W drugiej połowie siepnia było 31-36, nocą 22-26.
Wszyscy wiemy co było w lipcu
Cenna informacja dot. temp. morza w MNE.
W przyszlym roku właśnie pażdziernik będzie moim urlopem. Ponoć o tej porze w hrvatskim Jadranie już nieco zimno.
PAP napisał(a):Witam Wszystkich ... i pozdrawiam z Ohrydu w Macedonii ...
My właśnie zakończyliśmy naszą 7 dniową przygodę z Albanią ... trasa w skrócie Shkodra - Tirana - Durres - Vlora - Saranda - Gjirokastra - Korce - Pogradec ... kraj egzotyczny i na pewno wart zobaczenia, acz nie dla wszystkich Cromaniaków ... ale o tym więcej w relacji po powrocie :) ... drogi w różnym stanie, ale wszystkie przejechaliśmy naszą Octavką i żyjemy :) ... odcinek, którego obawiałem się najbardziej, czyli od Gjirokastry do Korce okazał się być w pełni asfaltowy, mało uczęszczany przez inne samochody i posiadający piękne górskie widoki :) ... dla osobników i osobniczek chcących poznać coś innego, trochę dzikiego, nie 'zadeptanego' przez tłumy turystów, z pewnością warte polecenia :) ... ale o tym, jak pisałem, więcej później ...
Pozdrawiam,
PAP[/list]
PAP napisał(a):Trzy dni wcześniej był przejazd przez Kosowo na trasie Skopje - Prisztina - Prizren - Peja - Rozaje ... i teraz może tylko 2 cenne info dla innych :
1) ubezpieczenie na samochód nadal trzeba wykupić, jeżeli samochó nie jest zarejestrowany w jednym z krajów ościennych ... oficjalna stawka za samochód osobowy (widziałem cennik ) to 50 EUR za 15 dni, 70 EUR za 30 dni, itd ...