Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
przepioor
Odkrywca
Re: Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 04.08.2013 12:20

Właśnie wróciliśmy z Ksamil. W Albanii wszystko zmienia się w niesamowitym tempie! Można już gdzieniegdzie płacić kartą! Przykłady: stacja benzynowa tuż przed Sarandą od strony Ksamil - co prawda pan dolicza 3% prowizji bankowej, ale że benzynę ma po 175 ALL/l a nie 185 jak w innych stacjach, to i tak wychodzi taniej!
Drugi przykład - Hotel Panorama w Kruji - i za hotel i w restauracji można płacić kartą.
Na razie to tyle na gorąco
Pozdrawiam
Jacek
sundayr70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sundayr70 » 04.08.2013 14:31

Witaj ,
Wybieram się do Ksamil 24.08.2013 (w ciemno) czy mógłbyś na świeżo podać wszystkie aktualne informacje.
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 04.08.2013 20:21

Poczytaj moje poprzednie wpisy w tym wątku - jak będziesz miał jakieś dodatkowe pytania, to postaram się odpowiedzieć.
janek_pl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek_pl » 05.08.2013 15:42

przepioor napisał(a):Właśnie wróciliśmy z Ksamil. W Albanii wszystko zmienia się w niesamowitym tempie! Można już gdzieniegdzie płacić kartą! Przykłady: stacja benzynowa tuż przed Sarandą od strony Ksamil - co prawda pan dolicza 3% prowizji bankowej, ale że benzynę ma po 175 ALL/l a nie 185 jak w innych stacjach, to i tak wychodzi taniej!
Drugi przykład - Hotel Panorama w Kruji - i za hotel i w restauracji można płacić kartą.
Na razie to tyle na gorąco
Pozdrawiam
Jacek

Też tankowałem kilka dni temu na tej stacji. Mimo wszystko ostrzegam !!! Mnie próbowano skasować w Euro. Tzn cena jaka była w euro na dystrybutorze dopiero była przeliczana na ALL i wtedy + 3% za kartę. Na całe szczęście nie dałem się nabrać. Kazałem mu policzyć ilość litrów * 175ALL i wtedy + 3%. Zaoszczędziłem ok 100zł.

Jak ktoś ma ochotę to tutaj jest kilka fotek z mojego wyjazdu http://panzaparatem.pl/
sundayr70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sundayr70 » 05.08.2013 16:40

Mudzahid napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Odświeżam wątek. Wybieramy się do Albanii - Ksamil od 1go sierpnia proszę o info z tego roku. Ceny, porady stan dróg etc.

To będziesz miał ciasno, jak już przedmówca to powiedział.. tam od sierpnia zaczyna się ścisły sezon.
Ceny w sklepach można powiedzieć , że bez zmian. Wiadomo, że to miejscowość nadmorska to i ceny w marketach wyższe niż w głębi kraju. Ogólnie ceny sklepowe jak u nas.
Do Ksamil polecam jechać przez Grecję.
Porady: jak będziecie plażować na płatnych leżakach to lepiej dogadać się ze "stójkowym" i rezerwować leżaki z dnia na dzień, lub wcześniej rano, najlepiej przyjść z ręcznikiem, zostawić na leżaku, zapłacić za leżaczki...

Ja wybieram się 24.08.2013. Czy pod koniec sierpnia też jest ciasno.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 05.08.2013 22:15

Witam!
Ja byłem od 14.07 i na plażach było pusto leżaki od 300-500 lek.
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 06.08.2013 10:59

Witam,

od 17.08 do 24.08 mam zaplanowany pobyt w Albanii. Nie mam żadnej rezerwacji, a jest nas 8. Nie chciałbym tracić czasu na szukanie na miejscu, w związku z powyższym, czy ktoś mógłby polecić fajny hotel w okolicach Ksamil, Saranda ew. gdzieś na wybrzeżu od Sarandy do Vlore. Zależy nam, aby był blisko morza z "odpowiednim" widokiem, miejscami parkingowymi. Może być w mieście, lub poza. Wartością dodaną byłaby smaczna kuchnia.
Jeśli ktoś ma namiar na taki hotel, byłbym zobowiązany.
pozdrawiam

MC
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 06.08.2013 16:52

Możesz tutaj spróbować http://forum.gazeta.pl/forum/w,29338,14 ... BANII.html
nie znam tematu ale wiem że to małżeństwo polsko-albańskie i udzielają szybko odpowiedzi-pozdrawiam
www.mirmira.pl
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 06.08.2013 21:10

janek_pl napisał(a): Mimo wszystko ostrzegam !!! Mnie próbowano skasować w Euro. Tzn cena jaka była w euro na dystrybutorze dopiero była przeliczana na ALL i wtedy + 3% za kartę. Na całe szczęście nie dałem się nabrać. Kazałem mu policzyć ilość litrów * 175ALL i wtedy + 3%. Zaoszczędziłem ok 100zł.

A z jakiej okazji ta prowizja bankowa - przecież to nie Twój problem, to ja już wolałbym płacić w euro jak płacić prowizje bankową.
Faktycznie trzeba uważać mnie raz w tym sklepie na zdjęciu policzyła za dwa lody i wzięła cenę tego droższego - zorientowałem się na drugi raz jak brałem takie same i zapłaciłem z rachunkiem 50 mniej, za brzoskwinie zapłaciłem za 3 kg a dostałem 2 i na plaży za te kulki z czekolada gość nie miał wydać wiec sobie zaokrąglił cenę 100% w górę.
Ale toi wszystko to grosze - przy tankowaniach i wymianach waluty w kantorze nie było problemów płaciłem tyle co na dystrybutorze pomimo ze pisało Euro w Lekach
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 06.08.2013 21:26

Płaciłem za różne rzeczy i nikt nawet nie próbował oszukiwać widocznie ktoś ma pecha:) Na stacjach benzynowych kolega płacił tylko kartą za gaz -oczywiście nie na wszystkich jest taka możliwość.
janek_pl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek_pl » 06.08.2013 21:37

marwyk napisał(a):
janek_pl napisał(a): Mimo wszystko ostrzegam !!! Mnie próbowano skasować w Euro. Tzn cena jaka była w euro na dystrybutorze dopiero była przeliczana na ALL i wtedy + 3% za kartę. Na całe szczęście nie dałem się nabrać. Kazałem mu policzyć ilość litrów * 175ALL i wtedy + 3%. Zaoszczędziłem ok 100zł.

A z jakiej okazji ta prowizja bankowa - przecież to nie Twój problem, to ja już wolałbym płacić w euro jak płacić prowizje bankową.

Właśnie, ze w Euro sie nie opłacało. Na dystrybutorów była cena tylko w euro po dziwnym kursie. Za pełny bak wyszło 95€ co daje ok 400zl, a po pomnozeniu litry x cena w lekach wyszło ok 300zł. 3% przebolalem bo wolałem to niż szukać miejsca do parkowania w centrum przy bankomacie.

To był jedyny przypadek. Po za tym zawsze dokładnie podliczano nas na kartce papieru,haha
djdred
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) djdred » 10.08.2013 00:07

Witam
My z żoną wybieramy się (autem) na Bałkany ok 7 września i zaliczymy na parę dni Albanię.
Chcemy omijać duże miejscowości w Albanii prócz Tirany. Może ktoś wie w jakim rejonie najlepiej poplażować samemu na plaży ? Chodzi o to że możemy mieć 25 km do sklepu itp ale chcemy być na odludziu ewentualnie w bardzo malutkim miasteczku\wsi. Nie wiemy jaki rejon tego kraju jest najlepszy do tego..

Pozdrawiamy
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 10.08.2013 16:08

DSCN4871 (Kopiowanie).JPG

Witam!
Czy o taką plażę ci chodziło? :D
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 10.08.2013 16:17

DSCN5570.JPG

Może być i takie odludzie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 19:27

Witam. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to służę pomocą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania (Ksamil, Sarande, Butrint, Himare) + Korfu (2011) - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone