Re: Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011
napisał(a) katja_24 » 28.05.2014 10:00
heca7 napisał(a):katja_24 napisał(a):marwyk napisał(a):sierpien w Albani jest drogi - ciezko wtedy o kwatery wiec planuj wakacje w lipcu chocby koncem albo we wrzesniu
Niestety nie mam takiej możliwości. W lipcu nie przeżyje upałów, a przed połowa września musze wrócić. Zreszta załapię sie jedynie na 5 dni sierpnia, bo będę tam 26.08.
Byłam na stronie kwater polecanych wyżej, cena atrakcyjna, ale wyglada na to, że wymagaja płatnosci z góry.
Po prostu pojedź w ciemno
Podobno tam łatwiej znaleźć kwaterę na miejscu niż w Cro. Jeżeli jesteście bez dzieci to sobie poradzicie. Ja jadę z trójką i jak pisałam wiele razy nie wyobrażam sobie chodzić z nimi od domu do domu. Ale gdybym była tylko z mężem...
Za stara już chyba na to jestem
Jakos mi sie nie chce szukac przez kilka godzin noclegu w 30 stopniowym upale. Jeszcze 2-3 lata temu byłoby OK, ale po meczarni w Basce na Krku jakoś nie mam na to ochoty. Tym bardziej, że chcemy jechać z Ohridu przez Meteory do Ksamil, a to wg viamichelin 8h drogi + zwiedzenie klasztorów. A potem jeszcze szukanie kwatery...Tak, definitywnie jestem za stara
No chyba, że nie znajdę nic ciekawego na necie, wtedy nie mam wyjścia.
BTW, my sie chyba "znamy" z albańskiego forum na Gazecie