Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania, Kosowo, Czarnogóra - górski wypad

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 01.09.2005 19:05

zawodowiec napisał(a):Hubi, byś minutę dłużej poczekał... a może poczekałeś? :)

No niestety nie poczekałem :( Ale dziś już wszystko nadrobiłem.
Muszę przyznać, że całą ekipa która tak sukcesywnie i szczegółowo opisuje swoje podboje i przygody zasługuje na wielkie uznanie. Naprawdę gdyby nie Wy to dzień wyglądałby szaro, a tak jeszcze człowiek żyje wakacjami.
Pozdrowienia dla wszystkich. Tak trzymać.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 01.09.2005 22:35

zawodowiec napisał(a):Kotor - super imię dla kota. Moja kota się nazywa zwyczajniej - Kita :)
pzdr

A mój kot to po prostu Kocur wink: a teraz widzę, że zmieniając dwie literki wyszłoby takie fajne imię.
No cóż gdy się do nas przybłąkał był już duży i specjalnie nie wymyślaliśmy mu imienia.

Obrazek

Pozdrowienia i czekam na ciąg dalszy :) !!!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 02.09.2005 00:44

Nawet podobny do Kity, zresztą też znajdy :)
pzdr
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 02.09.2005 06:51

Dzieki za info o PASZCZAKACH. Juz sie martwilysmy, ze jaki krakowski smok ognisty z tego ich kompa zionie ale oni pewniedzielnie walcza.
Czekamy niecierpliwie.
Meeg: ale masz kotusia! Moj ma tez drugie imie:Piotrek.
Sprobuje jako jego pyszczysko wkleic,hihhi'POZDRO!!!
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 02.09.2005 21:52

Krakus, teraz ja Cię widzę. To co? Czekamy na dzisiejszą (ewentualnie jutrzejszą :wink: :lol: ) porcję smakołyków?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.09.2005 22:02

Jolanta Michno napisał(a):Krakus, teraz ja Cię widzę. To co? Czekamy na dzisiejszą (ewentualnie jutrzejszą :wink: :lol: ) porcję smakołyków?

Kako je dobro Jolu , - czekamy ( jak sępy :lol: ), ale będę tu tak z doskoku. Tylko czy on dziś to napisze?

Pozdrawiam :wink:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 02.09.2005 22:09

Ej, sępy się padliną żywią, a my czekamy na prawdziwy świeżutki odcineczek.

Nadam se, że będzie już dziś lub... jutro. :wink:
No, chyba, że znowu jakiś sąsiad... Rozumiesz... :wink: :lol:

Kako je dobro... :wink:

Pozdrav
Jola
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 02.09.2005 22:18

Też czekam ale chyba przeczytam jutro na "dobro jutro" :lol:
Moja godzina łowów wybija :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.09.2005 23:25

A ja przeczytam dziś rano.
Dobranoc Jolu , laku noć:papa:
:wink:

Pozdrawiam
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 02.09.2005 23:30

Ja jeszcze trochę poczekam. Może już niedługo... kto wie... :wink:

Krakus, pozdrav i laku noć! :papa:
Jola
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 02.09.2005 23:55

Siedzimy na szczycie chyba z półtorej godziny. Wreszcie łapię zasięg żeby wysłać semsa do Ag. Wokół góry, góry i góry... daleko widać też zachodnie Prokletije, nasz następny cel...

Obrazek

...i jeszcze więcej gór wszędzie naokoło.

Obrazek

Obrazek

Dobrze się nam siedzi na górze, ale zejść w końcu kiedyś trzeba. Złazimy na drugą stronę, w końcu dołączając do naszego szlaku podejścia. Kapownik Ivoša jest ciągle w ruchu. Niebieskie dzwoneczki rozpoznaje bez wahania jako hořec...

Obrazek

...a nazwy pozostałych chyba tylko on pamięta...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...no może z wyjątkiem jednego.

Obrazek

W Kosowie "czarna owca" nie jest chyba aż tak negatywnym określeniem.

Obrazek

Z daleka widzimy traktor, powoli rzęzi pod górę naszą dalszą drogą zejściową. Jak on tam wjechał? Musi być jakiś łagodniejszy objazd, przecież nie podjechał naszym szlakiem. Czesi wyciągają lornetkę, widać doczepione z tyłu wiszące siedzenie, na którym zasiadają dwie kobiety. Ooooo, babosed - słyszę od Ivoša. Uśmiecham się do siebie, podziwiając prostotę i pomysłowość ich języka.

Od jakiegoś czasu na horyzoncie zbierają się chmury i grzmi. Szybko zbiegamy naszą ścieżką przez las. Już jesteśmy na drodze w dolinie, gdy przychodzi krótki, odświeżający deszcz. Przed 3 po południu, dokładnie 24 godziny od wyruszenia stamtąd, jesteśmy w Kožnjar. Skodzinka na nas czeka, znowu ucinamy pogawędkę z gospodarzami warsztatu. Ruszamy szutrową drogą w dół potoku, po drodze nie zapominając o kąpieli.
Ostatnio edytowano 03.09.2005 00:35 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 03.09.2005 00:21

Nooo... piękne!!! :D

Myślałam sobie, że kino nocne, to dla ludzi o stalowych nerwach, a tu... milutko. Tylko jakieś tam grzmoty w oddali, a z bliska... góry i roślinki.

Hořec ja też rozpoznaję bez wahania, bo to znana górska roślinka. Goryczka. Na Twoim zdjęciu goryczka Klusjusa. W Tatrach też rośnie. Chociaż częściej widywałam goryczkę wiosenną (hořec jarní :wink: ). Pozostałych nie znam. Oprócz... wiadomo. :D

Warto było poczekać. :)

Pozdrav
Jola
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 03.09.2005 00:39

Hmmm... Jak tak się dobrze przyjrzeć, to te liliowe przypominają... fiołki. :wink: :D Ale nie widzę dobrze liści i są bardzo mocno oświetlone... Nie wiem.
Może to przynajmniej jakaś fiołkowa rodzina? 8O Też nie wiem. I nie wiem, jak są fiołki po czesku, ale za to wiem po chorwacku. :wink: :lol:

A vstavač jest piękny. Tym razem to może jest storczyk szerokolistny??? A może jakiś inny? Ale na pewno storczyk. I to piękny.

Pozdrav, raz jeszcze... :D
Jola
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 03.09.2005 05:30

Dobro jutro !!!!!!!!!!!!!! :lol:
Wstałam juz żeby sobie obejrzeć kolejny odcinek serialu :D :D :D
Cuuuudne kwiatusie :hearts:
Ale mnie zazdrosć zżera :lol: Nie wiedzialam że góry mogą być tak piękne :D Przeżycia musiały być niezapomniane :D
Kiedy ciąg dalszy ? :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.09.2005 08:34

Cierpliwi zostaną wynagrodzeni - i Jolu doczekałaś się :wink: , Zawodowiec piękne zdjęcia , ta Twoja powieść jest coraz ciekawsza.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania, Kosowo, Czarnogóra - górski wypad - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone