Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
azymut38
Odkrywca
Re: Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 26.04.2014 19:54

Witam. Właśnie dostałem maila z Albanii z ceną 20 Euro za apartament...
To jakiś żart jest?
Czy naprawdę takie są tam ceny?

W tym roku po raz czwarty chciałem do Chorwacji ale poszaleli po wejściu do Euro i nie dostałem oferty poniżej 70-80 eurasów.
Dlatego tak poważnie myślę o Albanii.
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 26.04.2014 20:02

azymut38 napisał(a):...To jakiś żart jest?
Czy naprawdę takie są tam ceny?...

A co, uważasz, że za drogo? :D :lol: A tak poważnie... od trzech lat tyle płacę w Ksamil z apartament 3-osobowy w drugiej połowie lipca.
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 26.04.2014 20:14

To nieźle, jestem w delikatnym szoku. Gdybym się zdecydował, to zostaje mnóstwo kasy chociażby na knajpy czy wycieczki. Muszę poważnie przemyśleć temat z Albanią.
Mógłbyś podesłać ew. namiary na kwaterę? Ta oferta co dostałem jest niby 400 metrów od morza a wiadomo, ze mi zależy by było jeszcze bliżej...
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 26.04.2014 20:24

Namiar oczywiście mogę podać http://ksamil.gr ale jest to dalej niż Twoje 400 m :-( W sumie to nawet byliśmy zadowoleni, że nie przy samej plaży, bo wieczorem odgłosy dyskotek nie były uciążliwe ;-)
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 27.04.2014 11:23

przepioor napisał(a):Namiar oczywiście mogę podać http://ksamil.gr ale jest to dalej niż Twoje 400 m :-( W sumie to nawet byliśmy zadowoleni, że nie przy samej plaży, bo wieczorem odgłosy dyskotek nie były uciążliwe ;-)

Dzięki , informacja na pewno się przyda wyjeżdzającym czyli mi też , planuję wyjazd początkiem lipca w ciemno mam nadzieje że coś znajdę szybko i sprawnie . Pozdrawiam :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.04.2014 13:17

relacja została "wydźwignięta" i dzięki temu zapodałem ją jeszcze raz, wspaniałe wybrzeże tej południowej Albanii, na dokładkę jeszcze Grecja (Zakynthos/Kerkira) i wymiękam, liczę że trafię kiedyś w tamte strony i za żywo zobaczę te cudne przestrzenie
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 01.05.2014 17:21

Mam ważne pytanko. Wracając z Albanii przez Grecję chciałbym jeszcze zahaczyć dodatkowo 4-5 dni właśnie w Grecji. Co możecie mi zaproponować? Może byliście gdzieś po drodze? Interesują mnie tereny bliżej Salonik lub na stricte północno-zachodnim wybrzeżu. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Korfu odpada ze względu na koszty przeprawy promowej.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 01.05.2014 20:10

azymut38 napisał(a):Mam ważne pytanko. Wracając z Albanii przez Grecję chciałbym jeszcze zahaczyć dodatkowo 4-5 dni właśnie w Grecji. Co możecie mi zaproponować? Może byliście gdzieś po drodze? Interesują mnie tereny bliżej Salonik lub na stricte północno-zachodnim wybrzeżu. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Korfu odpada ze względu na koszty przeprawy promowej.

Ja w tamtym roku byłem na odwrót, będąc w Sarande, Ksamil, Butrint jechałem z Vasiliki (Lekada)...
pablojumper87
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablojumper87 » 08.05.2014 12:26

witam!!!

Wybieram się od 10 czerwca do Ksamil do pensjonatu Murati . Mam pytanie odnośnie tego jaka pogodę mogę spodziewać się w tym terminie czy będzie bardzo ciepło na kąpiele? Modlę się po cichu o chociaż 25 C w cieniu co dało by na słońcu pewnie z jakieś 30 C..... Druga sprawa czy woda w Ksamil naprawdę jest tak turkusowa i czysta jak na zdjeciach? Do tej pory nigdzie nie byłem nad morzem poza naszym bałtykiem i zastanawiam się czy to rzeczywiście będzie efekt WoW:). Mam nadzieję również że temperatura wody bedzie wysoka minimum ze 22 C tym bardziej że Ksamil połozone jest w zatoce co sprzyja temu że woda jest cieplejsza niż na otwartm morzu w tych rejonach.... co o tym sądzicie? Aha jadę z dziewczyną autobusem i zastanawiam się jaką trasą będziemy jechać.... czy ktoś może jechał już z biurem podrózy i wie jaką trasę przemierazją autobusy turystyczne do Ksamil???? Wolałbym jechać osobiście droga nadmorską z Vlore ale chyba na to nie mam za bardzo co liczyć ......
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 08.05.2014 18:04

Co do wody to jestem pewien, że ci szczena opadnie...
Miałem podobnie jak zobaczyłem po raz pierwszy południowe morze, tego nie da się porównać do Bałtyku.
W Bałtyku, w Niechorzu, gdzie woda jest naprawdę OK jak na polskie warunki, stojąc po szyję w wodzie widać kostki...w Adriatyku czy innych morzach południowych kilkanaście metrów przejrzystości to nic wielkiego - życzę więc miłych wrażeń!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.05.2014 18:39

azymut38 napisał(a):Co do wody to jestem pewien, że ci szczena opadnie...
Miałem podobnie jak zobaczyłem po raz pierwszy południowe morze, tego nie da się porównać do Bałtyku.
W Bałtyku, w Niechorzu, gdzie woda jest naprawdę OK jak na polskie warunki, stojąc po szyję w wodzie widać kostki...w Adriatyku czy innych morzach południowych kilkanaście metrów przejrzystości to nic wielkiego - życzę więc miłych wrażeń!

oglądając tylko grafikę szczena opada, a co dopiero na żywca...
nie porównujmy tego czego nie da się porównać... choć nad Bałtyk ciągnie
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 14.05.2014 09:37

azymut38 napisał(a):Mam ważne pytanko. Wracając z Albanii przez Grecję chciałbym jeszcze zahaczyć dodatkowo 4-5 dni właśnie w Grecji. Co możecie mi zaproponować? Może byliście gdzieś po drodze? Interesują mnie tereny bliżej Salonik lub na stricte północno-zachodnim wybrzeżu. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Korfu odpada ze względu na koszty przeprawy promowej.

Cześć,
ja w zeszłym roku też byłem na południu Albanii (Himare), a potem 1 tydz. w Czarnogórze. W tamtą stronę, jechałem przez Grecję, zwiedzaliśmy meteory - gorąco polecam jak będziesz wracał przez Grecję. Trzeba zboczyć z autostrady na trasę E92 i jechać ok 45 km w stronę Kalampaki. Trasa przez Grecję, Macedonię, Serbię, Węgry i Słowację jest bardzo przyjemna, (ok 2200 km, ale 3/4 dystansu to autostrady całkiem dobrej jakości)
pozdrawiam i powodzenia
M.C.
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 14.05.2014 10:55

azymut38 napisał(a):Witam. Właśnie dostałem maila z Albanii z ceną 20 Euro za apartament...
To jakiś żart jest?
Czy naprawdę takie są tam ceny?

W tym roku po raz czwarty chciałem do Chorwacji ale poszaleli po wejściu do Euro i nie dostałem oferty poniżej 70-80 eurasów.
Dlatego tak poważnie myślę o Albanii.

Cena jest normalna.
Zależy jak daleko od plaży, my wynajmowaliśmy w zeszłym roku pod koniec sierpnia apartament dla 4 osób (2 pokoje z kuchnią i balkon) jakieś 30 metrów od plaży z widokiem na morze i Korfu.
Grecy za apartament z widokiem na morze liczyli więcej w Ksamil, Albańczycy taniej. Generalnie Grecy na całym wybrzeżu Albańskim liczyli sobie więcej za wynajem.
Jeśli dalej od morza, jakieś 300-400 metrów, to cena spada: miałem oferty za 15 € za apartament, ale nie chciało nam się chodzić :D
Pozdrav
red78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) red78 » 22.05.2014 09:26

W Albanii ostatnio byłem w 2007r dość przypadkowo wypad z Dubrownika na 1 dzień z noclegiem w Dures (środek lipca upał jak fix w cieniu 46*), wybieram się z żoną i 2 znajomych 1 autem (wiek po 30 :)) w lipcu tj 4.07 piątek po południu lub tydzień później w niedzielę po południu kwestia dopasowania urlopów jak wiadomo niektórzy w tym kraju jeszcze pracują.
Wyjazd z Krakowa. Jeśli ktoś planuje wyjazd w podobnym terminie proszę o info na meila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Fajnie byłoby z kimś pojechać zawsze raźniej większą ekipą.
Trasa do ustalenia jeszcze. Docelowe miejsce również nie ustalone w planach południe albanii (Sarande, Ksamil). na bookingu cos przeglądam poki co hotele
Jaacek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaacek » 22.05.2014 22:28

jerry.ie napisał(a):
Mudzahid napisał(a):
jerry.ie napisał(a):Po małej naradzie przy resztkach rakij przywiezionej z cro postanowiono urlop w 2014r - Ksamil , po przeczytaniu relacji i obejrzeniu zdjęć jestem przekonany na 100 % , do zobaczenia :papa:

Jeśli potrzebujesz informacji na temat Ksamil To zapraszam na priv lub też jak będziesz w PL to zapraszam po sąsiedzku do Wałbrzycha.. szczegóły na priv :)

Sąsiad próbuję się z tobą kontaktować na priv ale coś nie wydaje , jadę do Ksamil na poczatku lipca . Może ktos wybiera sie w podobnym terminie . POZDRAWIAM :papa:

Ja będę w Ksamil od 27.06-4.07, będę jechał z Kotoru gdzie spędzam wcześniej tydzień, powrót przez Grecję
Ostatnio edytowano 22.05.2014 22:36 przez Jaacek, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011) - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone