Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania Północna & Kosovo, Albania Płd 2015

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Albania Północna & Kosovo – aktywny urlop

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.07.2015 19:40

śledziłem relację od początku, ale jak widzę nie dotarłem do końca, i sporo bym stracił;
Melkart napisał(a):Docieramy do Kanionu Rugova.

świetne miejsce o którym nie miałem pojęcia :!:
Melkart napisał(a):Ta droga ma jednak swój smaczek…
Dalej, po stronie czarnogórskiej nieoświetlony, wykuty w skale tunel za tunelem, klasyka czarnogórska, ale to już inna opowieść, być może kiedyś zmobilizuję się na całościowe pokazanie Czarnogóry, którą uwielbiamy i „trochę” Ją zjeździliśmy/wyczesaliśmy.

również jestem ich fanem :D
Melkart napisał(a):Mimo, iż zawitaliśmy tutaj nie pierwszy raz to do Kosova i Albanii jeszcze przyjedziemy, plan miejsc jest już w założeniach spisany :idea: , czyli raczej będzie co „wyczesywać”.
Dodając moją poprzednią relację z Kosova,
kosovo-dla-zmotoryzowanych-t34872.html
w generaliach staraliśmy się odwiedzić i pokazać główne atrakcje położone w różnych częściach kraju. Ale jest to kraj wielu zabytków oraz osobliwości przyrody i warto tam powrócić. Szkoda, iż czasem zdarzają się nieprzewidziane incydenty :( jak tutaj, gdzie byliśmy kilka lat temu
ale i tak jest to kraj przyjazny dla turystów.

szacun za super dokładny opis zawirowań na granicach i dzięki za relację, gdyż za pewne z uwagi na teoretyczny brak spokoju i uregulowania międzynarodowego (a już na pewno akceptacji serbskiej) raczej się tam nie pojawię (ja bym może i się zdecydował, ale inni już nie :wink: ), więc relacja przeniosła mnie w tamten wymiar choć to jednak nie to samo co na żywo
Anesia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anesia » 14.07.2015 07:34

Bardzo dziękuję ,może ma jakiegoś kolegę który też zajmuje się przewozami .Jeszcze jedno pytanko może znasz odpowiedz czy prom z Komani do Forze przewozi samochody ? pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.07.2015 08:33

Anesia napisał(a):Jeszcze jedno pytanko może znasz odpowiedz czy prom z Komani do Forze przewozi samochody ? pozdrawiam

jeśli mogę się wtrącić, to user jacusek chyba o nim pisał w bieżącej relacji, chyba o ten chodzi, bo mnie też interesował
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 14.07.2015 10:18

Bardzo dziękuję ,może ma jakiegoś kolegę który też zajmuje się przewozami .Jeszcze jedno pytanko może znasz odpowiedz czy prom z Komani do Forze przewozi samochody ? pozdrawiam

Tutaj masz bezpośredni namiar na (znów pływający) prom samochodowy po Jeziorze Koman http://www.alpin.al/?lang=EN
a tu namiar na rejsy statkami/łodziami po Koman https://www.facebook.com/KomaniLake

Co do logistyki /transport/ w Theth najlepiej napisz do Roze Rupa
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Anesia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anesia » 14.07.2015 19:06

Dzięki za wszystko pozdrowionka
Anesia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anesia » 15.07.2015 11:54

W zeszłym roku będąc w Albanii zwiedziliśmy Kanion Legarnica ,wjechaliśmy na Przełęcz Logara i odwiedziliśmy źródełko Siri i Kalter.Naszą miejscowością turystyczną był Ksamil .To były piekne wakacje...i Albania nadal kusi...
Załączniki:
P8211750.JPG
P8211742.JPG
P8211633.JPG
P8211622.JPG
DSC_0291.JPG
P8211750.JPG
Kanion Legarnica
DSC_0290.JPG
DSC_0254.JPG
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 15.07.2015 14:11

W zeszłym roku będąc w Albanii zwiedziliśmy Kanion Legarnica ,wjechaliśmy na Przełęcz Logara i odwiedziliśmy źródełko Siri i Kalter.Naszą miejscowością turystyczną był Ksamil .To były piekne wakacje...i Albania nadal kusi...

Kanion piękny :) .
Tak, oj nadal kusi, postaram się zmobilizować po powrocie i wrzucić po dłuższej przerwie (niebytności tutaj), relację z tego roku.

Pozdrawiam:
kabar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 16.07.2015 15:44

Anesia napisał(a):
Jeszcze jedno pytanko może znasz odpowiedz czy prom z Komani do Forze przewozi samochody ? pozdrawiam

Cześć .
Kilka dni temu poprzez tę stronę http://www.alpin.al/?lang=EN zarezerwowałem sobie , przynajmniej taką mam nadzieję ,miejsce na promie . Po dwóch dniach przysłali mi potwierdzenie , prosząc jednocześnie abym był dostatecznie wcześniej gdyż rezerwacja i tak nie gwarantuje wjazdu przed innymi . Zobaczymy jak będzie .
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 16.11.2015 13:36

Postanowiłem się ogarnąć i coś nieco pokazać z ostatniego (lipcowego) urlopu.
W 2015 r. ponownie zawitaliśmy na aktywny wypoczynek do Albanii. Tym razem dogłębniej postanowiliśmy wyczesać południe kraju.
Organizacja, tradycyjnie własna. Skład osobowy bez zmian.
Pierwszy przystanek dojazdowy postanowiliśmy zrobić w Skopje. Ponieważ kiedyś już zwiedziliśmy to osobliwe miasto padło na hotel na południowych przedmieściach, poza centrum stolicy, tak aby rano móc swobodnie wyruszyć na szlak.
Do hotelu dojechaliśmy po zmroku.
Obrazek
Obrazek
Ładowanie akumulatorów.
Obrazek
Poranek wcale nie rześki.
Obrazek
Widok z pokoju na przedmieścia .
Obrazek
Po smacznym śniadaniu udało się jeszcze skorzystać z basenu
Obrazek
Obrazek
Pożegnanie pokoju
Obrazek
I w drogę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Anesia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anesia » 16.11.2015 15:05

Witaj zasiadam i czekam na dalszy ciąg Twojej relacji ,ciekawe co tym razem wynalazłeś ciekawego...w Albanii pozdrawiam
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 16.11.2015 17:03

ciekawe co tym razem wynalazłeś ciekawego...w Albanii pozdrawiam

Będzie to mix rzeczy znanych i lubianych i trochę wycieczek w mniej uczęszczane miejsca tak jak lubimy, z dala od cywilizacji o co niestety coraz trudniej zwłaszcza na południu kraju.

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2015 18:55

Zasiadam i ja, bo AL konkuruje z GR na przyszłoroczne wakacje.
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 17.11.2015 10:34

Zapowiada się ciekawa lektura na zimę!
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 17.11.2015 16:34

Zasiadam i ja, bo AL konkuruje z GR na przyszłoroczne wakacje.

Mam nadzieję, że AL wygra :D
Melkart
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melkart » 17.11.2015 16:37

Zapowiada się ciekawa lektura na zimę!

Czy ciekawa to nie wiem ale rzeczywiście ruszyłem w jesienne słoty, łatwiej jakoś się było zmobilizować :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania Północna & Kosovo, Albania Płd 2015 - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone