Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
heca7
Cromaniak
Re: Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 28.05.2014 11:05

Na pewno. Mam ten sam nick :wink:
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 28.05.2014 22:16

"...Tym bardziej, że chcemy jechać z Ohridu przez Meteory do Ksamil, a to wg viamichelin 8h drogi + zwiedzenie klasztorów. ..."
Katja, przepraszam, że "wtrancam" :wink: nie wiem co prawda, co masz na myśli mówiąc "zwiedzanie klasztorów", ale jeżeli chcesz chociaż do dwóch-trzech wejść - a resztę "objechać" z zewnątrz, to na to zwiedzanie zarezerwuj sobie również kilka godzin... a może rozważ nocleg pod Meteorami?
Pozdrawiam
Romo
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 30.05.2014 10:13

Romo napisał(a):"...Tym bardziej, że chcemy jechać z Ohridu przez Meteory do Ksamil, a to wg viamichelin 8h drogi + zwiedzenie klasztorów. ..."
Katja, przepraszam, że "wtrancam" :wink: nie wiem co prawda, co masz na myśli mówiąc "zwiedzanie klasztorów", ale jeżeli chcesz chociaż do dwóch-trzech wejść - a resztę "objechać" z zewnątrz, to na to zwiedzanie zarezerwuj sobie również kilka godzin... a może rozważ nocleg pod Meteorami?
Pozdrawiam
Romo

"Wtrancanie się" jest jak najbardziej wskazane :lol:
Mam juz zarezerwowany nocleg w Kastraki :)
Ale w Albanii nadal nic nie mogę znaleźć. Większośc w ogóle nie odpisuje na maila. Polecany na forum Gentian z ksamil.gr ma wolne tylko 3 pokoje i szczerze żaden mi sie nie podoba :? Inne hotele, z ktorych mi odpisano chca 25-30 e za dwie osoby, a ja sie uparłam, że znajdę za 20 e ;)
Możesz cos polecić? Wiem, ze byłeś, gdzieś juz czytałam Twoje wypowiedzi ale nie przypominam sobie, żebys podawał jakies namiary :) Może byc Ksamil, może byc obrzeże Sarandy, Lukove, Borsh. Jeśli mógłbys pomóc, będę wdzieczna. Dhermi tez moze być, bo tam jadę później ;)
Mam głupie pytanie: jak na tym forum dodac watek do obserwowanych? Nigdzie nie widze takiej opcji :oops:
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 30.05.2014 17:53

A odpisał ktoś z Borsh? Może być powyżej 20E za dwójkę.
My jedziemy napierw na środkową część wybrzeża Spille-Divjake, a później na południe. Wolę miec namiary niż szukać czegoś w tym upale.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 30.05.2014 18:46

Witam!
My również jedziemy do Albanii i mamy zarezerwowane pokoje w Ohrydzie,Sarandzie i Kastaraki wszystko przez Booking ,duży wybór ,prosto i bez przelewów zaliczek itp, płacisz dopiero na miejscu.Zrezygnować możesz przeważnie tydzień przed datą przyjazdu ja zmieniałem hotele parę razy i wszystko ok---pozdrawiam
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 30.05.2014 22:01

Byłem pierwszy raz w Albanii we wrześniu ub. roku. Spałem w Borsh i Ksamil, zwiedziłem Sarandę, zdecydowanie najbardziej podobało mi się w Ksamil (uwaga: było już po sezonie i mało ludzi). Nocleg dla dwojga za 25 euro ( w Ksamil :) ) brałbym bez wybrzydzania i odpuściłbym sobie szukania na siłę czegoś za 20 euro.
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 31.05.2014 10:40

wkrak napisał(a):A odpisał ktoś z Borsh? Może być powyżej 20E za dwójkę.
My jedziemy napierw na środkową część wybrzeża Spille-Divjake, a później na południe. Wolę miec namiary niż szukać czegoś w tym upale.

Ja w ogóle tam nie pisałam, chyba nie widziałam żadnych ogłoszen na necie. Poszukaj poza portalami typu booking. Ja tak szukam i wpadło mi w oko kilka kwater.
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 31.05.2014 10:42

mirass napisał(a):Witam!
My również jedziemy do Albanii i mamy zarezerwowane pokoje w Ohrydzie,Sarandzie i Kastaraki wszystko przez Booking ,duży wybór ,prosto i bez przelewów zaliczek itp, płacisz dopiero na miejscu.Zrezygnować możesz przeważnie tydzień przed datą przyjazdu ja zmieniałem hotele parę razy i wszystko ok---pozdrawiam

Ohrid i Kastraki też rezerwowałam przez Booking. Podobnie 2 noce w Sarajewie w drodze powrotnej. Ale Sarande mnie nie interesuje, a w Ksamilu nie znalazłam nic wartego uwagi, dlatego szukam na własną rękę.
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 31.05.2014 10:44

tiwa napisał(a):Byłem pierwszy raz w Albanii we wrześniu ub. roku. Spałem w Borsh i Ksamil, zwiedziłem Sarandę, zdecydowanie najbardziej podobało mi się w Ksamil (uwaga: było już po sezonie i mało ludzi). Nocleg dla dwojga za 25 euro ( w Ksamil :) ) brałbym bez wybrzydzania i odpuściłbym sobie szukania na siłę czegoś za 20 euro.

Spokojnie, kwater jest sporo, więc wybrzydzanie jest jak najbardziej na miejscu ;) Jak nie znajdę, pojadę w ciemno. Pierwszy raz w Montenegro też bylismy w ciemno i nie było problemów :) Tylko ten upał mnie przeraża.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 31.05.2014 16:09

W tamtym roku w lipcu było średnio 37 stopni ale nie było tak źle ponieważ wiał wiatr tak że na plaży niektóre osoby się przykrywały ręcznikami:)W lipcu nie było problemów z kwaterami ale w sierpniu czytałem na forum gazeta.pl że jeździli i 5 godzin w poszukiwaniu kwatery ponieważ wszystko było zajęte.Sezon w Albanii zaczyna się po 15 lipca dlatego ja jeżdżę na początku lipca.
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 31.05.2014 16:23

mirass napisał(a):W tamtym roku w lipcu było średnio 37 stopni ale nie było tak źle ponieważ wiał wiatr tak że na plaży niektóre osoby się przykrywały ręcznikami:)W lipcu nie było problemów z kwaterami ale w sierpniu czytałem na forum gazeta.pl że jeździli i 5 godzin w poszukiwaniu kwatery ponieważ wszystko było zajęte.Sezon w Albanii zaczyna się po 15 lipca dlatego ja jeżdżę na początku lipca.

Zgadza się. Ja pojechałem w zeszłym roku 17 sierpnia i nie mogłem w Ksamil znaleźć noclegu, w Sarande również. Oba miasta były niesamowicie nabite. Fakt, była to sobota, późne popołudnie, ale przez 3 godziny nic nie znaleźliśmy. Przekimaliśmy się w samochodach przy plaży i na drugi dzień znaleźliśmy nocleg w Himare. Oprócz zagranicznych turystów, było masę albańczyków z Tirany.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 31.05.2014 17:28

Dla tego proponuję rezerwować na booking ,to nic nie kosztuje i nerwacji się nie dostaje:) a koszt nie jest większy,ja za apartament 4 czy 5 osobowy, 50m z aneksem kuchennym,klimą itp płacę 40Eu czyli po 8Eu na osobę z tym że nas jest dwoje w tym apartamencie :)
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 31.05.2014 18:18

mirass napisał(a):Dla tego proponuję rezerwować na booking ,to nic nie kosztuje i nerwacji się nie dostaje:) a koszt nie jest większy,ja za apartament 4 czy 5 osobowy, 50m z aneksem kuchennym,klimą itp płacę 40Eu czyli po 8Eu na osobę z tym że nas jest dwoje w tym apartamencie :)

Jedyny raz jechałem w ciemno i z mojego doświadczenia wolę wcześniejszą rezerwację.
Booking jak najbardziej, natomiast wciąż relatywnie mało jest tam albańskich ogłoszeń
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 01.06.2014 09:57

Słuchajcie, czy kwatery przy głównych plażach w Ksamil sa naprawde niepolecane? Nie ukrywam, że odgłosy imprez to nie jest to, co tygrysy lubia najbardziej ;) Czy po 27 sierpnia nadal będzie głosno czy to już po sezonie?
red78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) red78 » 02.06.2014 08:15

Jedyny raz jechałem w ciemno i z mojego doświadczenia wolę wcześniejszą rezerwację.
Booking jak najbardziej, natomiast wciąż relatywnie mało jest tam albańskich ogłoszeń[/quote]

Witam
a znasz może jakiś portal gdzie są oferty noclegów (apartamenty, hotele) w okolicy Sarande, ksamil poza booking.com
Ja planuje wakacje w Albani od 14-26 lipca i cały czas zastanawiam sie czy bukować to co jest dostępne na booking com czy jechać w ciemno i tam sobie na miejscu poszukać.
Czy ktoś się orientuje jak tam było w ub roku z noclegami w połowie lipca czy jest problem coś samemu znaleźć
i jak sie to faktycznie ma kwotowo.
Wg bookinga cena za nocleg od osoby od ok 60 zł w zwyż.
Z góry dziekuje za udzielenie informacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011) - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone