Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
katja_24
Odkrywca
Re: Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 12.06.2014 17:09

Mam pytanko do osób, które odwiedziły słynną restauracje Kujtimi w Gjirokaster. Jak ja znaleźć? Ze jest na starym mieście to już wiem, ale kto podpowie, koło jakiego punktu orientacyjnego jej szukać?
paaulichaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paaulichaa » 13.06.2014 12:43

Witam mam pytanie do osób które były we wrześniu w Ksamil jak wygląda temperatura i czy po sezonie rzeczywiście jest spokój i mało się dzieje ? :) chodzi mi o dwa pierwsze tygodnie września.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 13.06.2014 17:05

Restauracja Kujtimi wystarczy wpisać znaleźć nie będzie trudno https://www.facebook.com/pages/Bar-Rest ... 8825139308
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 14.06.2014 09:46

mirass napisał(a):Restauracja Kujtimi wystarczy wpisać znaleźć nie będzie trudno https://www.facebook.com/pages/Bar-Rest ... 8825139308

Byłam na ich fejsie, na tripadvisor też. Problem w tym, że odnosnik z adresem prowadzi donikąd.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 14.06.2014 11:14

Napisałem do nich zobaczymy czy odpowiedzą:)
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 14.06.2014 12:01

Jeśli odpiszą, daj znać :)
Próbowałam na różne sposoby, wpisywałam adres w google i tez nic :/
Dlatego pytam tych, co byli, jak tam trafić.
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 14.06.2014 13:42

Czytam ten wątek już chyba 3. raz, bo jestem na etapie gorączkowego planowania wakacji :)

Mam takie pytanie - czy w albanii typowo jak na południu zjeść coś w knajpach można dopiero wieczorem?
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 14.06.2014 16:11

Zjeść możesz o każdej porze ale generalnie je się wieczorem.
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 17.06.2014 12:51

Dzięki wielkie :)
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 17.06.2014 18:43

Nie ma żadnych ograniczeń w najgorętszą porę dnia - tak jak ma to miejsce np. w Grecji lub na Malcie, nie ma także ograniczeń jeśl chodzi o jakąkolwiek inną porę dnia. Natomiast zauważyłem w kilku knajpach, zarówno w Ksamil, jak też w Sarande, że nie wszystko, co napisane jest w menu, późnym popułudniem jest dostępne, np. mieliśmy problem z przepyszną baraniną, którą kosztowaliśmy w Sarande i mieliśmy ponownie ochotę. O ile za pierwszym razem około 14.00 nie było problemu z tym daniem, to gdy chcieliśmy powtórzyć ten "zabieg" po kilku dniach około godziny 18.00 - baraninki już nie było i musieliśmy się tylko oblizać wspomnieniami...
Natomiast w Ksamil regularnie, wieczorem, wszelkie wieczorne zabawy z głośniejszą muzyką, a zatem też knajpki, musiały praktycznie codziennie kończyć działalność około północy. Po prostu - przypływała łodzią policja (wzywana jak nam wyjaśniono przez starszych Albańczyków) i nakazywała koniec zabawy z głośną muzyką. Muzyka milkła. Rozbawione towarzystwo, któremu "zabrano" muzykę rozchodziło się jak niepyszne do domów, więc i knajpy się zamykały.
Pozdrawiam
Romo
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 18.06.2014 10:40

Romo, czy mógłbys polecic jakąś dobrą niedrogą knajpkę w Ksamilu albo Sarandzie? Zdaje się, że będę mieszkała w kwaterze, którą polecałeś (chyba to byłeś Ty ) czyli u Gentiana z ksamil.gr :)
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 19.06.2014 00:55

Widzę Gentian popularny jest , ja będę u niego na początku lipca a że jadę pierwszy raz to chłonę wszelkie wiadomości
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 19.06.2014 09:49

jerry.ie napisał(a):Widzę Gentian popularny jest , ja będę u niego na początku lipca a że jadę pierwszy raz to chłonę wszelkie wiadomości

Ja też jadę pierwszy raz. Troche mnie przeraża brak kabiny czy chociaż brodzika, ale skoro w tamtych okolicach wybrali takie rozwiązanie to widac zdaje egzamin. Jaki pokój zarezerwowałeś? My nr 8, bo z tych mniejszych byla wolna 6 i 8.
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 20.06.2014 08:57

katja_24 napisał(a):
jerry.ie napisał(a):Widzę Gentian popularny jest , ja będę u niego na początku lipca a że jadę pierwszy raz to chłonę wszelkie wiadomości

Ja też jadę pierwszy raz. Troche mnie przeraża brak kabiny czy chociaż brodzika, ale skoro w tamtych okolicach wybrali takie rozwiązanie to widac zdaje egzamin. Jaki pokój zarezerwowałeś? My nr 8, bo z tych mniejszych byla wolna 6 i 8.

Witam , rezerwację mam od 08 lipca na dwie osoby ale Gentian mi nie podał nr pokoju a łazienki faktycznie są dziwne , najważniejsze że są . Pozdrawiam :papa:
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 20.06.2014 10:05

jerry.ie napisał(a):
katja_24 napisał(a):

Witam , rezerwację mam od 08 lipca na dwie osoby ale Gentian mi nie podał nr pokoju a łazienki faktycznie są dziwne , najważniejsze że są . Pozdrawiam :papa:

Ja pytałam o nr-y wolnych pokoi, dlatego pewnie zarezerwowałam konkretny ;)
My będziemy w Ksamilu 27.08-1.09, więc mam nadzieję, że po powrocie podzielisz się wrażeniami. Gentian wydaje sie być w porządku, ciekawa jestem, jak będzie wyglądało dogadywanie sie na miejscu :)
Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011) - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone