Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania - plaże i noclegi

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 09.05.2009 00:31

PS - Janniko ma rację, "nasi" operatorzy zrzynają do ostatniej skóry, Albanię 2007 przepłaciłem zdrowo Plusowi, teraz tez istnieje wyłącznie opcja SMSowa...

:roll: :roll: :lol: :lol:
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 09.05.2009 09:47

No tak, ale na to się zgodziliśmy i tego "chcieliśmy" - jak weszły tańsze rozmowy/smsy w UE, to operatorzy odbijają to sobie wyższymi zwykle niż wcześniej(!) taryfami w krajach nieunijnych.
Jacky - relację czytałem już wcześniej, ale Tobie praktycznie każda miejscowość się podobała :D Ja jadę z dwójką dzieci, w tym jednym rocznym, więc zwiedzania jak Ty w tym roku nie planuję większego.
Stąd moje pytanie(a)...
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 14:50

Podlacze sie do tematu , ktos z Was moze korzystal z rezerwacji hoteli w Albanii (Berat, Sarande) za posrednictwem edialtour - moje watpliwosci budzi w tej firmie chec pobrania zaliczki w wysokosci az 50% kosztow noclegow i jednoczesnie nie moge sie doprosic o zasady anulowania takiego bookingu
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.05.2009 19:17

Claude!
Wszyscy, którzy w ostatnich latach byli w Albanii odradzają rezerwacji!
Ponoć nie ma żadnego problemu z hotelami i hotelikami.
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 15.05.2009 19:35

Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 15.05.2009 20:52

sanchopan napisał(a):Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)

no to będziesz mieć puchy w pensjonatach i w knajpkach...
...
na trasie i na miejscu...
...
ale po pewnym czasie poczujesz brak atmosfery bułgarskiej....

:wink: :wink:
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 15.05.2009 21:39

jacky6 napisał(a):
sanchopan napisał(a):Ja też jadę "w ciemno" - choć to czerwiec, ale zawsze :)

no to będziesz mieć puchy w pensjonatach i w knajpkach...
...
na trasie i na miejscu...
...
ale po pewnym czasie poczujesz brak atmosfery bułgarskiej....

:wink: :wink:

...a wtedy udam się do zarezerwowanego z góry **** AllInclusive w Słonecznym Brzegu. 8) :lol:
Dlatego jadę PRZED Bułgarią, a nie po - potem pewnie by mi się nawet nie chciało. :D
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 21:48

W Tiranie, na ktora chce rzucic okiem mam nocleg - dalej juz nie a troche sie obawiam bo jednak to szczyt sezonu.
O Bulgarie tez zahacze ale raczej okolice Sofi :lol:
Ostatnio edytowano 15.05.2009 22:02 przez claude, łącznie edytowano 1 raz
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 15.05.2009 22:01

claude napisał(a):W Tiranie, na ktora chce rzucic okiem mam nocleg - dalej juz nie a troche sie obawiam bo jednak to szczyt sezonu.
O Bulgarie tez zachacze ale raczej okolice Sofi :lol:

niezaliczenie plaży w Durres - to bluźnierstwo...
...
przeca to kamieniem ciepnąć...

:wink: :lol: :P
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.05.2009 22:04

Wlasnie Duress mam zamiar ominac , tlumy Albanczykow (glownie z Tirany) - srednie plaze , jakos malo mnie pociaga to miasto. Wiecej czasu mam zamiar poswiecic poludniu Albanii, w planach tez 1 dniowy wyskok wodolotem z Sarande na Korfu
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 16.05.2009 20:04

Ja zamierzam pod koniec czerwca przejechać całe albańskie wybrzeże, aż do Sarande, potem powrót przez Grecję. Oczywiście planuję obowiązkowy pobyt nad morzem Jońskim
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 16.05.2009 21:22

Jedziesz samochodem ? Robiles jakies rezerwacje w Albanii noclegow czy jedziesz w ciemno ? Moze po powrocie cos napiszesz ? Bylyby jakies swieze informacje z tych rejonow. Ja wlasnie dopielem ostatnie rezerwacje i BiH mam nocleg(Mostar), w Chorwacji stane pod Dubrovnikiem a pozniej na 3 dni do Czarnogory (Budva), dalej do Tirany - tutaj mam jeszcze nocleg ale dalej juz w ciemno - Berat i Sarande. W planach jeden dzien na Korfu. Pozniej Ohrid , mam juz rezerwacje :-) i dalej Skopje. Pozniej Sofia i skok do Serbii gdzie zatrzymam sie pewnie w Belgradzie i Nivi Sad - tez jeszcze nic nie wybralem na noclegi
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 17.05.2009 10:23

Nie robiłem żadnych rezerwacji w Albanii. Poszukam czegoś na miejscu. Rezerwację zamierzam zrobić natomiast w Czarnogórze. Oczywiście jak wrócę to coś napiszę
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.05.2009 20:41

Abenteurer napisał(a):Nie robiłem żadnych rezerwacji w Albanii. Poszukam czegoś na miejscu. Rezerwację zamierzam zrobić natomiast w Czarnogórze. Oczywiście jak wrócę to coś napiszę

Abenteurer!
Czekam niecierpliwie na twoje relacje.
My jedziemy w sierpniu:
przez Serbię-Macedonię-Grecję - zaczynamy w Sarandze, wyszukujemy plaży na kilkudniowy pobyt gdzieś nad morzem Jońskim pomiędzy Sarandą a Vlere, a potem przez całe wybrzeże, być może zahaczając o Tiranę, na kilka dni pod Uclinj.]
Życzę udanej podróży
Abenteurer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abenteurer » 17.05.2009 23:00

Mam podobne zamiary tylko jedziemy dokładnie w drugą stronę. Kończymy w Sarande i wracamy przez Grecję, Macedonię. Chce wyjechać ok 23.06.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Albania - plaże i noclegi - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies