Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania, Kosowo, Czarnogóra - górski wypad

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 26.08.2005 22:57

krakuscity napisał(a):
zawodowiec napisał(a):Miło mi to wszystko czytać :) Na szczęście przyszła pomoc ze strony Paszczaków i na czas mojej nieobecności polecam Ich super relację, będziecie mieć sprawozdanie jak zdobywaliśmy Albanię z dwóch flanek!

Nie zmieniaj tematu masz jeszcze czterdzieścipięć minut i już powinien być następny odcinek.
Czekamy Zawodowiec :lol:
2 dni minęło. :!:

Pozdrawiam

No nie, bądźmy uczciwi!!! :wink: :lol:
Dwa dni miną jutro dokładnie o 13:21, no... ewentualnie 13:24, zależy czy uwzględniać czas, kiedy padła prośba Zawodowca, czy kiedy uzyskał na nią pierwszą zgodę.

Będziemy dzielni i wytrzymamy.

A tymczasem przeczytajmy trzeci odcinek opowieści Paszczaków.

Pozdrav
Jola
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.08.2005 23:05

Jolanta Michno napisał(a):
krakuscity napisał(a):
zawodowiec napisał(a):Miło mi to wszystko czytać :) Na szczęście przyszła pomoc ze strony Paszczaków i na czas mojej nieobecności polecam Ich super relację, będziecie mieć sprawozdanie jak zdobywaliśmy Albanię z dwóch flanek!

Nie zmieniaj tematu masz jeszcze czterdzieścipięć minut i już powinien być następny odcinek.
Czekamy Zawodowiec :lol:
2 dni minęło. :!:

Pozdrawiam

No nie, bądźmy uczciwi!!! :wink: :lol:
Dwa dni miną jutro dokładnie o 13:21, no... ewentualnie 13:24, zależy czy uwzględniać czas, kiedy padła prośba Zawodowca, czy kiedy uzyskał na nią pierwszą zgodę.

Będziemy dzielni i wytrzymamy.

A tymczasem przeczytajmy trzeci odcinek opowieści Paszczaków.

Pozdrav
Jola

Dobra, dam mu jeszcze 13 godzin, Paszczaków czytałem i Sie do Ciebie dopisałem. :wink: ....ale rymy.

Pozdrawiam i dobranoc :papa:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 26.08.2005 23:09

krakuscity napisał(a):Dobra, dam mu jeszcze 13 godzin, Paszczaków czytałem i Sie do Ciebie dopisałem. :wink: ....ale rymy.

Pozdrawiam i dobranoc :papa:

Aaa, widziałam! :D
Pozdrav i laku noć! :papa:

Jola
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 27.08.2005 01:08

Przyszedł czas na przejazd tego odcinka w pełnym blasku słońca. Drogi, którą w tamtą stronę przejeżdżaliśmy w większości po ciemku.

W tamtą strone, wjeżdżając w nią wiedzieliśmy z opisu w sieci że do Radomire da się dojechać zwykłym samochodem od południa, ale "twojemu samochodowi ta droga się nie spodoba". Południowy szlak był zaznaczony na obydwu moich mapach. Nam było po drodze z przeciwnej strony. Nie dysponowaliśmy żadnym opisem północnego dojazdu poza tym, że był on zaznaczony jako "droga" tylko na jednej z moich dwóch map. Figurował również na mapie Davida, co w głosowaniu map dawało wynik 2:1, tak więc pojechaliśmy, do Radomire szczęśliwie dotarliśmy i jak widać na załączonych obrazkach skodzinka jakoś to przeżyła. Gdyby mapa Czechów mówiła co innego... też byśmy pojechali.

Wesoło się nastawiam na pokonywanie znanego już i oswojonego odcinka specjalnego i radosne strzelanie fotek. Ruszamy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wjeżdzamy na przełęcz i odwracamy się ostatni raz. Do zobaczenia, Korabie, dzięki za wszystko!

Obrazek

Jedziemy dalej. Życie w wioskach toczy się leniwym tempem, my też się dostrajamy do tej atmosfery.

Obrazek

Jak kierowca osiołka w końcu wymieni wiadomości dnia z jeźdźcem merca to można ruszyć dalej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na jednym z długich podjazdów na jedynce temperatura w chłodnicy się niebezpiecznie zbliża do 110 stopni więc dajemy skodzince chwilę odsapnąć.

Obrazek

Dzięki temu możemy się dokładniej przyjrzeć drodze do wsi Wieś Wieś, gdzie mieszka nasz "Anglik", i temu co nad nią wisi.

Obrazek

Po obejrzeniu przez lornetkę okazuje się, że nie jest to gigantyczna chłodziarko-zamrażarka, lecz zwykły blok skalny, obdarzony wyjątkowo regularnymi kształtami. Blok ten w swoim czasie zapewne osłabi regularność kursowania busów Alpine Tours do Veshi Veshi i z powrotem.

Przez potoczek, który w tamtą stronę pokonywaliśmy w asyście licznej załogi miejscowych, tym razem pilotują mnie sami Czesi, wykonując dokumentację fotograficzną.

Obrazek

Szutr się wreszcie kończy, asfaltem docieramy do Kolesjan, gdzie miejscowy szewc skleja buta Davida, rozwalonego na zejściu z Koraba. Nie będzie go już musiał wiązać moim sznurkiem.

Na granicy albańsko-kosowskiej nie ma przebacz, zgodnie z przewidywaniami musimy wysupłać 25 euraków na kosowskie ubezpieczenie. Dodatkowo musimy zapłacić 4 euro "autobahn tax", o czym poinformował nas celnik władający zapewne niemieckim i angielskim. Widocznie zauważył, że nasz samochód nie wykazuje większych oznak zniszczenia - tak więc poruszaliśmy się drogami wyższej kategorii i podatek autostradowy nas obowiązuje. Opuszczamy ten kraj przyjaznych ludzi i pięknych gór, planując niedługo do niego wrócić. Tyle że trochę mniej legalnie.
Ostatnio edytowano 28.08.2005 18:54 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
PASZCZAKI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PASZCZAKI » 27.08.2005 07:56

Dzień zacząłem właściwie, czyli od lektury powieści Zawodowca. :D
BRAAAWOOO! Masz dar do nocnych bajań.Wspaniały odcinek. Zamknąć oczy i ten krajobraz, te góry można prawie dotknąć. Przed oczami staje mi moja droga do Boge. Ale o tym sza. to będzie w moim serialu.
Pyszna poranna uczta Zawodowiec! Dzięki. Polecam wszystkim. Nie spać już! Do komputera , bo serial dają! :papa:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.08.2005 08:19

PASZCZAKI napisał(a): Nie spać już! Do komputera , bo serial dają! :papa:

Właśnie przyszedłem czytać nastepny odcinek i ogladać świetne zdjęcia. O tam się chyba nie wybiorę, przynajmniej cytryną, piękna okolica. :lol:
Pisz dalej, czekamy :!: :wink:

Pozdrawiam
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 27.08.2005 10:05

PASZCZAKI napisał(a):Nie spać już! Do komputera , bo serial dają! :papa:

Aaaaaa!!!
Paszczaki, dzięki za przynaglenie... :wink: :lol:

Zawodowiec! Coś pięknego!!! :D Poza tym zmieściłeś się w czasie. :wink:
Te drogi... ehhh... drogi WYŻSZEJ kategorii... no tak... w górach, to i wyższej.
Podatek autostradowy... DOBRE!!! :wink: :D Dla samego wspomnienia chyba warto zapłacić. :wink:

Nie ponaglam, ale... oczywiście... czekam na więcej!
Pozdrav
Jola
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 27.08.2005 18:39

Spóźniłam się na dzisiejszy odcinek 8O :lol:
Ale już nadrobiłam zaległości 8) Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy :D
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 28.08.2005 11:42

No, Zawodowiec jak zwykle rewelacja, muszę przyznać, że dozujesz napięcie jak w prawdziwym filmie grozy.. Dobrze, dobrze tak ma być, napięcie rośnie.. Tylko żebyś skończył przed następnymi wakacjami :wink: :lol:
Pozdrawiam
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.08.2005 18:49

Velika hvala svima! :D Musiałem wyskoczyć na 2 dni więc wrzuciłem w nocy odcinek żeby sobie kupić trochę życia bo inaczej byście spełnili swoje pogróżki :wink: Oczy mi się trochę kleiły więc dopiero teraz widzę że jedną fotę wstawiłem 2 razy - już poprawiam.
PASZCZAKI - przez to że tak długo podziwiałem Wasze fotki to dlatego się tak późno zabrałem do pisania - naprawdę jest co podziwiać. Wracając zjechałem z Trsy do kanionu Pivy (będzie dalej) ale widzę że wychwyciliście dużo więcej ode mnie i teraz dzięki Wam oglądam to co mi umknęło! :)
pzdr
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 29.08.2005 07:17

Dzień dobry !!! Już 29 dzień sierpnia !!!
Miałam łyk-endową przerwę w serialu, ale dzięki temu dzisiaj wzięłam "kablówkę" hurtem. Miły początek dnia, o której następny odcinek :?:

Pozdrav M.onika
Nooda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nooda » 29.08.2005 16:08

Witam wszystkich,
jestem tu nowa i od razu trafiłam na taaaaaaaaaaaaaaki temat.
Relacja jest świetna.
Pozdrawiam :)
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 30.08.2005 13:34

W imieniu Fan-clubu "Albania Tour" dziękuję za pozdrowienia od Paszczaków. Czekamy na rozwiązanie problemów, których Ty chyba nie masz .... Miej litość :lol: i chociaż Ty coś napisz ..... bo nic się nie dzieje :!:

pozdrowienia M.onika
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 30.08.2005 13:48

Dziś coś pójdzie!
pozdrówka dla wszystkich :D
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 30.08.2005 13:51

Oooo!!! To miło. :D

Pozdrav
Jola
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania, Kosowo, Czarnogóra - górski wypad - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone