 21:24
a to ja napisał(a):Wiech-u
Dla mnie to nieznane miejsca.
Chyba truizmem będzie stwierdzenie "To trzeba je poznać".
Żona zaczęła już trochę marudzić, że czwarty raz w to samo miejsce, że już wszystko - a w każdym razie dużo - widzieliśmy, że może być nudnawo, więc nie miałem innego wyjścia. Inspiracją do kombinowania po Istrii była mapa z Ośrodka Informacji Turystycznej, a w zasadzie umieszczona na odwrocie mapka szlaków po miasteczkach Istrii. Za 18 zł kupiłem więc przewodnik wydawnictwa Marco Polo "Istria - Kvarner", za 13 zł mapę wydawnictwa Demart "Istria" w skali 1:70 000, pogrzebałem trochę na cro forum oraz w Google Earth (to kopalnia zdjęć) i tak zrodził się plan trzydniowego pobytu na Istrii w trakcie powrotu z Šilo do domu. Nasza gospodyni nie była zachwycona naszym pomysłem, by pobyt w Šilo ograniczyć do 11 nocy, zaczęła pertraktować, że za ostatnie trzy noce zapłacimy jak za dwie i w ten sposób w trakcie jednodniowej wycieczki plan został zredukowany (odpadł Koper, Portoroż i Piran w Słowenii, Grožnjan, Sovinjak i Oprtalj w Chorwacji). Zredukowany, co nie znaczy zaniechany. Istria w środku okazała się tak piękna, że musimy tam jeszcze raz pojechać.
Pozdrawiam.