Jeśli mnie wzrok nie myli to obok ciebie stało Volvo 850. To ten szary samochód po prawej stronie zdjęcia. Domyślam się że nie mógł być to Albańczyk... bo to mało popularna tam marka....
Trochę nie na temat, ale jak zobaczyłem - nie mogłem się powstrzymać, bo w Albanii nie widziałem żadnej 850..... a sam taką jeżdżę.... Nawet felgi te same
A żeby było coś na temat: co do opłat jedyną jaką się płaci to opłata drogowa 1 EUR/dzień/samochód. Płatna przy wyjeździe z Albanii na podstawie "świstka " wjazdowego określającego datę wjazdu samochodu na teren Albanii...
Coś mi się jeszcze kojarzy jakaś opłata za dezynfekcję, czy coś w tym stylu, płatna przy wyjeździe z Albanii (a może wjeździe do Czarnogóry od strony Albanii). Chyba 1 EUR...
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.... bo już mi się te granice zaczynają mieszać...
Całkiem więc możliwe że te 2 EUR, które zapłaciłeś to była dezynfekcja+opłata drogowa
PS.
Pogrzebałem w zdjęciach i mam jedno na którym jest jakiś znak dotyczący dezynfekcji. To zdjęcie z granicy w Sukobinie...