Cropidło napisał(a):Zadam pytanie z innej beczki.
Czy ktoś z tutaj obecnych jechał z Sarajewa w kierunku Czarnogóry przez przejście graniczne w Hum.
Oglądałem niedawno na YT filmik Marcina Prokopa właśnie z tej trasy i widzę ciemność.
Natomiast wujek G prowadzi z Sarajewa do Albanii właśnie przez to przejście,a na zdjęciach SV
widziałem na tym mosteczku autokar.
Ktokolwiek coś wie?
Jechaliśmy na dwa busy 19 czerwca br. z Sarajewa przez przejście graniczne w m. Hum. Droga całkiem znośna, miejscami wąsko i trochę dziur ale bez najmniejszych problemów przejedziesz. Od granicy z Czarnogórą mijaliśmy autokar jadący w kierunku Sarajewa. Odniosłem wrażenie, że było dużo lepiej niż na różnych filmikach oglądanych w sieci. Polecam dalej przejechać przez Kanion Pivy, góry Durmitor (droga P14), a następnie wjechać do Albanii przez przejście graniczne w m. Vermosh-Guci - przejedziesz przez góry Przeklęte słynną drogą SH20. Czytałem przed wyjazdem, że po wjechaniu do Albanii na odcinku 500metrów brakuje asfaltu, ale nie potwierdzam tego. Asfalt jest na całym odcinku. Warto zatankować w Czarnogórze - my tankowaliśmy w m. Plav.