Romo napisał(a):"...Tym bardziej, że chcemy jechać z Ohridu przez Meteory do Ksamil, a to wg viamichelin 8h drogi + zwiedzenie klasztorów. ..."
Katja, przepraszam, że "wtrancam" nie wiem co prawda, co masz na myśli mówiąc "zwiedzanie klasztorów", ale jeżeli chcesz chociaż do dwóch-trzech wejść - a resztę "objechać" z zewnątrz, to na to zwiedzanie zarezerwuj sobie również kilka godzin... a może rozważ nocleg pod Meteorami?
Pozdrawiam
Romo
wkrak napisał(a):A odpisał ktoś z Borsh? Może być powyżej 20E za dwójkę.
My jedziemy napierw na środkową część wybrzeża Spille-Divjake, a później na południe. Wolę miec namiary niż szukać czegoś w tym upale.
mirass napisał(a):Witam!
My również jedziemy do Albanii i mamy zarezerwowane pokoje w Ohrydzie,Sarandzie i Kastaraki wszystko przez Booking ,duży wybór ,prosto i bez przelewów zaliczek itp, płacisz dopiero na miejscu.Zrezygnować możesz przeważnie tydzień przed datą przyjazdu ja zmieniałem hotele parę razy i wszystko ok---pozdrawiam
tiwa napisał(a):Byłem pierwszy raz w Albanii we wrześniu ub. roku. Spałem w Borsh i Ksamil, zwiedziłem Sarandę, zdecydowanie najbardziej podobało mi się w Ksamil (uwaga: było już po sezonie i mało ludzi). Nocleg dla dwojga za 25 euro ( w Ksamil ) brałbym bez wybrzydzania i odpuściłbym sobie szukania na siłę czegoś za 20 euro.
mirass napisał(a):W tamtym roku w lipcu było średnio 37 stopni ale nie było tak źle ponieważ wiał wiatr tak że na plaży niektóre osoby się przykrywały ręcznikami:)W lipcu nie było problemów z kwaterami ale w sierpniu czytałem na forum gazeta.pl że jeździli i 5 godzin w poszukiwaniu kwatery ponieważ wszystko było zajęte.Sezon w Albanii zaczyna się po 15 lipca dlatego ja jeżdżę na początku lipca.
mirass napisał(a):Dla tego proponuję rezerwować na booking ,to nic nie kosztuje i nerwacji się nie dostaje:) a koszt nie jest większy,ja za apartament 4 czy 5 osobowy, 50m z aneksem kuchennym,klimą itp płacę 40Eu czyli po 8Eu na osobę z tym że nas jest dwoje w tym apartamencie
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe