Przede mną zamczysko wieńczące wierzchołek wzniesienia. Zrazu wyglądające na niedostępne, odkrywa się jednak szybko otwartym wejściem na podwórzec.
Franz napisał(a):bernidi napisał(a):U mnie celem zawsze ostatecznie jest własny dom...
U mnie ten dom zdaje się czasami być jedynie kolejnym punktem na niekończącej się trasie...
bernidi napisał(a):"Podróże są diabelskim wynalazkiem człowieka <...>"
Franz napisał(a):Pewnie dlatego nie żywię niechęci do żadnej obcej nacji z samego tylko powodu, że ktoś jest inny ode mnie.,
Wojtek
Interseal. napisał(a):Ostatnio ktoś po raz kolejny "delikatnie" i stanowczo przypomniał mi (i nam) napisem na murze, że: "Tu jest Polska!"
Interseal. napisał(a):Może wyprzedzam sytuację, ale czy byłeś w tym zamku po drugiej stronie zatoki z ostatniego zdjęcia (chyba Weneckim zamkiem się nazywa)?
Franz napisał(a):Wiesz, gdyby traktować rzecz pod kątem geografii, to niczego temu zarzucić nie można. Pytanie - czy ktoś tego nie wiedział, doznał olśnienia i postanowił to wszystkim ogłosić?...
Franz napisał(a):Nie byłem. Może za kolejną wizytą, bo mam nadzieję, że uda mi się kiedyś ponownie Albanię odwiedzić (chociaż kilka tygodni temu odrobinę albańskiej ziemi podeptałem).
Interseal. napisał(a):Pod wszystkimi "kątami" to głupota. Pod kątem geografii rozpatrując, to Polska jest tam dopiero, ale jednak jest - od 1945 roku.
Interseal. napisał(a):Ja też mam nadzieję na kolejną wizytę w Albanii. Najlepiej w miarę szybko zanim deweloperzy rozdrapią resztę wybrzeża i będzie jeszcze gdzie rozbić się z namiotem.
Interseal. napisał(a):Jakieś trzy kilometry od Butrintu (kanałem w kierunku morza) znajdują się jeszcze ruiny twierdzy Alego Paszy. Dojazd tylko z wody. Też może być ciekawie.
Franz napisał(a):Zawsze możesz pojechać do Akwitanii na kilometrami się ciągnące, puste w większości plaże.
Franz napisał(a):Zapewne. Pokazałem je (z daleka) tutaj.
Interseal. napisał(a):Nie są to plaże, które wywołują u mnie ciąg do wyjazdu i chęć poznania. Natomiast poczytałem i poza wybrzeżem jest tam trochę ciekawych rzeczy do zobaczenia.
Interseal. napisał(a):Z Twojego zdjęcia miejsce wygląda jeszcze ciekawiej.