JoannaG napisał(a):Chciałabym wybrać się na jakąś wędrówkę, myślałam o noclegu w Theth i jednodniowej wycieczce, ale po pierwsze będziemy w drugiej połowie sierpnia i nie wiem czy nie będzie za gorąco. Po drugie nie wiem jak będzie z możliwościami naszej córeczki, będzie miała 4 latka, a nie wiem czy będziemy brać nosidło... Więc może też być tak, że pojedziemy tam tylko na wycieczkę krajoznawczą i niewiele pochodzimy.
JoannaG napisał(a):Czytałam o wodospadach, wąwozie i jaskini w okolicy Theth. Byłeś tam może?
DarCro napisał(a):Jeszcze chodzi mi po głowie pomysł ,by zostawić auto w Boge i przejść te 15 km do Theth z namiocikiem i po drodze się rozbić, co by na noclegu oszczędzić. W sumie jesli droga taka ładna, to po co się spieszyć?!
Tylko zastanawiam się, czy mi nie poniszczą auta w Boge (jest tam jakieś miejsce by go bezpiecznie zostawić?).
Franz napisał(a):Rozumiem. Jeszcze trochę zbyt młoda ta turystka na poważniejsze trasy.
Franz napisał(a):JoannaG napisał(a):Czytałam o wodospadach, wąwozie i jaskini w okolicy Theth. Byłeś tam może?
O nich nie wiem nic. Chętnie bym się dowiedział, zanim ponownie w tamte okolice zawitam.
JoannaG napisał(a):I za mała i za dużo jednocześnie... Jeszcze w te wakacje sporo w nosidle była noszona, jako czterolatka nie wiem czy nie będzie za duża na nosidło. Dodatkowo nie wiem czy nosidło zabierzemy, trochę miejsca zajmuje w boksie...
JoannaG napisał(a):W przewodniku mam fajnie opisaną wycieczkę z Theth na Jezerce i tak sobie myślę, żeby przejść część tej trasy, na przykład do przełęczy Peje...
JoannaG napisał(a):To jest druga opcja znacznie krótszej wędrówki w okolicach Theth. Jest tam ponoć wąwóz Grunas, dwa wodospady: Grunas i Gjecaj, jaskinia Birae Rratheve ale pewnie nie dostępna dla zwykłego turysty, tym bardziej z małymi dziećmi...
DarCro napisał(a):Jeszcze chodzi mi po głowie pomysł ,by zostawić auto w Boge i przejść te 15 km do Theth z namiocikiem i po drodze się rozbić, co by na noclegu oszczędzić. W sumie jesli droga taka ładna, to po co się spieszyć?!
Tylko zastanawiam się, czy mi nie poniszczą auta w Boge (jest tam jakieś miejsce by go bezpiecznie zostawić?).
KOL napisał(a):Super zdjęcia Franz.
DarCro napisał(a):To Twoje Subaru ma jakoś ekstra podniesione podwozie?