wiolak3 napisał(a):Banany?! w Sarandzie?-pierwsze słyszę, mnóstwo wielkich palm i platanów chyba, ale bananowce, to nieeeeeeeeeeeeeeee
Pakula napisał(a):wiolak3 napisał(a):Banany?! w Sarandzie?-pierwsze słyszę, mnóstwo wielkich palm i platanów chyba, ale bananowce, to nieeeeeeeeeeeeeeee :wink: :lool:
http://home.agh.edu.pl/~swagh/Albania_2 ... randa.html
Przepraszam a co to jest?????????????
kicol napisał(a):Za 2 tygodnie (6.07.2007) ruszamy (z Torunia) ze znajomymi (3auta 11 osób) do Albanii planujemy podzielić pobyt na 2 lokalizacje po około 5 dni
1. okolice Vlore
2. południe - okolice Sarande
Mam pytanie do osób które były w Albanii jaki jest optymalny wariant drogowy do Albanii - którędy jechać i czy znacie ewentualnie jakieś fajne miejscówki w tych okolicach w które się wybieramy - chodzi o pensjonaty, hoteliki, kwatery (ewentualnie ceny)...
zawodowiec napisał(a):Kicol, trasa do rozważenia żeby uniknąć stania na węgiersko-serbskiej granicy: Mohacs - Osijek - Vukovar - Novi Sad - Belgrad. 2 lata temu tak jechałem z Łodzi. Uwaga na suszących chorwackich i serbskich smerfów
typ napisał(a):zawodowiec napisał(a):Kicol, trasa do rozważenia żeby uniknąć stania na węgiersko-serbskiej granicy: Mohacs - Osijek - Vukovar - Novi Sad - Belgrad. 2 lata temu tak jechałem z Łodzi. Uwaga na suszących chorwackich i serbskich smerfów
Właśnie jedziemy przez Mohacs, Osijek i Vukovar, ale dalej nie skrecamy na Belgrad tylko kierujemy się na Sarajewo...
Choć jak zwykle plany mogą się zmienić, jednak ta trasa - choć dłuższa - pozwala przejechać przez Scepan Polje i piknym kanionem Pivy....