guma1906 napisał(a):Ja wyjeżdżam w tamte okolice około 13.08.2015r.
5.Co do trasy to pierwsze pytanie czy spokojnie przejedziemy samochodem osobowym ? Planuję
Rzeszów->Kosice->Budapeszt->Szeged->Belgrad-> Skopje->Ohryd->no i na Vlore czy Korcze ?? No i dalej to już gdzie będzie piękniej
6. O walucie coś czytałem ale warto się upewnić . Brać euro i w miejscowych bankach/kantorach wymieniać na Leki czy raczej Karta Visa ?
Trochę się rozpisałem ale liczę na wasze doświadczenie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
guma1906 napisał(a):Do Sol-Wagon:
- myślałem Skopje, Macedonia--> Ohryd --> Okręg Elbasan, Albania --> Vlora -->Himarë (wg gogle maps 449 km od skopje)
- Skopje --> Ochrid --> Korcza --> Tepelene --> Sarande --> Himare (wg google maps wychodzi 568)
guma1906 napisał(a):Ps. Pudelek w którym roku byłaś w tamtych rejonach ?
Miejscowość tandeta, taka Albańska wiocha jakich wiele, sklepy ze skromnym zaopatrzeniem, ludzie na nas patrzyli jak na małpy w zoo.
guma1906 napisał(a):Penie jery.ie : Jakby Pan czytał posty ze zrozumieniem to by Pan wiedział, że jeszcze nie byłem w Ksamil. Dlatego też zbieram opinie i przydatne porady od innych.
Wkrak a może orientujesz się ile orientacyjnie schodzi trasa ze Skopje->Elbasan->Sarande/Ksamil , a ile Skopje->Korcza->Tepelene->Sarande/Ksamil ?? Duża różnica godzinowo bo to co podaje gogle maps to wiadomo że poza zasięgiem
Przez Grecję chce wrócić żeby było jak najszybciej (jaka cena autostrad greckich od Albanii do Salonik i w górę ?) , natomiast w pierwszą stronę chce jechać którąś z tych 2 tras, żeby zobaczyć trochę Albanię od środka, a nie tylko wybrzeże
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe