tompie68 napisał(a):mikeee napisał(a):Trasa wzdłuż jeziora szkoderskiego w stronę Albanii powala na kolana. No MEGA!!. Podobnie kanion Pivy i jezioro Pivsko (nazwa też zacna)
Zgadzam się w 100%. Czarnogóra przepiękna. Polecam przedłużenie tej drogi do Cetynie. Po drodze zakole Rijeki Crnojevica. Urzeka i czaruje. Po za tym stoi tam Czarnogórzec sprzedający wino i częstujący figami i winogronami. Bardzo miły i przyjazny i gadatliwy. Jeśli zaś chodzi o Albanię to wpadliśmy do niej dosłownie na chwilę zmierzyć się ze stereotypami i mitami. Co nas uderzyło to zróżnicowanie majątkowe. Obok bardzo dużych i bogatych domów stoją bardzo biedne, rozpadające się chałupki. Droga do Shodry w miarę dobra, asfaltowa, ludzie mili. Co najważniejsze nikt nas nie napadł, nie zabił ani nie zamknął. Reasumując kolejny mit upadł.
heca7 napisał(a):Hej Jesteśmy prawie pewni, że Albania w przyszłym roku. Tylko czy ją dam radę dojechać? Nie dałam rady wjechać na sv . Jure . Ostatni atak paniki -stara droga do miasta Hvar . Córka mówiła oddychaj a ją miałam głowę między nogami.
Jest szansa na dotarcie do Ksamila z Warszawy bez pod jazdów a,la Sv. Jure ?
Szukać rezerwacji wcześniej czy jechać w ciemno? Z 3 dzieci ( 12 , 9, 7)? Tym razem wolelibyśmy nie wiezc prowiantu jak do Cro Czy można na miejscu wykupić wyżywienie?
Czy przełom sierpnia i września jest ok?
Sorry za błędy-TABLET
jerry.ie napisał(a):Po małej naradzie przy resztkach rakij przywiezionej z cro postanowiono urlop w 2014r - Ksamil , po przeczytaniu relacji i obejrzeniu zdjęć jestem przekonany na 100 % , do zobaczenia
KarKoz napisał(a):Mikeee świetna wyprawa, miło by było widzieć relację ze zdjęciami.
Bardzo miło wspominam wakacje zarówno w Czarnogórze jak i w Albanii. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś spędzę tam urlop.
Pozdro...
Mudzahid napisał(a):jerry.ie napisał(a):Po małej naradzie przy resztkach rakij przywiezionej z cro postanowiono urlop w 2014r - Ksamil , po przeczytaniu relacji i obejrzeniu zdjęć jestem przekonany na 100 % , do zobaczenia
Jeśli potrzebujesz informacji na temat Ksamil To zapraszam na priv lub też jak będziesz w PL to zapraszam po sąsiedzku do Wałbrzycha.. szczegóły na priv
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe