Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania - plaże i noclegi

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 08.05.2009 23:31

PS - Janniko ma rację, "nasi" operatorzy zrzynają do ostatniej skóry, Albanię 2007 przepłaciłem zdrowo Plusowi, teraz tez istnieje wyłącznie opcja SMSowa...

:roll: :roll: :lol: :lol:
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 09.05.2009 08:47

No tak, ale na to się zgodziliśmy i tego "chcieliśmy" - jak weszły tańsze rozmowy/smsy w UE, to operatorzy odbijają to sobie wyższymi zwykle niż wcześniej(!) taryfami w krajach nieunijnych.
Jacky - relację czytałem już wcześniej, ale Tobie praktycznie każda miejscowość się podobała :D Ja jadę z dwójką dzieci, w tym jednym rocznym, więc zwiedzania jak Ty w tym roku nie planuję większego.
Stąd moje pytanie(a)...
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 13:50

Podlacze sie do tematu , ktos z Was moze korzystal z rezerwacji hoteli w Albanii (Berat, Sarande) za posrednictwem edialtour - moje watpliwosci budzi w tej firmie chec pobrania zaliczki w wysokosci az 50% kosztow noclegow i jednoczesnie nie moge sie doprosic o zasady anulowania takiego bookingu
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.05.2009 18:17

Claude!
Wszyscy, którzy w ostatnich latach byli w Albanii odradzają rezerwacji!
Ponoć nie ma żadnego problemu z hotelami i hotelikami.
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 15.05.2009 18:35

Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 15.05.2009 19:52

sanchopan napisał(a):Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)

no to będziesz mieć puchy w pensjonatach i w knajpkach...
...
na trasie i na miejscu...
...
ale po pewnym czasie poczujesz brak atmosfery bułgarskiej....

:wink: :wink:
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 15.05.2009 20:39

jacky6 napisał(a):
sanchopan napisał(a):Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)

no to będziesz mieć puchy w pensjonatach i w knajpkach...
...
na trasie i na miejscu...
...
ale po pewnym czasie poczujesz brak atmosfery bułgarskiej....

:wink: :wink:

...a wtedy udam się do zarezerwowanego z góry **** AllInclusive w Słonecznym Brzegu. 8) :lol:
Dlatego jadę PRZED Bułgarią, a nie po - potem pewnie by mi się nawet nie chciało. :D
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 20:48

W Tiranie, na ktora chce rzucic okiem mam nocleg - dalej juz nie a troche sie obawiam bo jednak to szczyt sezonu.
O Bulgarie tez zahacze ale raczej okolice Sofi :lol:
Ostatnio edytowano 15.05.2009 21:02 przez claude, łącznie edytowano 1 raz
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 15.05.2009 21:01

claude napisał(a):W Tiranie, na ktora chce rzucic okiem mam nocleg - dalej juz nie a troche sie obawiam bo jednak to szczyt sezonu.
O Bulgarie tez zachacze ale raczej okolice Sofi :lol:

niezaliczenie plaży w Durres - to bluźnierstwo...
...
przeca to kamieniem ciepnąć...

:wink: :lol: :P
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 21:04

Wlasnie Duress mam zamiar ominac , tlumy Albanczykow (glownie z Tirany) - srednie plaze , jakos malo mnie pociaga to miasto. Wiecej czasu mam zamiar poswiecic poludniu Albanii, w planach tez 1 dniowy wyskok wodolotem z Sarande na Korfu
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 16.05.2009 19:04

Ja zamierzam pod koniec czerwca przejechać całe albańskie wybrzeże, aż do Sarande, potem powrót przez Grecję. Oczywiście planuję obowiązkowy pobyt nad morzem Jońskim
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 16.05.2009 20:22

Jedziesz samochodem ? Robiles jakies rezerwacje w Albanii noclegow czy jedziesz w ciemno ? Moze po powrocie cos napiszesz ? Bylyby jakies swieze informacje z tych rejonow. Ja wlasnie dopielem ostatnie rezerwacje i BiH mam nocleg(Mostar), w Chorwacji stane pod Dubrovnikiem a pozniej na 3 dni do Czarnogory (Budva), dalej do Tirany - tutaj mam jeszcze nocleg ale dalej juz w ciemno - Berat i Sarande. W planach jeden dzien na Korfu. Pozniej Ohrid , mam juz rezerwacje :-) i dalej Skopje. Pozniej Sofia i skok do Serbii gdzie zatrzymam sie pewnie w Belgradzie i Nivi Sad - tez jeszcze nic nie wybralem na noclegi
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 17.05.2009 09:23

Nie robiłem żadnych rezerwacji w Albanii. Poszukam czegoś na miejscu. Rezerwację zamierzam zrobić natomiast w Czarnogórze. Oczywiście jak wrócę to coś napiszę
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.05.2009 19:41

Abenteurer napisał(a):Nie robiłem żadnych rezerwacji w Albanii. Poszukam czegoś na miejscu. Rezerwację zamierzam zrobić natomiast w Czarnogórze. Oczywiście jak wrócę to coś napiszę

Abenteurer!
Czekam niecierpliwie na twoje relacje.
My jedziemy w sierpniu:
przez Serbię-Macedonię-Grecję - zaczynamy w Sarandze, wyszukujemy plaży na kilkudniowy pobyt gdzieś nad morzem Jońskim pomiędzy Sarandą a Vlere, a potem przez całe wybrzeże, być może zahaczając o Tiranę, na kilka dni pod Uclinj.]
Życzę udanej podróży
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 17.05.2009 22:00

Mam podobne zamiary tylko jedziemy dokładnie w drugą stronę. Kończymy w Sarande i wracamy przez Grecję, Macedonię. Chce wyjechać ok 23.06.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Albania - plaże i noclegi - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone