Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Album foto

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 06.02.2004 15:38

Kobi nie kupuje tej kamerki bo to SONY tylko dlatego ze jest tam opytka Carl Zaiss - kazda inna kamerka ta tansza o 1000 zl takze nie bedzie tak ladnie wyswietlala kolorow jak sony - ogladalem juz wiele modeli i w kazdej mi cos nie gra a sony.... no powiedzmy wyglada to jako tako - kupie ja w dobrej cenie cena sklepowa to 3199 ja mam zamiar ja kupic za 2600 max oczywiscie nowa z gwarancja i fakturka

pozdr
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 06.02.2004 19:19

:lol: fajnie zdaje sie ze temat ciekawy nie tylko dla mnie ciesze sie bo juz sie bałam ze tylko ja jestem taka ciemna fotograficzna masa! :D
tekścik pokazałam lubemu i bardzo go zainteresował. Chyba stanie na sony jutro ide zobaczyć :!: na pewno napiszę na czym stanęło
Buziaki dla wszystkich :wink:
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 07.02.2004 00:58

napisz napisz ciekawe co wybral??:P
ja czekam na super promocje sony mam nadzieje kupic ja do wakacji....
Kobi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobi » 09.02.2004 07:51

Darmar napisał(a):...sporo mnie kosztował ale nie żałuje.

Witam. No wlasnie z a aparaty z dobra optyka tej firmy trzeba juz slono placic. Te tansze to zwykle plastyki.
Nie zrozum mnie zle ja poprostu "posortowalem" sobie aparaty w sposob zupelnie amatorski na wlasne potrzeby. Napewno tez jest kilka innych, dobrych modeli o ktorych nawet nie slyszalem :-). Minolta owszem bardzo dobra firma ale ktos kiedys napisal ze jak Minolta to model.... (nie pamietam) sprawdzilem i wyszlo mi ponad 3000 a to dla mnie za duzo. Ustalilem sobie gorna granice 2000 i do tej ceny szukam. Zakup planuje przed wyjadzem czyli cos kolo sierpnia i do tego czasu jeszcze duzo moze sie zmienic.
P.S.Canon A80 ma partycznie wszystko manulane.

Darmar: No czy az tak Carl Zeiss powala na na nogi konkurencje to bym sie spieral ale (podkreslam) za taka cene to oczywiscie ze sie oplaca. I wybor staje sie jasny. Ja nie stety nie mialem takiej oferty :-(.

Espeso: Pochwal sie co wybraliscie z lubym lub co macie na oku.

Pozdrawiam wszystkich ze sniezej czewy.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 09.02.2004 14:55

po długich ciężkich przemyśleniach oględzina i porównaniach wybraliśmy wstepnie KANON DX 6490 wydaje sie miec to wszystko co nam potrzebne jak ktos tego używał to bardzo prosze o ewentualne sugestie :)
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 09.02.2004 15:33

Jako właściciel zaledwie 2megowej Minolty cichutko przyglądam się Waszej dyskusji ,aczkolwiek raz pozwolę sobie zabrać głos.Zapewne w ferworze poszukiwań między Canonem ,Sony itp. doszło do zbitki słownej i wybraliście nie Canon'a lecz Kodak'a EasyShare DX6490 :D .Zarówno w stosunku do tego jak i innych aparatów szczególnie polecam stronę Steve'a np.dla Waszego Kodak'a tu znajdziecie opis ,a tu sample.
Kitora
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitora » 09.02.2004 21:09

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kitora
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitora » 09.02.2004 21:11

wiele pięknych zdjęć z Chorwacji na stronie http://www.kroatienfotos.com
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 09.02.2004 23:36

...pięknych zdjęć - nigdy dosyć...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 09.02.2004 23:43

A propo zdjęć:

Ciasteczkowy potwór zniknął z okolic mego nicka bo...mylił mi się z patrykoo7 - pozdrawiam brata bliźniaka :wink:

Wolałabym być identyfikowana z własną podobizną, którą...nie potrafię TU wkleić.
Ale nie wiem, jak to się robi?
Może nie będę tego żałować... :wink:

Pozdrawiam
Kobi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobi » 10.02.2004 08:08

espeso napisał(a):po długich ciężkich przemyśleniach oględzina i porównaniach wybraliśmy wstepnie KANON DX 6490 wydaje sie miec to wszystko co nam potrzebne jak ktos tego używał to bardzo prosze o ewentualne sugestie :)

No ciekawa sztuka, ktorej wczesniej nie bralem pod uwage :-). Poszperam po sieci i jak cos wynajde to dam znac. Papapap.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 10.02.2004 11:37

pytanie do KITORA te zdjęcia które tu zostały zamieszczone to chyba nie jednym aparatem :?:
a tak poza tym faktycznie mi się już wszystko wymieszało mał nbyc oczywiście kodak :lol:
Kitora
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitora » 10.02.2004 12:53

nie wiem jakim aparatem były robione . Pochodzą z wymienionej wyżej strony
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 10.02.2004 20:42

Kitora napisał(a):wiele pięknych zdjęć z Chorwacji na stronie http://www.kroatienfotos.com

Warto czasami zaglądnąć do księgi gości ,bo przeczytać tam można np.żądanie usunięcia z tej strony zdjęć do których prawa posiada ktoś inny.I tak trafiłem na PhotoCroatia.
A tam 1330 zdjęć z Cro ,ładnie uporządkowanych tematycznie ,z thumbnailsami (co przy tej ilości jest niezbędne) i dodatkowo screensavery ,e-cards ,tapety.Można również upload,ować swoje zdjęcia.Brak niestety wersji w wysokich rozdzielczościach oraz danych EXIF.
Kobi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobi » 11.02.2004 14:28

Witam.

Pogrzebalem troche po necie i znalazlem takie cos. Moze sie komus przydac. (komu sie nie chce klikac to sa to strony o apatach cyfowych, jak wybierac, na co zwracac uwage i propozycje...).

http://www.foto-net.pl/sklep/poradnik_aparat.php

http://www.v.fotoexpert.pl/artykuly.php?id=12

http://www.gniazdkodomowe.pl/stoen/6.htm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko