Wsiadam do wozu i ruszam w drogę wzdłuż prawego brzegu jeziora. Po chwili rozpoznaję - zapamiętane z rekonesansu czarnogórskiego sprzed kilku lat - charakterystyczne miejsce, gdzie szosa prowadzi tunelem, wydrążonym poniżej sporego skalnego okna.
Franz napisał(a):Quecal napisał(a):O ile nie gustuję jak wspominałem w wędrówkach pieszych po górach to takie samochodowe trasy z w/w fotografii uwielbiam - tuneliki w skale, strome wjazdy i zbocza z pięknymi widokami z góry - bajka.
To zapewne i takie widoki by Ci się spodobały.
Pozdrawiam,
Wojtek
Interseal napisał(a):Trasa na pewno najciekawsza ze wszystkich, jakimi było mi dane jechać na Bałkanach.
Franz napisał(a):To zapewne i takie widoki by Ci się spodobały.
piotrf napisał(a):Vjetar napisał(a):Tak jakoś mało wody...
Jakieś drobne 800 milionów metrów sześciennych .
Po Jeziorze Szkoderskim , największy zbiornik wody w Czarnogórze
Interseal napisał(a):Koniec lipca. Śniegu mniej a wody więcej...
tompie68 napisał(a):Widzę Wojtku, że to samo "okno" nas zauroczyło.
tompie68 napisał(a):Wody w tym roku na koniec sierpnia też było mało.
Quecal napisał(a):Mniam....
Ostatnio przyglądałem się trasie transfogarskiej lub atlantyckiej (i choć ta druga nie w górach a po wyspach tez mnie kusi), a później sobie do tego dołożę jakiś projekt wycieczki
tompie68 napisał(a):Widzę Wojtku, że to samo "okno" nas zauroczyło.
Piotrek Byrdziak napisał(a):tompie68 napisał(a):Widzę Wojtku, że to samo "okno" nas zauroczyło.
Widzę że mnie również
KarKoz napisał(a):Chyba nie ma takiego co by obojętnie przejechał obok takich widoków (mam na myśli to "okno"). Chyba, że ktoś jest jeszcze w szoku po drodze dojazdowej do granicy po stronie bośniackiej...
Franz napisał(a):Jest kolosalna różnica pomiędzy stanem drogi po obu stronach granicy
KarKoz napisał(a):Chyba, że ktoś jest jeszcze w szoku po drodze dojazdowej do granicy po stronie bośniackiej...
Piotrek Byrdziak napisał(a):Franz napisał(a):Jest kolosalna różnica pomiędzy stanem drogi po obu stronach granicy
Myślę że nie tylko stan drogi ale również ilośc zakrętów ich częstotliwośc oraz promień powoduje to iż po przejechaniu 20 km.wydaje się że przejechało się koło setki.