Re: Albania-pierwszy raz...dla tych co...planują pierwszy ra
napisał(a) Sol-Wagon » 15.12.2014 18:33
powiedz co cię interesuje odnośnie kwatery...jak dla mnie była mocno wystarczająca...
na noclegu bardziej zwracam uwagę czy czysta pościel niż czy extra wyposażona kuchnia i lakierowane meble...
1. woda ciepła w łazience bez problemu;
2. brak bieżącej wody w aneksie kuchennym; naczynia zmywaliśmy w umywalce w łazience;
3. łazianka nie jest ładna i mega czysta-nie chodzi o to że jest bud, ale zacieki i zardzewienia w "koncikach" nawet u siebie mogę znaleźć w domu jak bym chciał; w sumie nie pojechałem tam dokonywać testu "białej rękawiczki"; np. na noclegu tranzytowym w Cuprija w Serbii łazianka jak w domu...no ale albo za 6 nocy 100 EUR lub za 1 noc 35 EUR:p; brak zamykanej kabin prysznicowej czy zasuwanej kotary; zalecam więc myć się stojąc przodem do drzwi, gdyż w innym przypadku łazianka zachlapana...:p
(ja i tak w takich obcych noclegach biorę prysznic w klapkach);
4. aneksik kuchenny wyposażony w duży garnek, sitko do odcedzania, jakieś kieliszki, coś ze 2 kubki; warto mieć zawsze swoje sztućce...bo nie wiem czy na pewno były.../ polecam zabrać mały czajnik;
5. butla gazowa stoi na balkonie; mało zapałek (miałem swoją zapalniczkę);
6. lodówka działa, zamrażalnik średnio lub (ale baterie-wkłady do lodówki turystycznej schłodził);
7. bardzo mili i gościnni właściciele;
8. "namolny" do zabawy i na jedzenie pies:p
9. papier toaletowy nie był uzupełniany na bieżąco:p miałem swoje zapasy:p
10. jest TV, kilka kanałów greckich i albańskich;
11. na balkonie stolik i 2 krzesła plastikowe / działająca markiza;
12. mało spinaczy dla suszenia bielizny (Niemki prawie wszystkie zabrały):p
14. bardzo dobry dojazd i lokalizacja (asfaltowa droga pod dom, brak ruchu na drodze); widok na morze i Korfu; szum morza i cykad w nocy;
15. "płaski", równy parking przed domem;
16. potrójne przesuwane drzwi balkonowe: z szybą / moskitiera / "pełne";
...
o resztę pytaj...
czy coś mi przeszkadzało? nie...
czy wybrałbym jeszcze raz tę "VILLĘ"?:p tak...